Monday, November 26, 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===== 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έθεσε προ των ευθυνών του από το 2017 τον άθεο και Εκκλησιομάχο πρωθυπουργό για την φημολογούμενη του πρόθεση να αλλάξει το άρθρο 3 του Συντάγματος.

Όταν μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος της αισχύνης και των σκοτεινών παρασκηνίων συνομολόγησε αυθαίρετα και χωρίς την έγκριση της Ιεραρχίας την προδοτική για την Ορθοδοξία και το Γένος μας συμφωνία με τον άθεο και Εκκλησιομάχο Τσίπρα, ο Πατριάρχης δεν έμεινε αδρανής.

Εξέφρασε δημόσια, αλλά και διά της διπλωματικής οδού, την πλήρη αντίθεσή του για την συμφωνία και εξανάγκασε τον κ. Γαβρόγλου να πάει εσπευσμένα στο Φανάρι για να κατασιγάσει τις πατριαρχικές αντιρρήσεις.

Εξαιτίας της στάσης του Πατριάρχη η προδοτική συμφωνία των Ιερώνυμου-Τσίπρα έχει ακυρωθεί στην πράξη τουλάχιστον ως προς την πρόθεση των Εκκλησιομάχων κυβερνώντων να αλλάξουν ριζικά το άρθρο 3 του Συντάγματος. 

Τούτο συνάγεται από το γεγονός ότι η κυβέρνηση στην πρότασή της στην Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος δεν συμπεριέλαβε τις αλλαγές που επεδίωκε να επιβάλει, με την ολόθυμη στήριξη του παράσπονδου Αρχιεπισκόπου της αισχύνης Ιερώνυμου Λιάπη.

Το ακόμη πιο ελπιδοφόρο είναι ότι πέραν του άρθρου 3 ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει και άλλες σοβαρές αντιρρήσεις για την συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου και την πρόθεση των άθεων κρατούντων να καταστήσουν την Ελλαδα ουδετερόθρησκο κράτος με την επιδιωκόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος. 

Τις αντιρρήσεις αυτές θα διερμηνεύσει Πατριαρχική αντιπροσωπεία που θα αποσταλεί στην Αθήνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Θρόνου που συνεδριάζει από σήμερα και μέχρι τις 29 Νοεμβρίου.

Για να προλάβει τις εξελίξεις ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου σπεύδει και πάλιν στο Φανάρι για να ενημερώσει τους Ιεράρχες της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Θρόνου για την συμφωνία Τσίπρα και Ιερώνυμου. Στην πραγματικότητα φυσικά για να κάμψει ή τουλάχιστον για να μετριάσει τις αντιρρήσεις του Παναγιώτατου.

Ας ελπίσουμε ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα κατορθώσει να γίνει ανάχωμα των εχθρικών προθέσεων των άθεων κυβερνώντων, οι οποίοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να αποκόψουν το ευλογημένο μας έθνος από τις Ελληνορθόδοξες ρίζες του και να το καταστήσουν ουδετερόθρησκο κράτος.

Η σημασία της πατριαρχικής παρέμβασης είναι κομβικής σημασίας, επειδή τον Θρόνο των Αθηνών κοπρίζει ο Αρχιεπίσκοπος της αισχύνης Ιερώνυμος Λιάπης, ο συνωμότης και συνεργός των άθεων και των Εκκλησιομάχων, ο οποίος ακύρωσε ήδη στην πράξη την ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

No comments:

Post a Comment