Monday, November 19, 2018

ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ! ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ!


ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ!
ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε το εξής απόσπασμα, από Ανακοίνωση του ΙΣΚΕ, μετά την απόφαση της Συνόδου της Ιεραρχίας:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος ευχαριστεί θερμότατα τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες, που συγκροτούν την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίοι μετέφεραν την αγωνία του εφημεριακού Κλήρου της χώρας και υποστήριξαν σθεναρά το δίκαιά του, καθώς και όλη τη σεπτή Ιεραρχία για την ομόφωνη απόφαση της "να εμμείνει στο υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας των Κληρικών και των λαϊκών υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος”. Μια θέση που αποτελεί πάγιο αίτημα των Κληρικών.

Νιώθουμε το βάρος της ευθύνης μας απέναντι στην Ορθοδοξία, την Εκκλησία, το Έθνος, τις αρχές και την Ιστορία του Συνδέσμου μας. Παραμένουμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση, σε συνεργασία με τους Αρχιερείς μας, περιμένοντας τις επόμενες πολιτικές και εκκλησιαστικές πρωτοβουλίες.”

Επισημαίνω δύο πολύ σημαντικά σημεία της Ανακοίνωσης του ΙΣΚΕ:

1.) Καταρχήν οι κληρικοί μας ευχαριστούν τους ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος για την ορθή αντιμετώπιση εκ μέρους τους της προδοτικής συμφωνίας Ιερώνυμου-Τσίπρα.

Στην Ανακοίνωση επαινούν τους Μητροπολίτες χωρίς να κάνουν καμιά αναφορά στον ρίψασπι Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Βεβαίως θα ενεργούσαν ακόμη πιο σωστά, αν έκαναν σκληρή προσωπική επίθεση εναντίον του αθεόφοβου Αρχιεπισκόπου. Ας μην κοροιδεύουμε τον εαυτό μας. Αν δεν εκθρονιστεί δεν υπάρχει ελπίδα να ανακοπεί η προδοσία που συνομολόγησε με τον εκκλησιομάχο πρωθυπουργό. 

Σε κάθε περίπτωση οι κληρικοί μας είναι άξιοι επαίνου διότι δεν ευχαριστούν και δεν εκφράζουν εμπιστοσύνη προς τον Αρχιεπίσκοπο όπως ατυχώς έκανε η Ανακοίνωση της Ιεραρχίας.

2.) Με την Ανακοίνωσή του ο ΙΣΚΕ διαβεβαιώνει, επίσης, ότι παραμένει σε αγωνιστική επαγρύπνηση. 

Αυτό σημαίνει ότι οι ιερείς μας δεν εμπιστεύονται τον Αρχιεπίσκοπο επειδή συνειδητοποιούν ότι ο Ιερώνυμος θα κάνει πλάτες στους άθεους, όπως άλλωστε δημόσια ξεδιάντροπα δήλωσε αμέσως μετά την λήξη των εργασιών της Συνόδου της Ιεραρχίας.

Ας ελπίσουμε ότι οι ιεράρχες μας έχουν την ίδια αγωνιστική επαγρύπνηση με τους κληρικούς μας τοσούτον μάλλον εφόσον ο άνθρωπος των παρασκηνίων Ιερώνυμος έχει κάψει πολλές φορές την γούνα τους.

Ας θυμηθούμε τι μεθοδείες μετήλθε για να ανατρέψει την ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας για την Σύνοδο της Κρήτης και πώς ενήργησε για να καταστρατηγήσει την ομόφωνη απόφαση της Ιεραρχίας για την Μακεδονία μας. 

Είναι ανεπίτρεπτο να του επιτραπεί να ανατρέψει και την νέα ομόφωνη απόφαση της Συνόδου της Ιεραρχίας, για την συμφωνία της αισχύνης που συνομολόγησε ο επίορκος Αρχιεπίσκοπος με τον άθεο και Εκκλησιομάχο Τσίπρα.

2 comments:

  1. Κύριε Τελεβαντο δεν νομίζετε πως έχει αργήσει παρά πολύ ή παύση μνημονευσης του αρχιεπισκόπου.
    Θα επαναλάβω κάτι που το λέω εδώ και 2 χρόνια ,
    στη ψευδοσυνοδο αν ο αρχιεπίσκοπος της Ελλαδικής εκκλησίας δεν υπέγραφε ή ελλαδα δεν θα είχε τα εκκλησιαστικα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία δύο χρόνια. Τις διορθώσεις της ιερας συνοδου τις πέταξε στον κάλαθο και υπέγραψε. Και μόνο για αυτό έπρεπε εδώ και δύο χρόνια να μην μνημονεύεται.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I couldn't agree more! Τέτοιον πάπαρδο δεν έχω ξαναδεί στην ζωή μου.

      Delete