Wednesday, November 7, 2018

ΠΩΣ ΛΕΓΟΤΑΝ Ο ΧΑΝΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΠΟΥ ΕΚΟΒΕ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΩΝ ΜΑΝΔΑΡΙΝΩΝ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΑΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΛΚΗΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ;


ΠΩΣ ΛΕΓΟΤΑΝ Ο ΧΑΝΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΠΟΥ ΕΚΟΒΕ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΩΝ ΜΑΝΔΑΡΙΝΩΝ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΑΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΛΚΗΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στην “Ρομφαία”:

“Είναι μια πάρα πολύ καλή συμφωνία, η οποία αν υλοποιηθεί με τις εκατέρωθεν δεσμεύσεις που πρέπει να υπάρχουν, δίνει πάρα πολλές δυνατότητες και στην Εκκλησία και στο Κράτος», τόνισε ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για όσα ανακοινώθηκαν μετά τη χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο.”

Πώς λεγόταν, σε παιδιά, αυτός ο Χάνος της Κίνας που έκοβε τις γλώσσες των μανδαρίνων του όταν ξεστόμιζαν τέτοιας ολκής ανοησίες;

2 comments:

  1. -Κύριε κύριε κύριε να απαντήσω;

    -Μάλιστα παιδί μου, για λέγε μάθημα.

    -Ο Χάνος των Μογγόλων ονομαζόταν Τεμουζίν ή Τζένγκινς Χάν!

    -Και τι μπορείς να μας πείς μικρέ Παναγιωτάκη για τον μέγα Χάνο Τεμουζίν;

    - Ο εν λόγω Χάνος Τεμουζίν ήτο ένας κορυφαίος Στρατηγός όπου ένωσε τα Μογγολικά φύλα, ο πατέρας των Μογγόλων, και ίδρυσε την Μογγολική Αυτοκρατορία.

    -Και πως όλα αυτά παιδάκι μου συνδέονται με τον μαυρογέριμο Τζιερώνυμο και τον ατζαμή παλιο... Τζίφρα;

    -Πολύ απλό, δάσκαλε!... Αμφότεροι έχουν κατορθώσει να ενώσει τα ελλαδικά μογγολικά φύλα! Θέλω να πώ κύριε, ότι μόνο μερικοί φτανοί, χάννοι, αφελείς και μογγόλοι ακόμα τρέφουν φρούδες ελπίδες στα εν λόγω διαβόητα σκοτεινά πρόσωπα.

    -Τελικά ο Τζερώνυμο και ο Τζίφρας μας άφησαν εκκλησιαστικοπολιτικά μέσα το κατάμυαρον μούζιν, και μόνο με το τοππούζιν θα απαγκιστρωθούν εκ των θρόνων τους.

    -Απο πελλόν τζαι απο μικρόν μαθαίνεις τις αλήθειες!

    ReplyDelete
  2. ΤΖΕΝΓΚΙΣ ΧΑΝ - ΛΑΚΗΣ ΤΖΟΡΝΤΑΝΕΛΛΙ Είναι η ελληνική έκδοση του πασίγνωστου γερμανικού τραγουδιού GENGIS KHAN απο την Eurovision του 1979.

    Το βίντεο που παρακολουθείτε είναι μια οπτικοποίηση με διάφορες εικόνες σύμφωνα με το θέμα του τραγουδιού συνοδευόμενο από την καταπληκτική φωνή του Λάκη....https://www.youtube.com/watch?v=LkGgtDlRY10

    ReplyDelete