Sunday, September 8, 2019

Ο ΣΕΒ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΕΜΠΕΔΩΝΕΙ ΤΟΝ “ΛΑΙΚΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ” ΣΤΙΣ ΗΠΑ


Ο ΣΕΒ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΕΜΠΕΔΩΝΕΙ ΤΟΝ “ΛΑΙΚΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ” ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Κατάνυξις”, το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Θ. Καλμούκου:

“Ο Ρωμαιοκαθολικός καρδινάλιος Νέας Υόρκης, Τίμοθι Ντόλαν, παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου για να τον καλωσορίσει στη Νέα Υόρκη.
Στη διάρκεια της ανταλλαγής προπόσεων και ευχών ο καρδινάλιος Ντόλαν εξέφρασε την επιθυμία όπως καθιερώσουν ανταλλαγή επισκέψεων και παρουσίας στις γιορτές και εκδηλώσεις εκατέρωθεν.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος συμφώνησε, τονίζοντας πως η συνεργασία και η ανταλλαγή επισκέψεων είναι ουσιαστικά στοιχεία για την αμοιβαία χριστιανική μαρτυρία.
Στο τέλος το γεύματος ο καρδινάλιος Τίμοθι Ντόλαν ξενάγησε τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πατρικίου, όπου ο Αρχιεπίσκοπος Αούζα, ο Παπικός Νούτσιος στα Ηνωμένα Εθνη ανέπεμψε μία σύντομη δέηση.”

Συμπροσευχή, λοιπόν, και κοινές ποιμαντικές παραστάσεις με τους Παπικούς στην Νέα Υόρκη συμφωνήθηκαν μεταξύ του γνωστού για την εμπλοκή του στην κάλυψη των παιδεραστών φραγκοπαπάδων καρδινάλιου Ντόλαν της Νέας Υόρκης και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου του ευστόχως αποκαλούμενου από τους ομογενείς Ελπιδοκτόνου.

Είναι φανερόν, από τις δηλώσεις, τις ενέργειες και τα κηρύγματά του, ότι ο Σεβ. Αμερικής πήγε με πρόγραμμα να εμβαθύνει το πνεύμα της εκκοσμίκευσης και του Οικουμενισμού στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής. 

Κάνει οικουμενιστικά πειράματα στην εκκομικευμένη μέχρι μυελού οστέων Εκκλησία της Αμερικής και μετρά αντιδράσεις, αν υπάρξουν.

Η διαπίστωση των αντιδράσεων τον βοηθά για να αντιληφθεί ποιες αντιδράσεις θα συναντήσει, όταν αύριο ως Οικουμενικός Πατριάρχης θα βάλει σε εφαρμογή τις τακτικές του “λαικού Οικουμενισμού” στην Ορθοδοξία εν γένει.

Ο “λαικός Οικουμενισμός” φυσικά έχει ιστορία δεκαετιών. 

Ο Σεβ. Αμερικής, όμως, θέλει να του δώσει περαιτέρω ώθηση.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

Ότι όποτε έχουν γιορτές και πανηγύρια οι Παπικοί, ο Σεβ. Αμερικής θα σπεύδει αγαλλομένω ποδί, ενώ όποτε έχουμε μεγάλες εορτές της Ορθοδοξίας θα βλέπουμε τον καρδινάλιο Ντόλαν να κάθεται σε τιμητική θέση στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας και σε άλλους ναούς.

Καυμένη Εκκλησία της Αμερικής!

1 comment: