Wednesday, September 11, 2019

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΟΡΦΟΥ ΝΟΜΙΚΑ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΟΡΦΟΥ ΝΟΜΙΚΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Εκφράζουμε την πιο ειλικρινή χαρά μας για την οριστική νομική δικαίωση του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Μόρφου για την ομιλία του για τις εκτρώσεις και την ομοφυλοφιλία.

Οι επίσκοποι έχουν αδήριτη υποχρέωση έναντι του Κυρίου να κηρύσσουν ανόθευτο και απαραχάρακτο το Ευαγγέλιο.

Το ευαγγέλιο κατηγορηματικά αποτρέπει τους πιστούς να προσφεύγουν στο φοβερό αμάρτημα των εκτρώσεων. 

Εξίσου κατηγορηματικά αποτρέπει την διάπραξη σαρκικών αμαρτημάτων όπως είναι η πορνεία (με τον όρο η Εκκλησία δεν αναφέρεται μόνον στον επί πληρωμή έρωτα, αλλά και στις ολοκληρωμένες σαρκικές σχέσεις πριν τον γάμο), η μοιχεία, η ομοφυλοφιλία και κάθε άλλη διαστροφή.

Αν κάποιοι θεωρούν τον εαυτό τους θιγμένο ή ρατσισμό ή μεσαίωνα ή οτιδήποτε άλλο αρνητικό την διδασκαλία του Ευαγγελίου το πρόβλημα είναι αποκλειστικά δικό τους και σε καμμιά περίπτωση της Εκκλησίας.

Αλλοίμονον αν θεωρείται ποινικά κολάσιμη η διδασκαλία του Ευαγγελίου.

Επ’ ευκαιρία έχω την εξής απορία: 

Αν τυχόν ο Πανιερώτατος Μόρφου εθεωρείτο ένοχος από την Γενική Εισαγγελία και παραπέμπετο σε δίκη που κατέληγε στην απόφαση ότι με την ομιλία του ο Πανιερώτατος κ. Νεόφυτος παρέβη το νόμο τι θα γινόταν; Θα οδηγείτο στην φυλακή; 

Καλά! Χάσαμε εντελώς τα λογικά μας;

Η Εκκλησία στηρίζεται αποκλειστικά στο Ευαγγέλιο. 

Ότι λέγει το Ευαγγέλιο για την Εκκλησία είναι νόμος απαρέγκλιτος.

Ότι αντιβαίνει στο Ευαγγελιο για την Εκκλησία είναι απόβλητο είτε αυτό είναι οι νόμοι της Πολιτείας, είτε το Σύνταγμα της χώρας, είτε η χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ, είτε η καθεστηκυία κοινωνική αντίληψη περί ηθικής κτλ..

Το θέμα, λοιπόν, από την μεριά της Εκκλησίας είναι σαφέστατο και δεν επιδέχεται καμία διαμφισβήτηση. 

Ευτυχώς ο Γενικός Εισαγγελέας ξεκαθάρισε ότι και από νομικής απόψεως το θέμα είναι κλειστό.

Αυτό που χρειάζεται είναι η περαιτέρω διερεύνηση της στάσης ορισμένων Ιεραρχών της Εκκλησίας της Κύπρου αναφορικά με τις επίμαχες δηλώσεις του Πανιερώτατου Μόρφου και πώς αυτές έγιναν αφορμή για να κινηθούν στα παρασκήνια ορισμένοι δελφίνοι του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, για να εξοντώσουν τον Πανιερώτατο Μόρφου με φόντο τις επικείμενες Αρχιεπισκοπικές εκλογές.

No comments:

Post a Comment