Tuesday, September 6, 2016

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ …ΓΟΜΟΡΡΑ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΣΜΟΥ


ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ …ΓΟΜΟΡΡΑ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΣΜΟΥ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου ο εκλαμπρότατος «επίσκοπος» κ. Νίκολας Τσάμπερλαιν, βοηθός  «επίσκοπος» των Αγγλικανών του Λίνκολν δήλωσε στην Γκάρντιαν ότι είναι ομοφυλόφιλος. Αυθημερόν ο Αγγλικανός Πριμάτος κ. Τζάστιν Γουέλμπυ ξεκαθάρισε ότι όταν, προ ενός έτους, «χειροτόνησε» τον ανωτέρω στο «επισκοπικό» αξίωμα ήταν ενήμερος του γεγονότος αυτού, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να προχωρήσει. Αμέσως μετά 14 Αγγλικανοί «ιερείς», που δηλώνουν κι αυτοί ομοφυλόφιλοι, έσπευσαν να στείλουν επωνύμως επιστολή στην εφημερίδα Σάντεϋ Τάιμς με την οποία απαιτούν να «παντρεύονται» οι ομοφυλόφιλοι στην εκκλησία,δηλαδή να έχουν εκκλησιαστικό γάμο!!! Τα ανωτέρω γεγονότα δεν είναι τυχαία, αλλά αποτελούν μοχλό πίεσης προς το «Κολλέγιο των επισκόπων» των Αγγλικανών που θα συνέλθει από 12-15 τρέχοντος. 

Ήδη από το 2003 οι Αγγλικανοί των ΗΠΑ, οι λεγόμενοι Επισκοπελιανοί, «απέκτησαν» τον πρώτο δεδηλωμένο ομοφυλόφιλο «επίσκοπο» τον «επίσκοπο» του Νιού Χαμσάιαρ. Αυτή είναι η σύγχρονη κατάσταση στον παραπαίοντα Αγγλικανισμό. Ο Αγγλικανισμός του 16ου αιώνος με το sola scriptura έχει εξαφανισθεί προ πολλού κι ακούγεται σαν απόμακρη αδύναμη ηχώ. Εδώ και χρόνια ο «αρχιεπίσκοπος» του Γιόρκ Τζέγκινς αρνιόταν απ’ άμβωνος την ανάσταση του Χριστού και περιμένουμε να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν  οι Αγγλικανοί το τι έγινε στα Σόδομα,τα Γόμορρα, στην Αδαμά και τη Σεβωίμ; Πολλή σημασία δίνουν οι εν λόγω αιρετικοί αν ο Θεός  κατέστρεψε παραδειγματικά τις πιο  πάνω πόλεις (Γεν. ιθ΄) για τις αρσενοκοιτίες στις οποίες προέβαιναν οι κατοικοί τους! Νομίζετε ότι ιδρώνει τ’ αυτί τους επειδή ο Απόστολος Παύλος δηλώνει κατηγορηματικά στους Κορίνθιους: «Μη πλανάσθε, ούτε πόρνοι, ούτε ειδωλολάτραι, ούτε μοιχοί, ούτε μαλακοί, ούτε αρσενοκοίται …βασιλείαν Θεού ου κληρονομήσουσι» (Α΄ Κορ. ς΄9). 


Είναι αποδεδειγμένο ότι η αίρεση γεννά αίρεση και στου κακού τη σκάλα το ένα σκαλοπάτι είναι χειρότερο του προηγουμένου. Το ερώτημα όμως είναι ένα: Τι αναμένουν οι ημέτεροι οικουμενιστές απ’ αυτό τον αχταρμά που χαρακτηρίζεται από την απόλυτη περιφρόνηση και διαστρέβλωση του Ευαγγελίου του Χριστού; Κι όμως! Η Σύναξη του Κολυμβαρίου εδογμάτισε ότι οι Διάλογοι πρέπει να συνεχίζονται ασταμάτητα, έστω κι αν δεν υπαρχει καμιά ελπίδα συνεννοήσης μετά των αιρετικών! Ήδη ετοιμάζεται Περιβαλλοντολογικό Συνέδριο στο οποίο ο κακόδοξος Πάπας προβάλλεται ως ο Πρώτος των Επισκόπων (λές και ζούμε τον 9ο αιώνα) κι ο Οικουμενικός Πατριάρχης έρχεται δεύτερος μετά τον κακόφρονα Πάπα ενώ τρίτος φιγουράρει ο Πριμάτος των Αγγλικανών Τζάστιν Γουέλμπυ.

No comments:

Post a Comment