Tuesday, September 11, 2018

ΟΥΚΡΑΝΙΑ! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ

Παναγιώτατε! Για όνομα του Θεού! Δεν είμαι σε θέση να διακριβώσω αν οι πληροφορίες του πιο κάτω δημοσιεύματος είναι ακριβείς.

Σας παρακαλούμε, όμως, γονυπετείς θερμά και υικά να μην προβείτε σε ενέργειες που θα προκαλέσουν Σχίσμα μεταξύ των Πατριαρχείων Κωνσταντινουπόλεως και Ρωσσίας που μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε Πανορθόδοξο Σχίσμα.

Τα Σχίσματα δημιουργούνται εύκολα και επουλώνονται πολύ δύσκολα και ορισμένες φορές ποτέ.

Δεν χωρατεύουν οι Ρώσσοι. Ούτε η πολιτική, ούτε η εκκλησιαστική τους ηγεσία.

Δεν πρόκειται να δεχτούν να αποσπαστεί η Ουκρανία από την σφαίρα επιρροής τους.

Σας παρακαλούμε θερμά να βρείτε τρόπο να ενεργήσετε από κοινού με το Πατριαρχείο της Ρωσσίας για το Ουκρανικό.

Δεν τρέφω καμία απολύτως εμπιστοσύνη στους Ρώσσους. Όχι στον ευσεβέστατο Ρωσσικό λαό, αλλά στην εκκλησιαστική τους ηγεσία, η οποία συναγωνίζεται αγρίως το Φανάρι σε οικουμενιστικούς ακροβατισμούς, αλλά, για όνομα του Θεού, αυτό που προέχει αυτή την στιγμή είναι να αποφευχθεί η δημιουργία Πανορθόδοξου Σχίσματος.


ΟΥΚΡΑΝΙΑ! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ
=====

Ανακοινώνοντας την επίσκεψη του εκπροσώπου του για την ελευθερία των θρησκειών Σαμ Μπράουνμπακ στην Ουκρανία, στην Πολωνία και στο Ουζμπεκιστάν από τις 10-19 Σεπτεμβρίου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι ο αξιωματούχος θα συζητήσει με τους εκπροσώπους της ουκρανικής κυβέρνησης και του κλήρου «τις προσπάθειες για την υπεράσπιση και προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας».

Και αυτό συνέβη ακριβώς μετά την απόφαση του πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου να ορίσει «στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την χορήγηση της αυτοκεφαλίας στην ορθόδοξη εκκλησία της Ουκρανίας» τους Έξαρχούς του στο Κίεβο, αρχιεπίσκοπο Δανιήλ από τις ΗΠΑ και τον επίσκοπο Ιλαρίωνα από το Έντμοντ του Καναδά.

Το μέλος της Συνοδικής Βιβλικο-Θεολογικής Επιτροπής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Αντρέι Νοβικώφ σε συνομιλία με την εφημερίδα VZGLYAD τη Δευτέρα κατονόμασε του δύο Έξαρχους ως γνήσιους «οπαδούς του Μπαντέρα και ανθρώπους της CIA, που κατάγονται από το Λβόφ και το Ιβάνο Φρανκόφ (Δ. Ουκρανία)».

(Ο Στεπάν Μπαντέρα θεωρείται ως ο σημαντικότερος πολιτικός ηγέτης και θεωρητικός του ουκρανικού εθνικισμού, ο οποίος συνεργάστηκε με τις δυνάμεις κατοχής των Ναζί μετά το 1941, ήταν παιδί και εγγόνι Ουνιτών ιερέων). Αυτό αποδεικνύει ότι ο Βαρθολομαίος, υπό την επιρροή των ΗΠΑ, αποφάσισε να υποδαυλίσει με νέα ισχύ τον εμφύλιο πόλεμο στην Ουκρανία, πρόσθεσε.

Πράγματι ο επίσκοπος Ιλαρίων (Ρουντνίκ) είναι ευρέως γνωστός για τις ριζοσπαστικά ρωσοφοβικές του απόψεις. Τον ονόμασαν επίσης «Τσετσένο αντάρτη» για την συμπάθειά του προς τους Καυκάσιους αυτονομιστές. Σπούδασε στο Θεολογικό Σεμινάριο του Κιέβου, και μετά βρέθηκε στην Ελλάδα όπου εκάρη μοναχός. Έπειτα υπηρέτησε σε διάφορες χώρες όπου εκπροσωπείται το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

(Για την ακρίβεια ο Ρουντνίκ το 1992 ήλθε στην Θεσσαλονίκη, με συστάσεις από τον Βαρθολομαίο, και τελείωσε την Θεολογική Ακαδημία το 1997. Την ίδια χρονιά εκάρη μοναχός με το όνομα Ιλαρίων, ενώ το 2000 ο ηγούμενος της Μονής Βλατάδων τον προβίβασε σε ιεροδιάκονο).

Συνέχισε τις θεολογικές του σπουδές και με επιτυχία υποστήριξε την διατριβή του με θέμα: «Η κανονική σχέση της Μητρόπολης του Κιέβου με το Οικουμενικό Πατριαρχείο έως το 1240». Το 2001 πήγε στις ΗΠΑ, όπου σπούδασε αγγλικά στο πανεπιστήμιο του Σικάγο. (Πηγή: https://ru.wikipedia.org/wiki Иларион Рудник)

Το καλοκαίρι του 2005 ο Ρουντνίκ συνελήφθη από την τουρκική αστυνομία έπειτα από την συνάντηση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον τότε πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτωρ Γιούστσενκο, στην οποία ήταν διερμηνέας. Αφορμή για τη σύλληψη ήταν τα πλαστά του έγγραφα (και ότι ήταν «Τσετσένος αυτονομιστής»).

Ο αρχιεπίσκοπος Δανιήλ (Ζελίνσκι) έχει φτωχότερο βιογραφικό. Γεννήθηκε στο Ιβάνο-Φρανκώφ όπου σπούδασε στο ουνιτικό θεολογικό σεμινάριο, και στη συνέχεια στο Καθολικό Πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ. Το 2000 πέρασε στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία των ΗΠΑ, η οποία είναι ενταγμένη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

ΠΗΓΗ:


defence-point11/09/2018

No comments:

Post a Comment