Sunday, November 7, 2010

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ


ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==========


Καίριες οι επισημάνσεις του κ. Τάτση, στο σχόλιο που παρατίθεται στη συνέχεια, για τον κίνδυνο υλοποίησης των σχεδίων για το “νέο” Λύκειο που θα καταστήσει τα θρησκευτικά επιλεγόμενο μάθημα. Στην πράξη φυσικά αυτό ισοδυναμεί με κατάργησή του.


Να προσεχθεί όμως το εξής. Το πιο πιθανόν είναι ότι οι άθεοι κρατούντες, εν αγαστή συμπνοία με τον Γιαγκάζογλου και τους άλλους ομόφρονες της Δραγώνα, στοχεύουν να διατηρήσουν υποχρεωτικό το μάθημα των θρησκευτικών, επειδή, συν τοις άλλοις, η κατάργησή του προσκρούει στο Σύνταγμα.


Αυτό που πιθανότατα μεθοδεύουν είναι να ξεσηκώσουν θύελλα διαμαρτυριών για την κατάργηση του υποχρεωτικού χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών. Αφού ξεσηκωθεί θύελλα διαμαρτυριών στη συνέχεια θα έρθουν να προτείνουν ως συμβιβασμό την “παραχώρηση” διατήρησης μεν του υποχρεωτικού χαρακτήρα του μαθήματος αλλά μετατροπή του σε θρησκειολογικό, πολυπολιτισμικό, άχρουν, άοσμο και άγευστο από ορθοδόξου σκοπιάς.


Γι’ αυτό “στώμεν καλώς” για να μείνει υποχρεωτικό, όπως γράφει ο κ. Τάτσης, αλλά ΕΠΙΣΗΣ και ορθόδοξο ομολογιακό για να διδάσκει στα παιδιά μας την πίστη των πατέρων μας!


Αλλιώς θα πέσουμε στην παγίδα των καταχθόνιων σχεδίων της Δραγώνας και του Γιαγκάζογλου! Θα είναι πολύ εύκολο γι' αυτούς να περάσουν τα σχέδιά τους αν τρομοκρατήσουν τους θεολόγους αλλά και τους φοιτητές της θεολογίας ότι χάνουν τη δουλειά τους με την κατάργηση του υποχρεωτικού χαρακτήρα των θρησκευτικών.


Ακολουθεί στη συνέχεια το σχόλιο του κ. Τάτση που μας έδωσε τη αφορμή της σύνταξης του πιο πάνω άρθρου.


*****


“ΟΧΙ” ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΠΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ “ΝΕΟ” ΛΥΚΕΙΟ



Του κ. Ιωάννη Τάτση

==============


Με δήλωσή του λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση των πρώτων εκλογικών αποτελεσμάτων ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είπε «όχι» στις πρόωρες εκλογές. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Από αύριο συνεχίζουμε τη δουλειά μας». Μέρος αυτής της «δουλειάς» είναι και οι προωθούμενες από την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου αλλαγές στο Λύκειο.

Τα δημοσιεύματα στον τύπο είναι αρνητικά σχετικά με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για τα Θρησκευτικά στο Λύκειο. Από αύριο κιόλας απαιτείται δυναμική αντίδραση Θεολόγων και Διοικούσας Εκκλησίας ώστε στην πρόταση για το «νέο Λύκειο» που θα παρουσιαστεί εντός ολίγου να παραμείνει υποχρεωτικό το μάθημα των Θρησκευτικών στο Λύκειο. Στώμεν καλώς.



ΠΗΓΗ:


Θρησκευτικά

No comments:

Post a Comment