Wednesday, May 3, 2017

ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ 73


ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ

73


Ανθολογία κειμένων του κ. Ραφαήλ Μισιαούλη
=====

Όταν είσαι σ’ ένα κατασκότεινο δωμάτιο, μη χτυπάς το σκοτάδι για να το διώξεις. Δεν φεύγει έτσι. Άνοιξε το παράθυρο στο φως, δηλαδή δώσου στην αγάπη του Χριστού και τότε χωρίς κόπο φεύγει το σκοτάδι.

Οσίου Πορφυρίου

*****

Όσο προσεγγίζει κάποιος το Θεό, τόσο πιο αμαρτωλό βλέπει τον εαυτό του. Γι’ αυτό ο προφήτης Ησαΐας, σαν είδε το Θεό, ονόμαζε τον εαυτό του «ταλαίπωρο και ρυπαρό". 

Αββά Ματώη

*****

Όσα κάνεις αμυνόμενος απέναντι αδελφού σου που σε έχει αδικήσει, εμπόδιο και σκάνδαλο όλα θα σου γίνουν σε καιρό προσευχής. 

Αββά Νείλου

*****

Ο αληθινός φίλος είναι γλυκύτερος και απ' αυτή την παρούσα ζωή.Είναι δηλ.καλύτερο για μας να σβήσει ο ήλιος,παρα να στερηθούμε τους αληθινούς φίλους.

Ιερού Χρυσοστόμου

*****

Ποιός απ’ όσους αναζητούν τη χαρά στις υλικές απολαύσεις και αποστρέφονται τα δάκρυα, όταν ακούσει λίγα από τα λόγια του άγιου Εφραίμ του Σύρου, δεν θα θρηνήσει, δεν θα κλάψει και δεν θα θυμηθεί τη μέλλουσα ανταπόδοση; Ποιός θα μελετήσει τους λόγους του για τη μέλλουσα κρίση, δηλαδή τη δευτέρα παρουσία του Χριστού, και δεν θα νομίσει ότι βρίσκεται από τώρα μπροστά στο δικαστήριο εκείνο, περιμένοντας έντρομος την τελική απόφαση της καταδίκης του;

Αγίου Γρηγορίου Νύσσης

No comments:

Post a Comment