Sunday, November 25, 2018

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΤΗΝ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΚΟΔΟΞΙΩΝ ΤΟΥ π. ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ


ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΤΗΝ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΚΟΔΟΞΙΩΝ ΤΟΥ π. ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Χαιρετίζουμε, με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, την λίαν συγκροτημένη πραγματεία του γνωστού αντιαιρετικού συγγραφέως π. Άγγελου Αγγελακόπουλου, για τον φαύλο, πλανεμένο και θεομπαίκτη Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό. 

Συγκεκριμένα, ο γνωστός αντιοικουμενιστής κληρικός, ελέγχει τις κατά συρροήν κακοδοξίες του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού αναφορικά με τον Βαρλααμισμό και τον Νεοβαρλααμισμό.

Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση παραθέσαμε απόσπασμα από την εισαγωγή της πραγματείας. Παραπέμπουμε τους καλούς αναγνώστες, στο ιστολόγιο “Κατάνυξις”, για να μελετήσουν εις βάθος ολόκληρη την εμπεριστατωμένη πραγματεία του π. Άγγελου.

Ως γνωστόν ο π. Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός κήρυξε διάφορες αιρέσεις μεταξύ των οποίων 
1.) Ότι το έμβρυο εμψυχούται μετά τον τρίτο μήνα της κυήσεως και έτσι η έκτρωση πριν τους τρεις μήνες δεν είναι αμάρτημα,
2.) Πλήθος κακόδοξων θέσεων που τον αποδεικνύουν Βαρλααμίτη και Νεοβαρλααμίτη,
3.) Υιοθέτησε την κακοδοξία του Άνσελμου Κανταρβουργίας ότι η σταυρική θυσία του Χριστού έγινε για να ικανοποιηθεί η δήθεν τρωθείσα θεική δικαιοσύνη κτλ..

Ευχόμαστε ότι ο π. Άγγελος κορυφαίος αντιοικουμενιστής κληρικός, θεολόγος και συγγραφέας, θα στρέψει την προσοχή του, όχι μόνον στις Βαρλααμικές και Νεοβαρλααμικές κακοδοξίες του πλανεμένου και θεομπαίκτη αυτού μοναχού, αλλά στο σύνολον των αιρέσεων που δίδασκε συστηματικά.

Ήδη, στο ιστολόγιό μας, δημοσιεύουμε, σε συνέχειες, την εξαίρετη -με όλη την σημασία του όρου- πραγματεία του Μοναχού Ιλαρίωνα Σταυροβουνιώτη που προβαίνει σε συστηματική αναίρεση πολλών κακοδοξιών του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού. 

Ο Οσιολογιώτατος κ. Ιλαρίων επικεντρώνει την προσοχή του πρωτίστως στην προσπάθεια των γόνων του πλανεμένου μοναχού να διαστρέψουν την ιστορική αλήθεια αναφορικά με την έλευση και την εκδίωξη του π. Ιωσήφ από την Κύπρο.

Στην προσπάθειά τους αυτή διαστρέφουν συστηματικά την ιστορική αλήθεια και μιλούν περιφρονητικά για την Ακρόπολη της Κυπριακής Ορθοδοξίας, την Ιερά Μονή Σταυροβουνίου, καθώς επίσης, για τους αγιασμένους Γέροντες της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου π. Κυπριανό, π. Γερμανό και π. Αθανάσιο Σταυροβουνιώτη.

Το ήθος των γόνων του π Ιωσήφ του Βατοπαιδινού είναι άηθες. Τι καλύτερο άλλωστε μπορεί να αναμένει κάποιος από τους γόνους ενός κακόδοξου, φαύλου και Θεομπαίκτη μοναχού και ενός αδίστακτου ανθρώπου;

Και λέγω ότι είναι άηθες το ήθος τους επειδή και ο Πανιερώτατος Λεμεσού και ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου εξομολογούντο στον π. Αθανάσιο Σταυροβουνιώτη πριν μπλέξουν στα δίχτυα του π. Ιωσήφ.

Τώρα, όμως, για να εξυψώσουν τον πλανεμένο τους τον Γέροντα, δεν διστάζουν να γράψουν βιβλίο για να υποτιμήσουν και την Ιερά Μονή Σταυροβουνίου και τον πρώην πνευματικό τους πατέρα, που τους δίδαξε θεοσέβεια και όχι θεομπαιξία και ασέβεια.

Ελπίζουμε, λοιπόν, ότι ο διακεκριμένος θεολόγος και κορυφαίος αντιοικουμενιστής κληρικός π. Άγγελος Αγγελακόπουλος θα ασχοληθεί περαιτέρω με τις πλάνες του π. Ιωσήφ για να αφαιρέσει τα προσχήματα από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, που επιδιώκει να Αγιοκατατάξει ένα πλανεμένο, φαύλο και Θεομπαίκτη.

No comments:

Post a Comment