Monday, September 9, 2019

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με κανένα τρόπο δεν υιοθετούμε την επιθετικότητα του άρθρου του ιστολογίου “Πατερική Παράδοση”, που παραθέσαμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, εναντίον του Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ και των συνεργατών του. 

Το ιστολόγιο, όμως, κάνει ορισμένες σημαντικές επισημάνσεις. 

Αναφέρει συγκεκριμένα ότι άρθρα του π. Βαρνάβα Γιάγκου, π. Βασίλειου Θερμού και Σεβ. Αργολίδος κ. Νεκτάριου για κανένα λόγο δεν πρέπει να φιλοξενούνται σε ένα παραδοσιακό ορθόδοξο περιοδικό. 

Αλλοίμονον αν σε ένα παραδοσιακό περιοδικό διαβάζουμε άρθρα Οικουμενιστών, Νεονικολαιτών και Νεορθόδοξων. 

Ως εκ τούτου ο παραδοσιακός κληρικός π. Παύλος Δημητρακόπουλος -ο υπεύθυνος του περιοδικού της Μητροπόλεως Πειραιώς- θα πρέπει να αρνείται εξ υπαρχής την δημοσίευση άρθρων κακόδοξων συγγραφέων.

Ακουέτω ταύτα και ο Σεβ. Πειραιώς.

Και κάτι άλλο!

Πολύ σχοινί έχει δώσει ο Σεβ. Πειραιώς στον Μακρακιστή και δεινό παραβάτη των Ιερών Κανόνων σεβαστό, αγαπητό, σεπτό και προσφιλή π. Βασίλειο Βολουδάκη.

Καταρχήν οφείλετε ανυπερθέτως, Σεβασμιώτατε, να διακόψετε κάθε είδους συνεργασία με τον αγαπητό Γέροντα των Εξαρχείων. 

Στην συνέχεια έχετε χρέος απέναντι στον Χριστό να συντάξετε μηνυτήρια αναφορά στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας ώστε ο σεβαστός π. Βασίλειος Βολουδάκης να οδηγηθεί πάραυτα σε συνοδικό δικαστήριο για να καθαιρεθεί για τον παποκαισαρισμό του, τον Μακρακισμό του και την σκαιά περιφρόνηση που δείχνει προς τους Ιερούς Κανόνες.

Απλά είναι αδιανόητο να μην οδηγηθεί ο σεβαστός Γέρων σε συνοδικό δικαστήριο για να καθαιρεθεί, αφού γυμνή τη κεφαλή διατυπώνει αιρέσεις και ποδοπατά ασύστολα σωρεία Ιερών Κανόνων.

Σας παρακαλούμε θερμά και υικά, Σεβασμιώτατε, να μην ολιγωρήσετε να πράξετε το καθήκον σας.

6 comments:

  1. Ο π. Άγγελος δεν ανήκει πλέον στην Μητρόπολη Πειραιώς.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σας ευχαριστώ θερμά π. Θεολόγε για την παρέμβα΄ση σας. Έκανα αμέσως τις αναγκαίες διορθώσεις. Που ανήκει ο π. Άγγελος;

      Delete
    2. Έγινε δεκτός στην Μητρόπολη Κυθήρων.

      Delete
    3. Υπέροχα νέα. Τώρα θα είστε τρεις σπουδαίοι αντιοικουμενιστές. Ο Σεβασμιώτατος, εσείς και ο π. Άγγελος. Έχουμε μεγάλες προσδοκίες από σας.

