Monday, September 2, 2019

Ο κ. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΖΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ


Ο κ. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΖΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
=====

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, διαπνέεται από όλες τις σύγχρονες αιρέσεις. 

Ο Οικουμενισμός, η εκκοσμίκευση, οι πλάνες της μεταπατερικής θεολογίας και νεορθοδοξίας. 

Ο νεονικολαιτισμός, ως αμνήστευση των σαρκικών αμαρτηματημάτων, η σύγχυση του ζητήματος της ουκρανικής Εκκλησίας, η συμπροσευχή με αιρετικούς και αλλόθρησκους και βέβαια ο άκρατος δεσποτισμος. 

Το οικουμενικό πατριαρχείο αποτελεί την Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, η Μητέρα και τροφός του Γένους των ορθοδοξων, θεσμός σεβαστός και καύχημα. Όμως οι πράξεις των ανθρώπων πρέπει να στηλιτεύονται προς σωφρονισμό και μετάνοια, όταν αυτές βεβηλώνουν την Αγία Ορθοδοξία. 

Όσο αφορά τον λόγιο ακαδημαϊκό κ. Γιανναρά, είναι ο πλέον αιρετικός άνθρωπος. Εισηγητής της νεορθοδοξίας, του νεονικολαιτισμού και μιας δήθεν θεολογίας του “έρωτος”. Όμως, ο κ. Γιανναράς έχει το χάρισμα της ευγλωτιας και αυτό σαφώς το χρησιμοποιεί προπαγανδιζοντας τις ιδεοληψίες του σε ανθρώπους άσχετους προς την ορθόδοξη πατερική Θεολογία. 

Άλλωστε ο διαχωρισμός του όρου Θρησκεία και εκκλησία είναι μια προτεσταντικη επήρεια και μάλιστα από παρακλάδι μιας από τις εκατοντάδες παραφυαδες της Διαμαρτυρησεως (Swiss Restoration). 

Θρησκεία είναι η αναγωγή του ανθρώπου προς τον Θεό. Ο χριστιανισμός ως αποκάλυψη του Θεού στον Κόσμο, και μάλιστα η ορθοδοξία στην αυθεντική του μορφή, είναι η μόνη αληθινή Θρησκεία, του μόνου αληθινού Θεού, του Πανάγαθου και κάλλει ωραίου Θεού Λόγου Ιησού Χριστού. 

Οι λοιπές πίστεις είναι Φιλοσοφία, Μαγεία, Δαιμονολατρεία και δεισιδαιμονία υποκατάστατα της θρησκείας και μάλιστα της αληθινής θρησκείας και λατρείας του Θεού, ασθενής κατάσταση του μεταπτωτικου ανθρώπου.
Οπότε η ορθόδοξος Χριστιανική Θρησκεία, φανερώνεται μέσα στην Εκκλησία, ως το Σώμα του Χριστού. 

Τα σαρκικά πάθη είναι αμαρτήματα. 
Οι λοιπές θρησκευτικές πίστεις, είναι μορφώματα και πλάνες, ατελείς προσπάθειες ανθρώπων μεσα στην Ιστορία του μεταπτωτικού ανθρώπου να βρουν την αλήθεια. 

Εύχομαι ο Θεός να μας ελεήσει στους έσχατους καιρούς της Σκωλιάς γενεάς και διεστραμμένης.

Μετά την Πτώση των πρωτοπλάστων από τον Παράδεισο, πέραν των πολλών συνεπειών του προπατορικου αμαρτηματος, η μνήμη (ανάμνηση) του Θεού δεν είχε σβήσει, απόδειξη το θυσιαστήριο του Αβελ και του Κάιν. Ο Θεός δεν άφησε ποτέ αμάρτυρον εαυτόν. Ο Σατανάς, ως εισηγητής της αμαρτίας και του κακού στην Κτίση, εμμένωντας στην επιθυμία του για ισοθεΐα, μιμείται κατά πάντα τα του Θεού. Όντας βέβαια ο ίδιος παρωδός και κακέκτυπο.

Η ύπαρξη λοιπών θρησκευτικών πίστεων πέραν της αληθινής Θρησκείας, που διατηρήθηκε από τους Δίκαιους της Παλαιάς Διαθήκης, τον προφήτη και θεόπτη Άγιο Μωυσή διά του Νόμου, σπερματικώς μέσα από τα συγγράμματα των Ελλήνων φιλοσόφων και τέλεια από τον ιδρυτή της Θρησκείας μας Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό, ερμηνεύεται ως προσπάθεια του πονηρού να λατρεύεται όπως ο Αληθινός Θεός. 

Κάποια καλά στοιχεία στα συστήματα αυτά τα θρησκευτικά, ανακατεμένα με πλάνες, είναι αποτέλεσμα δαιμονικής επενέργειας πάνω σε λαούς οι οποίοι δεν επαλήθευσαν την θρησκευτικότητα τους, εγκλωβιζόμενοι στην πλάνη. 

Ο όρος Θρησκεία αρμόζει μόνο στον Χριστιανισμό ως φανέρωση του Αληθινού Θεού. 

Ο Ιουδαισμός ενσωματώθηκε στον Χριστιανισμό. 

Το Ισλάμ αποτελεί πολιτική ιμπεριαλιστικη των Αράβων με μανδύα θρησκευτικο (επιρροή από τους Αρειανούς και νεστοριανούς μοναχούς της μέσης ανατολής) και αυτό αποδεικνύεται ακόμα και εάν κάποιος δεν έχει τον θείο φωτισμό, γνωρίζοντας απλώς την Ιστορία. 

Οι λοιπές θρησκείες, Ινδουισμός, Βουδισμός, ειδωλολατρεία, αποτελούν απαύγασμα των προαναφερθέντων λόγων. Ο πανθεισμός είναι χαρακτηριστικό γνώρισμά τους! Η πλάνη του αρχεκάκου όφεως με διαφορετικά λόγια, στους πρωτοπλάστους. Η απόκτηση της θέωσης χωρίς Θεό.

Οπότε, η ορθόδοξος Χριστιανική Θρησκεία, και έτσι πρέπει να χρησιμοποιούμε το όνομα του μεγάλου της ευσεβείας μυστηρίου, είναι ο ίδιος ο Θεάνθρωπος Χριστός ο παρατεινόμενος εις τους αιώνας. Αυτή είναι διδασκαλία των πραγματικών θεραπόντων-θρησκευτών, των απ’ αιώνος αυτώ ευαρεστησαντων Αγίων. Στώμεν καλώς. 

1 comment: