Thursday, September 6, 2018

Η ΚΥΡΙΑ ΛΩΡΙΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ


Η ΚΥΡΙΑ ΛΩΡΙΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ
=====

Δυστυχώς κ. Τελεβάντο, τα πράγματα έτσι είναι, τόσο τραγικά και απροκάλυπτα εκ μέρους του αιρεσιάρχου της Κων/πόλεως. Και ενώ θα έπρεπε να υπάρχει μία σθεναρή αντίσταση, οι αντιοικουμενιστές πατέρες των Αθηνών, της πρώην Συνάξεως, αποδυνάμωσαν τον π. Θεόδωρο και τον κατέστησαν κλωτσοσκούφι μερικών βλαμμένων, αναιδών, προπετών, αδαών, μετεμψυχωτών, που πιστεύουν ότι το πνεύμα του αγίου Θεοδώρου του Στουδίτου και του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά μετεμψύχωσε στο δικό τους σαρκίο!

Ας μείνουμε ήσυχοι, οι Πατέρες άφησαν αντικαταστάτη, όπου κένωσαν όλη τους την σοφία. Μάλιστα οι πατέρες των Αθηνών για να διαφοροποιηθούν από τον π. Θεόδωρο -ουκ οίδα τον άνθρωπον- έκαναν την δική τους αντισύναξη. Το άρμα του Οικουμενισμού το σέρνει ο αντίχριστος και το άρμα του αντιοικουμενισμού το σέρνουν οι χοίροι των παθών και της αμάθειας. Ο Θεός ας βάλει το χέρι του.

Δυστυχώς, κύριε Τελεβάντο, ο αγουροξυπνημένος Σακαλάκης, που μέχρι χθες λούφαζε στο γνωστό Ιγνατιακό μοναστήρι δεν λέει να το βουλώσει! Ασχολείται θεωρητικώς και διανοητικώς με θέματα επί παντός επιστητού. Δεν ξέρω όταν γεννήθηκε βγήκε με το δάχτυλο σηκωμένο σε χειρονομία ελέγχου και του έμεινε κουσούρι; Ποιός τώρα ελέγχει τους αδελφούς των οργανώσεων επί ηθικισμού, αυτός που μόνο ηθικιστικά σκέπτεται και διεξάγει τις δημόσιες κουβέντες του! Τι υποκρισία! Όταν λούφαζε ίσως ήταν και καλύτερα, από τις τόσες αδιακρισίες του. Ας λείπουν οι εξυπνακισμοί ορισμένων. Δεν τις έχουμε ανάγκη. Δεν τις έχει ανάγκη ο αντιοικουμενιστικός χώρος. Ο κάθε μπόγιας που δεν έχει επίγνωση του μεγέθους του, ήρθε να μας κάνει επίδειξη γνώσεων ξιφουλκώντας εναντίον μορφών του εκκλησιαστικού χώρου, που συνιστούν σημεία αναφοράς. Πρόκειται ξεκάθαρα περί συμπλεγματικών συμπεριφορών αναιδών και ασύστολων ανθρώπων. 

Προς τους ανωνύμους αδελφούς των οργανώσεων, που πολύ καλώς υποστήριξαν τον θεολόγο Τρεμπέλα απέναντι στις αδιάκριτες επιθέσεις ανθρώπων με μπόλικο θράσος και κακοήθεια, εκ του προχείρου και υπο το κράτος της αγανάκτησης εξ αιτίας αυτών που μόλις διαβάσαμε στο οικείο τους ιστολόγιο, έχουμε να πούμε ότι το συγκεκριμένο ιστολόγιο, ο διαχειριστής του, οι αρθρογραφούντες και σχολιάζοντες σε αυτό ουδόλως εκπροσωπούν τον αντιοικουμενιστικό χώρο. Μετά βδελυγμίας αποτασσόμεθα το θράσος, την προπέτεια, την αμετροέπεια, τα ψεύδη, την υποκρισία, την αδιακρισία, την μετεμψύχωση των μεγάλων πνευμάτων της θεολογίας στο πτωχό σαρκίο τους. Επιφυλάσσομαι για μία πιό προσεγμένη αναφορά στο θέμα.

Ο Σακαλάκης όσο κοιμόταν, κοιμόταν γλυκά στην αγκαλιά του γνωστού Ιγνατιακού μοναστηριού. Τώρα μπήκε ή βγήκε δυναμικά για νa λύσει όλα τα προβλήματα του εκκλησιαστικού χώρου από καταβολής της νεωτέρας Ελληνικής πολιτείας! Κάνε και λίγο κράτει ρε παιδί! Άσε και κανένα θέμα να το λύσει και κανείς άλλος. Προ πάντων λύσε τα προσωπικά σου υπαρξιακά προβλήματα. Από πού ήρθες, πού πας, τι ζητάς! Αν σου περισσεύει δώσε και σε μας μια ρημάδα απάντηση. Τελικά είσαι αποτειχισμένος ή απλά είσαι ένας φαντασμένος τυχοδιώκτης! Μάλλον για ρητορικό μου μοιάζει το ερώτημα!

Υ.Γ. Δικαιολογώ το παρόν σχόλιο σε αυτή εδώ την ανάρτηση συνδέοντάς το με την κατάσταση της αμάθειας και των συμπλεγματικών συμπεριφορών των κατ' επίφασιν αντιοικουμενιστών. Ο Θεός και η ψυχή τους μόνον ξέρουν τι κατ ' ουσίαν είναι και δεν το λένε! 

No comments:

Post a Comment