      Delete
  2. Πέραν των μυρίων κακών τα οποία κυριαρχούν στην εποχή μας, αλλά και σε κάθε ιστορική περιοδο, όσο αφορά τον ανθρώπινο, άρα και ατελή, παραγοντα, σε εκκλησιαστικο, κοινωνικό και παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχει και επιπροσθέτως σε θέματα θέσεων και πεποιθησεων, απέναντι στα πράγματα, μια σχιζοφρενικη συμπεριφορά.Αλλα λέμε και άλλα κάνουμε. Αλλά κάνουμε, από αυτά που περίτρανα κυρηξαμε πιο πριν. Δεν μπορώ να μιλήσω για μεμονωμένες περιπτώσεις,αλλά το γενικό πλάνο ισχυρά και ανεπαίσθητα μας το καταδυκνειει. Μια απόδειξη, το προαναφερομενο περιστατικό που δυστυχώς παρατηρηται από πρόσωπα του εκκλησιαστικου χώρου, πάλαι ποτέ
    ορθόδοξα.Περιπτώσεις, κατά τα άλλα ορθοδοξων θεολογων, κληρικών, η ευσεβων χριστιανων που κατά το δοκούν και όχι με βάση την αγιοπατερικη διδασκαλία και το άγιοπνευματικό βίωμα των θεοπνευστων ανδρων, θεολογουν, θολολογουν και γενικά μιλούν, επί παντός επιστητου, Παραφιλολογοντας. . Αραγε, ωφελεί η επιλεκτικότητα και η σχετικολογια γενικά;! Πόσο μάλλον όταν βρίσκεσαι σαν μονάδα, η κοινωνία, η εκκλησία, απέναντι στην Αλήθεια της Ορθοδοξου Χριστιανικής Θρησκείας, που ενσαρκώνεται στο πρόσωπο του Χριστού;!Και αληθεύει διαχρονικά στους Άγιους Του. Δεν έχει δικαίωμα κανένας να μονομερει, απέναντι στο καθόλου της Αλήθειας, γιατί αναπόφευκτα οδηγηται στο ψεύδος, στην πλάνη και στην αίρεση, άρα και στην απώλεια της σωτηρίας της ψυχής του. Δηλ στην μη οικειωποιηση της θείας οικονομιας, της Αγάπης Του Χριστού.Ο Χριστός είναι Αγάπη που ταυτίζεται με την Αλήθεια. . Και μάλιστα όταν αυτό γίνεται εν γνώση μας.Τελικα μήπως η "Αλήθεια" αποτελεί πρόσχημα μας, και ένας από τους πολλούς "τροπους", μέσω των οποίων τρέφουμε όχι την ψυχή μας, αλλά τον εγωιστικό εαυτό μας, που ναρκισσιστικα και με αυθάδεια θέλει μόνο την επιβράβευση από όπου και εάν προέρχεται,είτε από τον Θεό, είτε, από τον Διάβολο........ Εδώ σαφώς σηκώνω τα χέρια ψηλά, τα ψυχολογικά συμπλέγματα αφορούν άλλους τομείς(ψυχολογία, ψυχιατρική, κλπ)

    ReplyDelete
  3. Κάτω τα χέρια απο τον Πειραιώς σεβ. Σεραφείμ ! Μπορεί όλη η αλήθεια νά μήν εγκαταβιοί στην μητρόπολη Πειραιώς και τον μητροπολίτη της , όμως ένα μεγααααάλο μέρος εγκαταβιοί . Χωρίς νά βάλω στο μικροσκόπιο την κάθε ενέργειά του , απο διαίσθηση και μόνο θεωρώ τον σεβασμιότατο ένα κλέος για την ορθόδοξο ελληνική εκκλησία .Αυτό μας δίνει το δικαίωμα νά καλλιεργούμε προσδοκίες για τα μείζονα θέματα καθ ιδιαίτερα για το επίκαιρο θέμα, το Ουκρανικό . Ελπίζουμε στην προσεχή Σύνοδο της ιεραρχίας νά διαθέσει την πλούσια γενειάδα του σε ένα "άγιο " μαλλιοτράβηγμα . Θά το χαρούμε ιδιαίτερα . Όσο για τον π. Βολουδάκη κ. Τελεβάντο , αφήστε νά απορροφά λίγη απο την δραστηριότητά του , για νά μην την βγάζει επιβλαβώς σε άλλους τομείς

    ReplyDelete