Monday, September 10, 2018

ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΕΝ ΚΥΡΙΩ Ο π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΣ


ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΕΝ ΚΥΡΙΩ Ο π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με βαθύτατη συγκίνηση οι πιστοί πληροφορήθηκαν την κοίμηση του ευλαβούς κληρικού π. Κωνσταντίνου Στρατηγόπουλου.

Ο π. Κωνσταντίνος ήταν κληρικός με φόβο Θεού. 

Στο πετραχήλι του έβρισκαν ανάπαυση χιλιάδες άνθρωποι και μάλιστα νέοι.

Πολλοί από αυτούς ζούσαν μακρυά από την Εκκλησία πριν γνωρίσουν τον π. Κωνσταντίνο. Η γνωριμία τους, όμως, με τον αείμνηστο Γέροντα ήταν καθοριστική για να συνδεθούν στενά με τον Χριστό και την Εκκλησία.

Περνούσε ατέλειωτες ώρες στο εξομολογητήριο και ήταν για δεκαετίες ένας από τους πιο σπουδαίους πνευματικούς των Αθηνών.

Οι ομιλίες του ήταν πάντοτε πατερικές και προσιτές σε όλους.

Η προσφορά του στην εξωτερική ιεραποστολή πολύ σημαντική.

Για να προσελκύσει τον κόσμο και δη τους νέους σε πολλά θέματα φαινόταν πολύ ανεκτικός και φιλελεύθερος, σε σημείο που σκανδάλιζε πολλούς.

Όσοι εξομολογούντο, όμως, κοντά του μαρτυρούν ότι ήταν εξομολόγος της ακριβείας, που μυούσε τα πνευματικά του παιδιά σε αυστηρή άσκηση, συνεχή προσευχή και τακτική συμμετοχή στο Άγιο Ποτήριο.

Αντιοικουμενιστής κληρικός -όχι ίσως με το πνεύμα των πατέρων που συμμετέχουν στην "Σύναξη κληρικών και μοναχών", αλλά πάντως αντιοικουμενιστής- και πολέμιος της Συνόδου της Κρήτης ευχόταν να μη πραγματοποιηθεί ποτέ επειδή έβλεπε ότι θα θεσμοθετούσε αλλότρια της Ορθοδοξίας δόγματα και ξένες προς την χριστιανική ηθική πρακτικές.

Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο.

Η κοίμησή του έρχεται λίγες βδομάδες μετά την κοίμηση ενός άλλου μεγάλου Γέροντα των Αθηνών, του π. Γαβριήλ Τσάφου.

Καλή αντάμωση στον παράδεισο Γέροντα.!

Θερμά σας ευχαριστούμε για την θυσιαστική προσφορά σας στην Εκκλησία και την αγάπη σας προς τον Χριστό, που ενέπνευσε χιλιάδες ανθρώπους και τους οδήγησε στην Εκκλησία.

1 comment:


  1. Η "καθαρότητα " που μολύνει

    Ο π. Κων/νος Στρατηγόπουλος δίδασκε ως πρός τους σκανδαλοποιούς και οικουμενιστές επισκόπους νά ακολουθούμε την μέθοδο του κουνουπιού, δηλαδή νά γινόμαστε κουνούπι και χρυσόμυιγα στα ρουθούνια των οικουμενιστών
    , αντίθετα μέ την πλάνη της " καθαρότητας " των μωρών παρθένων.Η παραβολή είναι κάπως δυσνόητη και οξύμωρη . Καί μωρές και παρθένες! Ασφαλώς η μωρία δεν αναφέρεται στην παρθενία , αλλά στο πώς την ασκεί κανείς , πώς διαχειρίζεται την " καθαρότητά " της , άν αναπτύσσει εγωισμό , υπερηφάνεια , αυταρέσκεια , δεισιδαιμονία σαν τις υποχόνδριες νοικοκυρές , που καθαρίζουν τό σπίτι και δεν αφήνουν νά πατήσει άνθρωπος . Και τότε γιατί τό καθάρισες , για νά κάθεσαι αυτάρεσκα νά τό βλέπεις ; Η καθαρότητα της παρθενίας είναι σάν τό καθαρό πάτωμα που πρέπει νά αφήσει νά πατήσουν απάνω της οι άλλες αρετές , χωρίς νά φοβάται μήν την " μολύνουν" . Τελικά δεν αφήνει νά την " μολύνουν " η αγάπη , η ταπείνωση , η διάκδιση , η φιλαδελφία , η υπακοή στους υπερέχοντες και αυτομολύνεται από την αυταρέσκεια και την δεισιδαιμονία . Το νά απέχουμε απο τά μυστήρια της εκκλησίας για νά "είμαστε καθαροί νά μήν μολυνθούμε" είναι μία μωρή καθαρότητα που τρέφεται από τον εαυτόν της , σαν τό φίδι που τρώει την ουρά του. Όσο αποτρόπαιο είναι αυτό το θέαμα αυτού του ανόητου ζώου , άλλο τόσο αποτρόπαιοι γίνονται και οι " καθαροί" αδελφοί της αποτείχισης που τρέφονται από την ουρά της αποτείχισης και τους αποτειχισμένους . Παρεκτός και άν συντρέχουν λόγοι στρατηγικής της εκκλησίας .

    Η μέθοδος του κουνουπιού και της χρυσόμυιγας είναι το μόνο που σπάει τά νεύρα των οικουμενιστών και τους χαλάει το image. Είναι το μόνο που διαμορφώνει το ορθόδοξο φρόνημα της εκκλησίας και εξεγείρει τις συνειδήσεις. Είναι το μόνο που έχει μία αποτελεσματικότητα .

    ReplyDelete