Friday, April 3, 2015

ΤΑ ΣΥΝΕΧΗ ΟΜΟ-ΟΛΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΑΓΓΛΙΚΑΝΩΝ, ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑ ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ “ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ” ΤΩΝ;



ΤΑ ΣΥΝΕΧΗ ΟΜΟ-ΟΛΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ  ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ  ΑΓΓΛΙΚΑΝΩΝ, ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑ ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ “ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ” ΤΩΝ; 

«Όσοι δεν είναι με την αλήθεια, ούτε και με την Εκκλησία του Χριστού είναι» - Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Ιερεμίας Β΄ (1536-1595)

Του θεολόγου κ. Β. Χαραλάμπους
=====

Η Αγγλικανική “εκκλησία” αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα διχασμού, μετά την αποδοχή του γάμου των ομοφυλοφίλων. Ήδη η “ακολουθία” του γάμου των ομοφυλοφίλων που συνέταξαν, βρίσκει σοβαρές αντιδράσεις και δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν δέχονται να ενταχθεί στις επίσημες τελετές των. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του Αγγλικανού “επισκόπου” Michael Nazir-Ali.

Είναι γνωστή η απαράδεκτη στάση των δύο Αγγλικανών “αρχιεπισκόπων” Καντέρμπουρυ και Νέας Υόρκης John Sentamu, στο θέμα των ομοφυλοφίλων. Η πρόταση του “αρχιεπισκόπου” Καντέρμπουρυ, για ένα «σύστημα επιλογών», όπου κάποιος μπορεί να επιτελεί “γάμο” ομοφυλοφίλων ή όχι, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Να αναφέρομε τη “χειροτονία” ομοφυλοφίλων Αγγλικανών “επισκόπων” και “ιερέων”; Να αναφέρομε το ανίερο και βλάσφημο “γάμο” αιρετικών Αγγλικανών “ιερωμένων”. Η χαρακτηριστική περίπτωση του αιρετικού Αγγλικανού ‘’επισκόπου’’ Gene Robinson που έκανε πολιτικό ‘’γάμο’’ με άνδρα, λυπεί κάθε Χριστιανό. «Πονηροί δε άνθρωποι και γόητες προκόψουσιν επί το χείρον, πλανώντες και πλανώμενοι» (Β΄Τιμ. γ, 13).

Με αυτούς συμπροσεύχονται κάποιοι των Ιεραρχών μας; Είναι ποτέ δυνατόν να πιστεύομε ότι η αιρετική Αγγλικανική “εκκλησία”, θα γίνει ποτέ Ορθόδοξη; Από ολίσθημα σε ολίσθημα οδηγείται. 

Δυστυχώς παρατηρούμε στις μέρες μας την αναγνώριση Αρχιερωσύνης και συνεπώς Ιερωσύνης στους Αγγλικανούς, από Ιεράρχες της Εκκλησίας μας. Και φυσικά τούτη η “αναγνώριση”, έστω έμμεση, συνεπάγεται πλήθος οικουμενιστικών ατοπημάτων.

Χαρακτηριστική ήταν και η περίπτωση της αναγνώρισης του κύρους της χειροτονίας των αιρετικών Αγγλικανών "επισκόπων" από τον Πατριάρχη Μελέτιο Μεταξάκη.

Η αναγνώριση της Αρχιερωσύνης και συνεπώς Ιερωσύνης των αιρετικών Αγγλικανών, δεν στηρίζεται σε κανένα Ορθόδοξο επιχείρημα. Κανένας Άγιος δεν συνηγορεί στο ατόπημα τους τούτο. Η μόνη συνηγορία όσων προβαίνουν στο οικουμενιστικό τούτο ατόπημα, είναι η αστήρικτη φλυαρία της ανθρωπάρεσκης “ιδεολογικής” αγάπης των. 

Τα συνεχή και απαράδεκτα ομο-ολισθήματα των αιρετικών Αγγλικανών “ιερωμένων”, καταδεικνύουν του λόγου το αληθές.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Την επόμενη φορά που κάποιοι θα θελήσουν να πραγματοποιήσουν συνέδριο προς τιμή του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Μελέτιου Μεταξάκη, είναι προτιμότερο οι εισηγητές του Συνεδρίου, να είναι Πανεπιστημιακοί θεολόγοι (επιλογή αυτών που δεν εκπίπτουν της αληθείας), αντί εισηγητές Πανεπιστημιακοί Φιλολογικών Μαθημάτων, γιατί σε κάποια θέματα τίθενται σοβαρά θεολογικά ζητήματα, όπως αυτό της αναγνώρισης του κύρους της χειροτονίας των αιρετικών Αγγλικανών “επισκόπων”, και πρέπει να λέγονται.

No comments:

Post a Comment