Friday, November 30, 2018

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ή ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΜΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ!


ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ή ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΜΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Δήλωσε ο Παναγιώτατος, στο Φανάρι, κατά την Θρονική εορτή του Οικουμενικού Θρόνου:

«Εις δε τους εκπροσώπους του αντιοικουμενικού και αντιδιαλογικού φονταμενταλισμού, λέγομεν, μετ᾿ εμφάσεως, ότι όχι μόνον δεν είναι οι αυθεντικοί υπερασπισταί της εκκλησιαστικής παραδόσεως, ως οι ίδιοι θεωρούν τον εαυτόν των, αλλά ότι παρερμηνεύουν και παραποιούν την γνησίαν παράδοσιν, και, διά του ου κατ᾿ επίγνωσιν ζήλου των, διχάζουν τον λαόν του Θεού. 

Ως απεφάνθη η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος, «κοινός» και «ενιαίος» σκοπός εις πάντας τους θεολογικούς διαλόγους, τους οποίους διεξάγει η Ορθόδοξος Εκκλησία, είναι «η τελική αποκατάστασις της εν τη ορθή πίστει και τη αγάπη ενότητος» (Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον, § 12). Το κοινόν ποτήριον της Θείας Ευχαριστίας προϋποθέτει την κοινήν πίστιν, την πλήρη συμφωνίαν εις την ομολογίαν της πίστεως». 

Παναγιώτατε! Για όνομα του Θεού! Δεν απευθύνεστε σε αμνήμονες και ιδιώτες!

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε εκατοντάδες (επαναλαμβάνω εκατοντάδες) παραδείγματα για να αποδείξουμε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν επιδίδεται σε διάλογο με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους για να τους μεταλαμπαδεύσει την αλήθεια της Ορθοδοξίας, αλλά για να καταπατήσει τους Όρους της πίστεως και τους Ιερούς Κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων.

Θα περιοριστούμε μόνον να θυμήσουμε στον Παναγιώτατο ότι υποδέχθηκε τους αιρεσιάρχες του Βατικανού Βενέδικτο ΙΣΤ΄και Φραγκίσκο λες και είναι ορθόδοξοι πρωθιεράρχες.!!!

Την ώρα της Θείας Λειτουργίας οι αιρεσιάρχες και ο Πατριάρχης, από την Ωραία Πύλη, ευλόγησαν -γράφε μαγάρισαν- το εκκλησίασμα. 

Τόσον ο Πάπας Βενέδικτος όσο και ο Πάπας Φραγκίσκος ίσταντο στο αντιθρόνιο του πατριαρχικού ναού.

Ο Παναγιώτατος αντάλλαξε μαζί τους λειτουργικό ασπασμό, τους υποδέχτηκε με τα λόγια “ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου”, ενώ οι ψάλτες έψαλλαν τον πολυχρονισμό τους κτλ..

Δεν μπορεί να κάνει αυτά τα φοβερά, αντικανονικά και αντιευαγγελικά αίσχη ο Παναγιώτατος και ύστερα να μας εμπαίζει ότι δήθεν ευαγγελίζεται την αλήθεια της Ορθοδοξίας στους αιρετικούς.

1 comment:

  1. Είναι ένας αμετανόητος αιρετικός. Όσο πιο γρήγορα το καταλαβετε τόσο το καλύτερο.

    ReplyDelete