Saturday, September 29, 2018

WE ARE PROUD OF YOU, ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΑΜΕΡΙΚΗΣ!


WE ARE PROUD OF YOU, ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΑΜΕΡΙΚΗΣ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στην “Ρομφαία”, ρεπορτάζ του κ. Θεόδωρου Καλμούκου, αναφορικά με την κλειστή δεξίωση που διοργάνωσε το Ελληνικό Προξενείο της Νέας Υόρκης προς τιμήν του κ. Τσίπρα.

Η δεξίωση έγινε στην σιδηρόφρακτη περιοχή του ΟΗΕ για να εμποδιστούν οι ομογενείς να αποδοκιμάσουν τον εθνομειοδότη Τσίπρα, τον συνθηκολόγο των Πρεσπών, που ξεπούλησε την Μακεδονία μας στον εχθρό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος παρέστη για λίγα λεπτά και μετά έφυγε αθόρυβα.

Τόσον ο Τσίπρας, όσον και ο πρόξενος που τον εισήγαγε, προσφώνησαν τον Σεβασμιώτατο, στην ομιλία τους, αλλά διαπίστωσαν ότι ο Άγιος Αμερικής τους άφησε στα κρύα του λουτρού και ώχετο απιών, για να παραστεί σε εκδήλωση για την κ. Λαγκάρντ.

Μας συγκινεί ιδιαίτερα και μας κάνει πραγματικά περήφανους ο Σεβασμιώτατος με την στάση του.

Δεν είναι μόνον το ότι ο Τσίπρας έδειξε σκαιά περιφρόνηση προς τον Σεβασμιώτατο, την Εκκλησία και την Ομογένεια, αφού απαξίωσε ακόμη και να επισκεφθεί εθιμοτυπικά τον Σεβασμιώτατο Αμερικής, όπως έκανε ο Πρόεδρος της Κύπρου.

Είναι και το ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Δημήτριος κατάγεται από την Θεσσαλονίκη και γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος για την Μακεδονία μας.

Άλλωστε ο Σεβασμιώτατος είναι απολύτως ενήμερος της απέχθειας των ομογενών προς τον εθνομηδενιστή Τσίπρα και έτσι με την στάση του διερμήνευσε τα πηγαία συναισθήματα των ομογενών.

Όχι μόνον έφυγε από την δεξίωση, αλλά ούτε καν τους ενημέρωσε ότι φεύγει και τους άφησε κυριολεκτικά στα κρύα του λουτρού.

Αυτά τα άξια κάθε επαίνου ο Σεβασμιώτατος Αμερικής!

Ορισμένα άλλα υποκείμενα, όμως, -ευτυχώς ελάχιστα- δεν δίστασαν να παραστούν στην δεξίωση για να ποζάρουν δίπλα στον Τσίπρα και την Περιστέρα του.

Πραγματικά δεν ξέρω γιατί ασχολούμαι με ορισμένους Ιακωβίνους, που περιφέρουν την κουφότητα της ματαιοδοξίας και της ανοησίας τους τήδε κακείσε, με την ψευδαίσθηση ότι αποκτούν αξία.

Ποια αξία; Πρόκειται για ελάχιστα καταγέλαστα υποκείμενα.

No comments:

Post a Comment