Friday, September 6, 2019

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στην “Ρομφαία”:

“Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος διόρισε τον αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα Ζηλιασκόπουλο, ως εκκλησιάρχη στον ιερό ναό της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, υπεύθυνο για την λατρευτική ζωή της Σχολής και την εύρυθμη λειτουργία του ναού.

Μέλος των Συμβουλίων Χριστιανικών Εκκλησιών Εσσης και Βαυαρίας, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών Φραγκφούρτης, πρόεδρος του Συμβουλίου των Θρησκειών Φραγκφούρτης, μέλος της Διαχριστιανικής Ομοσπονδιακής Επιτροπής Μεταναστών Γερμανίας και πρόεδρος της Διάσκεψης ορθοδόξων κληρικών Φραγκφούρτης.”

Πρώτη φορά ακούω το όνομα του νέου Εκκλησιάρχη του Ιερού Ναού της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης. Γι’ αυτό είναι δύσκολο να σχολιάσω  τον διορισμό του.

Καταρχήν βλέπουμε, από την φωτογραφία που προτάσσεται της ανάρτησης, ότι είναι κληρικός με ράσα και γένεια πράγμα ασυνήθιστο για τους κληρικούς της Διασποράς και δη των ΗΠΑ.

Αμέσως ύστερα, όμως, πληροφορούμαστε ότι δεν υπάρχει Διαθρησκειακή ή Διαχριστιανική επιτροπή στην οποία να μην ήταν μέλος ο Πανοσιολογιώτατος όταν υπηρετούσε στην Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας.

Εκφράζουμε την ευχή και την ελπίδα να μην έχει προστεθεί ακόμη ένας Οικουμενιστής στην Οικουμενιστική και νεωτεριστική Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης.

2 comments:

  1. Replies
    1. I hear you π. Θεολόγε. Πόσο ευκολο είναι να πιστέψεις ότι ο Ελπιδοφόρος θα μπορούσε να έχει συνεργάτη που δεν είναι Οικουμενιστής;

      Είπα ομως μια και δεν τον γνωρίζω και τον ειδα με ρασα και γένεια να αφήσω ένα wishful thinking ερωτηματικό αμφιβολίας.

      Delete