Wednesday, November 14, 2018

Ο ΣΕΒ. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΥΜΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΕΟ ΤΣΙΠΡΑ



Ο ΣΕΒ. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΥΜΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΕΟ ΤΣΙΠΡΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Κατά γενική ομολογία, ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, είναι ένας από τους πιο διαπρεπείς ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Άνθρωπος λίαν υψηλού δείκτη νοημοσύνης και εξαιρετικής θεολογικής κατάρτισης, συγγραφέας πολλών και περισπούδαστων βιβλίων, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών διακρίνεται προπαντός για την σωφροσύνη και την σύνεση που τον χαρακτηρίζουν.

Στο βίντεο, που προτάσσεται της ανάρτησης, κάνει ξεκάθαρα πολλά θέματα αναφορικά με την επαίσχυντη συμφωνία του εν παντί ανάξιου Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον άθεο και Εκκλησιομάχο Τσίπρα.

Ο Σεβασμιώτατος επικρίνει την Αρχιεπισκοπική αυθαιρεσία, αφού -για τριετία ολόκληρη- αγνοήθηκε το σώμα της Ιεραρχίας εκτός από ορισμένους παρατρεχάμενους του Αρχιεπισκόπου, που συνομολόγησαν με τον Μακαριώτατο, μια συμφωνία που παραδίδει τα πάντα στους εχθρούς της Εκκλησίας.

Ο Σεβ. Νέας Σμύρνης εξηγεί για ποιους λόγους η συμφωνία δημιούργησε χωρίς λόγο τεράστια προβλήματα. 

Παράλληλα επεσήμανε ότι οι ιερείς άρχισαν να διαμαρτύρονται εναντίον των επισκόπων τους για την αδικία που τους έγινε. 

Και όμως! Η συντριπτική πλειοψηφία των ιεραρχών, εκτός από ελάχιστους μετρημένους, στα δάκτυλα του ενός χεριού, παρατεχάμενους του Αρχιεπισκόπου- δεν γνώριζαν τίποτα για το παρασκήνιο των μυστικών επί τριετία διαβουλεύσεων του ανάξιου και συνωμότη Αρχιεπισκόπου με τον Τσίπρα.

Ας ελπίσουμε ότι ο Σεβ. Νέας Σμύρνης θα μιλήσει με το ίδιο ομολογιακό φρόνημα στην επικείμενη Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας. 

Ευελπιστούμε ότι οι ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδας, πίσω από την πλάτη των οποίων ο Αρχιεπίσκοπος συνομολόγησε την επαίσχυντη συμφωνία, δεν θα επιτρέψουν στον ανάξιο Ιερώνυμο να χαλκεύσει νέα δεσμά σε βάρος της Εκκλησίας.

No comments:

Post a Comment