Sunday, September 8, 2019

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ή ΝΑ ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΘ κ. ΗΡΑΚΛΗΣ ΡΕΡΑΚΗΣ


ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ή ΝΑ ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΘ κ. ΗΡΑΚΛΗΣ ΡΕΡΑΚΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο “Πενταπόσταγμα”:

“Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκαν ο πρ. του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων κ. Ηρακλής Ρεράκης, ο γεν. Γραμματέας κ. Παναγιώτης Τσαγκάρης και ο Ταμίας κ. Λέων Μπρανγκ.

Ο πρ. της ΠΕΘ κ. Ρεράκης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την συνάντηση και υπογράμμισε πως «υπάρχουν αρκετά προβλήματα, αλλά με τη βοήθεια και συμβολή του Αρχιεπισκόπου νομίζω θα λυθούν και για το μάθημα των Θρησκευτικών όπου ο Μακαριώτατος ως γνωστόν ζητάει να έχει ορθόδοξο προσανατολισμό αναμένοντας και τις νέες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για αυτό, όπως είπε, ο Μακαριώτατος θα βρεθούμε στο τέλος του μήνα για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε όλοι μαζί ενωμένοι”.

Είχα επισημάνει από καιρό ότι, με την ανάληψη της προεδρίας της ΠΕΘ από τον κ. Ηρακλή Ρεράκη, η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων κατέστη φερέφωνο του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και προαγωγός των σκοτεινών του σχεδίων σε βάρος του ορθόδοξου κατηχητικού μαθήματος των θρησκευτικών.

Οι πιο πάνω δηλώσεις του κ. Ρεράκη, όμως, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. 

Ο Αρχιεπίσκοπος της αισχύνης κ. ΣΥΡΙΖώνυμος, ισχυρίζεται ο κ. Ρεράκης, ζητά να έχει ορθόδοξο προσανατολισμο το μάθημα των θρησκευτικών.!!!

Εκ πρώτης όψεως νομίζει κάποιος ότι ο κ. Ρεράκης κάνει καλαμπούρι σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΘ σε βάρος του παράσπονδου Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Πλην, όμως, τα πράγματα δεν έχουν έτσι.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά την συνάντηση του Δ.Σ. της ΠΕΘ με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Αντί, δηλαδή, το Δ.Σ. της ΠΕΘ να θέσει προ των ευθυνών του τον Αρχιεπίσκοπο και να του δώσει τελεσίγραφο ότι θα τον καταγγείλει στον Ελληνικό λαό, αν δεν σταματήσει ΑΜΕΣΩΣ να υποσκάπτει με νύχια και με δόντια τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών, πήγε να του δώσει τα εύσημα ότι ο Μακαριώτατος αγωνίζεται δήθεν για να διατηρηθεί ο ορθόδοξος χαρακτήρας του μαθήματος των Θρησκευτικών.!!!

Είχα από καιρό αντιληφθεί ότι “there is something rotten in the State of Denmark” (William Shakespeare, Hamlet, Act 1, Scene 4) αναφορικά με τον κ. Ρεράκη, ο οποίος -συν τοις άλλοις- είναι φίλος των Βατοπαιδινών.

Τώρα τι σόι αξιοπρέπεια και ποια ορθόδοξα κριτήρια έχει κάποιος που εκτιμά ή και χρηματίζεται ή συναγελάζεται με τους γόνους του πλανεμένου και Θεομπαίκτη Ιωσήφ Βατοπαδινού; 

Αφήνω την απάντηση του ερωτήματος στην κρίση κάθε εχέφρονα αναγνώστη.

Ο κ. Τσαγκάρης, όμως, που έδωσε σκληρούς αγώνες για την διατήρηση του ορθόδοξου χαρακτήρα των θρησκευτικών, γιατί συμπλέει με τον κ. Ρεράκη;

Όχι, βέβαια, επειδή δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει!

Το θέμα πρέπει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ να συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΘ για να καθαιρεθεί από την θέση του Προέδρου ο κ. Ρεράκης. 

Την θέση του πρέπει να αναλάβει μαχητικός θεολόγος που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Εκκλησίας και θα αγωνίζεται άοκνα για να διατηρηθεί ο ορθόδοξος χαρακτήρας του μαθήματος των θρησκευτικών, για να μην επιβληθεί -με τις ραδιουργίες του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου- το οικουμενιστικό και θρησκειολογικό μάθημα, που προωθούν οι ΚΑΙΡΟΣκόποι του Φίλη και του Γαβρόγλου.

2 comments:

  1. Νομίζω, ότι η καλύτερη λύση είναι η μέση οδός. Το μάθημα των θρησκευτικών να αναδυκνυει την αλήθεια της ορθοδοξου θρησκείας του Χριστού, με πνεύμα και φρόνημα αγιοπατερικο, καταρτιζωντας η ίδια η εκκλησία τους θεολόγους, διδασκωντας συνάμα και τις άλλες θρησκείες (πλάνες), εγκύκλοπαιδικα, κάτω όμως από το πρίσμα του αγιοπατερικου θρησκευτικου, αγιοπνευματικου λόγου και όχι συγκρητιστικα. Είναι τόσο απλό. Δυστυχώς μεριμνουν και τιρβαζουν άρχοντες και μεγαλοσχημοι κληρικοι, περί πολλών, πέραν όμως της αρετής, δια της οποίας κλήθηκαν να διακονουν.

    ReplyDelete
  2. Χωρίς Χριστό όμως είμαστε άχρηστοι.........

    ReplyDelete