Friday, March 4, 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ









ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Του δρα Νικία Λειβαδά

======

Πρόσφατα πυκνώνουν οι διάφοροι αφελώς αυθόρμητοι ιδεολόγοι ή ενσυνείδητα εντεταλμένοι «επαναπροσεγγιστές», που προωθούν με ύπουλες μεθόδους μια τεχνητή και υπόπτου χρησιμότητας «μονόπλευρη ελληνοτουρκική φιλία».


Η ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

_________


Μέσω τηλεοπτικών εκπομπών όπως αυτή του SkyΤVτης Ελλάδος που με τη δικαιολογία μιας δήθεν προσπάθειας «επιστημονικής προσέγγισης της επανάστασης του 1821», παραπληροφορούν, υπερτονίζοντας ή παραλείποντας πραγματικά ιστορικά γεγονότα. Οι κατά καιρούς «επαναγράφοντες» την Ιστορία επιμελώς παραλείπουν να αναφέρονται στις γενοκτονίες των απανταχού της Μικράς Ασίας Ελλήνων. Οι μελέτες και τα προγράμματα που εκπονούνται στα ξένα «κέντρα σκέψης» - τα περισσότερα από αυτά χρηματοδοτούμενα από αμερικανικά κεφάλαια - μας υποδεικνύουν και τους τρόπους πώς να μειώσουμε τις διαφορές μας με τους Τούρκους. Πρέπει να βοηθήσετε κι εσείς, μας λένε, να αποκαταστήσει την ευρωπαϊκή εικόνα της η Τουρκία. Ξεχάστε και διαγράψετε από την ιστορία σας τους εξισλαμισμούς, τις σφαγές, τις καταπιέσεις, τη δουλεία, τα κρυφά σχολειά τις προληπτικές σφαγές των 400 προκρίτων στην Κύπρο, τον απαγχονισμό του αρχιεπισκόπου Κυπριανού και των λοιπών επισκόπων τον Ιούλιο του 1821. Του Πατριάρχη Γρηγορίου του 5ου τον Απρίλιο του 1821. Μην αναφέρετε τίποτε για γενοκτονίες Αρμενίων Ποντίων και Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Δεν είναι ανάγκη να τα αναφέρετε όλα αυτά και να μας χαλάτε την καλή εικόνα που με τόσους κόπους έχουμε οικοδομήσει για να βοηθήσουμε την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.


ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ

_________


Πειθόμενοι στις εντολές των σεμιναρίων του Οσλο (1998), τις συμβουλές του Κίσιγκερ (1974), και των ξένων «κέντρων σκέψης», οι υπουργοί εξωτερικών Ελλάδος και Τουρκίας (Γ. Παπανδρέου και Τζεμ) είχαν κάποτε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις επαναπροσέγγισης των δύο λαών σε επίπεδο πρεσβευτών. Πολύ γρήγορα όμως η Άγκυρα απέσυρε τους αντιπροσώπους της και η προσπάθεια διεκόπη. Από τότε οι γείτονες μας αντί να απαμβλύνουν το μίσος του λαού τους, αντίθετα ενισχύουν τον εθνικιστικό φανατισμό τους εναντίον μας. Και εμείς κατά περίεργο τρόπο συνεχίζουμε μονόπλευρα να τους τείνουμε χείρα φιλίας.


Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

____________


Στην Κύπρο οι ίδιοι κύκλοι προωθούν ακριβώς την ίδια πολιτική. Ακούμε τελευταίως ότι δεν πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία ότι η Κύπρος ήταν πάντα ένα κομμάτι του αλύτρωτου ελληνισμού. Βέβαια πέρασαν από την Κύπρο κατακτητές όπως οι Ρωμαίοι, οι Άραβες, ο Ριχάρδος της Αγγλίας, οι Λουζινιανοί της Γαλλίας, και οι Ενετοί της Ιταλίας, αλλά όλοι τους έφυγαν. Οι Έλληνες όμως, από την εποχή του Ομήρου, έμειναν ριζωμένοι στις πατρογονικές τους εστίες.


ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

_________


Οι Τούρκοι κατακτητές (1571-1878), μετά το 1925 - που έγινε η ανακήρυξη της Κύπρου σε βρετανική αποικία - μέσω της αγγλικής και τουρκικής προπαγάνδας, απέκτησαν την ιδιότητα του Τουρκοκυπρίου ενώ ήταν φυσικά παιδιά των Τούρκων κατακτητών και δυναστών μας. Και σχεδόν στην ολότητα τους νοσταλγούσαν την «επανάκτηση» της Κύπρου από τη «μητέρα» Τουρκία. Δεν ένιωσαν ποτέ την Κύπρο σαν πατρίδα που όφειλαν να υπερασπίζονται. Αντίθετα, έδρασαν και εξακολουθούν να δρουν σαν εφαλτήριο της Τουρκίας για να επανέλθει στο νησί ως κατακτητής. Όταν ήμουνα μαθητής συνάντησα θυμάμαι ένα Τουρκόπαιδο (το 1946), συνομήλικο μου που μου εκμυστηρεύτηκε κομπάζοντας ότι στο τουρκικό σχολείο του, οι δάσκαλοι, τους λέγανε: «Εμείς οι Τούρκοι πριν λίγα χρόνια ήμασταν αφέντες της Κύπρου και μπαίναμε, καβάλα στα άλογα μας, στα σπίτια των χριστιανών ραγιάδων, σκοτώναμε όποιον δοκίμαζε να μας σταματήσει και αρπάζαμε ό,τι θέλαμε, ακόμα και τις γυναίκες και τις κόρες τους». Και τους διδάσκανε ακόμη ότι: «Θα έρθει η στιγμή που πάλι θα γίνουμε αφέντες όπως τότε».


Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΜΕΙΟΔΟΣΙΑ

____________


Και εμείς τι κάνουμε; Μιλάμε οι ίδιοι με ειρωνεία για την εθνικότητα μας όταν οι Τούρκοι βροντοφωνάζουν στους δικούς τους ότι είναι τιμή και δόξα να γεννηθείς Τούρκος.


Ο αγώνας επιβίωσης του ελληνισμού στο νησί είναι καταδικασμένος σε αποτυχία αν οι σημερινοί και αυριανοί Έλληνες της Κύπρου λησμονήσουν την καταγωγή τους και πιστέψουν ότι είναι απλά ελληνόφωνοι Φοίνικες, Σύροι, Αρμένιοι, Φράγκοι, και Μαρωνίτες, όπως αγωνίζονται με κάθε τρόπο να τους παρουσιάσουν οι ηγέτες μας.



ΠΗΓΗ:


Ακτίνες,


«Φιλελεύθερος»4/03/2011


No comments:

Post a Comment