Thursday, March 3, 2011

ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΝΟΗΣΙΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ











ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΝΟΗΣΙΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=========


Μνημείο ανοησίας - με την όλη σημασία της λέξεως - είναι η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιώς αναφορικά με την πρόθεση του κ. υπουργού να ποινικοποιήσει την ελευθερία του λόγου.


Είναι αποκαρδιωτικό να συνειδητοποιούμε - για μια ακόμη φορά - ποιοι άνθρωποι μας κυβερνούν.


Πέραν των λίαν προσβλητικών εκφράσεων προς το σεπτό πρόσωπο του Σεβασμιότατου Πειραιώς, ο κ. Καστανίδης μας παριστάνει και το μεγάλο θεολόγο!!!


Και πώς επέλεξε ο κ. υπουργός να απαντήσει στο Σεβασμιότατο; Με ρητό του Καζαντζάκη! Ούτε ο κ. Γιώργος Μουστάκης να ήταν!


"Μακάρι να είχαν οι ιεράρχες την πίστη του", απάντησε ο Καζαντζάκης στους αρχιερείς μας όταν συζητούσαν το ενδεχόμενο αφορισμού του, ανέφερε ο κ. υπουργός.


Δεν πειράζει κ. Καστανίδη! Θα τα καταφέρουμε - με τη βοήθεια του Θεού - και χωρίς την πίστη σας ή την πίστη του Καζαντζάκη, που δεν εφείσθη ούτε την ηθική υπόσταση του Κυρίου και ο οποίος - μεταξύ πολλών άλλων απίστευτων βλασφημιών - διακωμωδεί με τον αισχρότερο τρόπο το μυστήριο της Αγίας Τριάδος στον “Καπετάν Μιχάλη”.


Οσο για την ανάγκη προστασίας όλων των ανθρώπων από διακρίσεις όλοι συμφωνούμε. Μήπως ο Σεβασμιότατος Πειραιώς υπαινίχθη το αντίθετο; Μήπως πρότεινε κάποιοι συνάνθρωποι μας - ως άτομα ή ως ομάδες - να γίνουν αντικείμενο διακρίσεων ή φυσικής βίας; Ασφαλέστατα όχι!


Αυτό όμως δεν σας δίνει το δικαίωμα να ποινικοποιήσετε την ελευθερία του λόγου και να υπαγορεύσετε στους ιεράρχες εντολές αντίθετες με την ηθική διδσκαλία του Ευαγγελίου.


Να πούμε όμως τα πράγματα με το όνομά τους, κ. Καστανίδη μας;


Σε τελευταία ανάλυση είστε υπουργός του κ. Γ. Παπανδρέου του “ολίγιστου”, όπως τον αποκαλεί ο κ. Γιανναράς.


Ποιος σοβαρός και αξιοπρεπής άνθρωπος θα δεχόταν ποτέ να γίνει υπουργός του ΓΑΠ;


“Εξεστιν Κλαζομενίοις ασχημονείν” και στους υπουργούς του ΓΑΠ να ανοητολογούν.



Παραθέτουμε στη συνέχεια τις δηλώσεις του κ. Καστανίδη που μας έδωσαν την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****



ΜΕ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Ο ΥΠΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

========


Με μία φράση του Νίκου Καζαντζάκη επέλεξε να απαντήσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χάρης Καστανίδης, στα όσα του απέδωσε με χθεσινή (02.03.2011) ανακοίνωσή του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.


«Σέβομαι απολύτως το σχήμα του και σέβομαι απολύτως τη διάνοιά του», είπε ο υπουργός μιλώντας για τον κ. Σεραφείμ στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της Κρατικής Τηλεόρασης, τονίζοντας όμως παράλληλα πως όποιοι υποκινούν με δηλώσεις τους, εκδηλώσεις βίας, ρατσισμού, ξενοφοβίας και βιαιοπραγίες, πρέπει να ελέγχονται και να τιμωρούνται. «Είναι δικαίωμά τους να θεωρούν ότι είναι άνθρωποι που δεν τους έχει ευλογήσει ο Θεός», τόνισε.


Επίσης ο κ. Καστανίδης αναφερόμενος στις μειονότητες είπε «είναι όλοι τέκνα του ίδιου Θεού», ενώ θυμήθηκε την απάντηση που είχε δώσει ο Νίκος Καζαντζάκης στην τότε Ιεραρχία όταν αφορίστηκε.«Τους είπε, εύχομαι Άγιοι Πατέρες, να έχετε την ίδια πίστη στο Θεό την οποία έχω κι εγώ. Και αυτή την απάντηση του Καζαντζάκη απευθύνω και προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σεραφείμ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καστανίδης.


ΠΗΓΗ:

anagrafes.com


No comments:

Post a Comment