Thursday, September 6, 2018

Ο ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ


Ο ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβαντου
=====

Bαριά η ατμόσφαιρα στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Από παντού ξεφυτρώνουν απειλές θανάσιμες για την πίστη μας.

Ο Οικουμενισμός, η εκκοσμίκευση και οι νεωτερισμοί κερδίζουν έδαφος καθημερινά με αλματώδη βήματα.

Οι αντιστάσεις δυστυχώς λίγες και ανίσχυρες για να ανακόψουν την θυελλώδη επέλαση των Οικουμενιστών.

Μέσα σε αυτή την ζοφερή ατμόσφαιρα, που προκαλεί τόση θλίψη, γίναμε μάρτυρες απροκάλυπτου εμπαιγμού από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Δήλωσε ο Παναγιώτατος, στην εναρκτήρια εισήγησή του, κατά την πρόσφατη Σύναξη των ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου:

«Αγωνιζόμεθα διά την ενότητα και ευστάθειαν της Ορθοδοξίας και διά την κοινήν εκκλησιαστικήν μαρτυρίαν. Ανεφέρθημεν εις την παρούσαν σύναξιν εκτενώς εις τα διορθόδοξα θέματα. Το Οικουμενικόν Πατριαρχείον, ως υπεύθυνον διά την διαφύλαξιν της ενότητος, τον συντονισμόν των διορθοδόξων σχέσεων και των πανορθοδόξων πρωτοβουλιών, λειτουργεί την ένθεον αυτού διακονίαν εν τη ορθοδόξω οικουμένη πιστόν εις τας αμεταθέτους εκκλησιολογικάς και κανονικάς αρχάς της Παραδόσεως των Πατέρων».

Πραγματικά δεν ξέρει κάποιος πώς να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του Παναγιώτατου.

Ο ίδιος είναι ο κατεξοχήν υπεύθυνος για την αστάθεια των Ορθοδόξων Εκκλησιών σήμερα. Είναι ο κύριος μοχλός της επιβολής του πιο απαίσιου συγκρητισμού στην Εκκλησία, είναι ο πρωτεργάτης της Συνόδου της Κρήτης, είναι εισηγητής νεωτερισμών και φορέας εκκοσμίκευσης.

Ο αυταρχικός και συγκρουσιακός του χαρακτήρας δημιουργεί συνεχώς έριδες στην Εκκλησία.

Παρόλα αυτά δεν δίστασε να ισχυριστεί απευθυνόμενος σε εκατό και πλέον αρχιερείς του Θρόνου, που ήταν παρόντες στην Σύναξη, ότι “αγωνιζόμεθα διά την ενότητα και ευστάθειαν της Ορθοδοξίας” και ότι είναι “πιστός εις τας αμεταθέτους εκκλησιολογικάς και κανονικάς αρχάς της Παραδόσεως των Πατέρων”.

Τι να πει κανείς γι’ αυτόν τον απροκάλυπτο εμπαιγμό του Παναγιώτατου;

Ότι δεν πείθει;

Προφανώς και δεν πείθει. Είναι ενδεικτικός, όμως, της νοοτροπίας του Οικουμενικού Πατριάρχη, γεγονός που εγκυμονεί θανάσιμους κινδύνους για τον ίδιο τον Παναγιώτατο, για τον Οικουμενικό Θρόνο και για την Ορθοδοξία εν γένει.

1 comment:

  1. Τό κάθε ένα ξεχωριστά απο τά θέματα της επικαιρότητος απο την παραχώρηση αυτονομίας στην εκκλησία της Ουκρανίας μέχρι τον δεύτερο γάμο των κληρικών είναι από μόνο του μία βόμπα μεγατόννων στά θεμέλια της εκκλησίας και του κλήρου !

    ReplyDelete