Thursday, November 4, 2010

ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΤΕΛΛΕΙ ΕΞΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΟΡΙΑ













ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΤΕΛΛΕΙ ΕΞΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΟΡΙΑ


Του κ. Αιμίλιου Πολυγένη

==================



Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες της «Romfea.gr» η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποφάσισε να σταλθεί, εξαρχία του Πατριαρχείου στην Αστόρια, όσον αφορά την υπόθεση στην Ιερά Μονή Χρυσοβαλάντου.

Επίσης, αποκλειστικές πληροφορίες της «Romfea.gr» αναφέρουν, ότι ο Μητροπολίτης Τυάνων κ.Παϊσιος και ο Επίσκοπος Απαμείας κ. Βικέντιος με εντολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα μείνουν στην Ελλάδα μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

*****

ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΟΥ ΟΙΚ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

______________


“Ανακοινούται ότι η Αγία και Ιερά Σύνοδος κατά τάς εργασίας αυτής από 2αςμεχρι και 4ης τ. μ. Νοεμβρίου επελήφθη και του θέματος όπερ εδημιουργήθη εν τη εν Αστορία Νέας Υόρκης Ι. Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και, αφού ενημερώθη υπό της αρμοδίας Συνοδικής Επιτροπής, ήτις συνειργάσθη κεχωρισμένως μετά τε του Ηγουμένου τής Μονής Πανιερ. Μητροπολίτου Τυάνων κ. Παϊσίου και μετά του Αναπληρωτού Ηγουμένου Θεοφ. Επισκόπου Απαμείας κ. Βικεντίου, ανέγνωσε δε και τας εγγράφους καταθέσεις αμφοτέρων, απεφάσισεν ομοφώνως όπως:

α) ο τε Μητροπολίτης Τυάνων και ο Επίσκοπος Απαμείας παραμείνουν προς το παρόν μακράν της Μονής, εν Ελλάδι,

β) αποσταλή εις την Μονήν Πατριαρχική Εξαρχία αποτελουμένη εκ του Σεβ. Μητροπολίτου Δαρδανελλίων κυρίου Νικήτα, του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου κ. Πέτρου, Ηγουμένου της εν Αγίω Όρει Ιεράς Μονής Διονυσίου, και του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου κ. Κυρίλλου, Ηγουμένου της εν Essex Αγγλίας Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

γ) η Αγία και Ιερά Σύνοδος επανέλθη επί του θέματος κατά την προσεχή Συνεδρίαν αυτής τη 1η Δεκεμβρίου 2010 και λάβη τας τελικάς αυτής αποφάσεις διά την Μονήν επί τη βάσει και της υποβληθησομένης εκθέσεως της ως άνω τριμελούς Εξαρχίας.


ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment