Tuesday, September 4, 2018

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΕΔΡΑΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ


Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΕΔΡΑΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Ακτίνες”, την ακόλουθη είδηση:

“Το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μετονομάζεται σε Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, χωρίς μεταβολή του γνωστικού του αντικειμένου, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Τα πτυχία που έχουν χορηγηθεί από το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας, είναι ως προς κάθε συνέπεια ισότιμα και αντίστοιχα προς αυτά που χορηγούνται από το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας.”

Ουδείς φυσικά εκπλήττεται για την μετονομασία του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών σε Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και θρησκειολογίας.

Η Θεολογική Σχολή Αθηνών, από καιρό, έχει προσχωρήσει αποφασιστικά στο οικουμενιστικό στρατόπεδο.

Η εκλογή των Μεσσηνίας κ. Σαββάτου και του διαβόητου κ. Σταύρου Γιαγκάζογλου στον Συστηματικό Κλάδο ως Καθηγητών, δείχνει τον βαθμό της αλλοτρίωσης της φυσιογνωμίας της Σχολής, η οποία επιβεβαιώθηκε με την πρόσφατη αναγόρευση του αρχηγέτη των Νεορθόδοξων και των Νεονικολαιτών κ. Χρ. Γιανναρά σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής.

Η οδυνηρή αλήθεια είναι ότι ο Οικουμενισμός έχει διαβρώσει τα πάντα στις Θεολογικές Σχολές και των πέντε Τμημάτων της Θεολογίας των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης και προχωρεί ακάθεκτος για να εκπορθήσει και τις τελευταίες παραδοσιακές έδρες που απομένουν στον Ακαδημαικό χώρο.

Οι Οικουμενιστές εργάστηκαν συστηματικά και με πρόγραμμα τα τελευταία 60 χρόνια και η προσπάθειά τους έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Αυτή είναι, δυστυχώς, η οδυνηρή αλήθεια.

1 comment:

  1. Και στην Θεσσαλονίκη δεν είναι καλύτερα τα πράγματα. Προ μιας εβδομάδας γνωρίστηκα τυχαία με κάποιον ο οποίος μόλις αποφοίτησε από την σχολή Ποιμαντικής και Κοινωνικής θεολογίας Α.Π.Θ. Μου είπε ότι ο Περγάμου Ιωάννης Ζηζιούλας είναι καθηγητής εκεί (ομολογώ ότι δεν το ήξερα), ήδη στο βαθμό του αναπληρωτή, και διδάσκει το μάθημα οικουμενική κίνηση, στα πλαίσια του οποίου λέει στους φοιτητές ότι η συμπροσευχή είναι μόνο όταν τελείται μπροστά στην αγία τράπεζα, οπότε όλες οι άλλες περιπτώσεις ΔΕΝ είναι συμπροσευχή !?!

    Ποιος ξέρει και τι αλλά θεολογικά λάθη διδάσκει. Ακόμα κι αυτό περί της συμπροσευχής, μου το είπε ο συγκεκριμένος, επειδή τον ρώτησα.

    Θυμάμαι όταν ήμουν κι εγώ φοιτητής, ενώ ακόμη ήταν και ο π. Θεόδωρος Ζήσης και ο Τσελεγγίδης καθηγητές, οι περισσότεροι συμφοιτητές ειχεί μεγάλη θεολογική αγνοιά και σύγχυση. Πόσο μάλλον τώρα

    ReplyDelete