Saturday, April 4, 2015

25 ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΡΘΩΝΟΥΝ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ



25 ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΡΘΩΝΟΥΝ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

25 συνεργαζόμενα χριστιανικά σωματεία της Θεσσαλονίκης ορθώνουν το ανάστημά τους και εξηγούν για ποιο λόγο αντιτίθενται στην κάρτα του πολίτη και στην ηλεκτρονική φυλακή.

Η παρέμβασή τους μας γεμίζει με χαρά για δύο λόγους.

Καταρχήν επί της ουσίας επειδή η ηλεκτρονική φυλακή εγκυμονεί πολλούς κινδύνους και αντενδείκνυται η επιβολή της.

Επίσης επειδή επιτέλους αναβίωσε ο άτυπος θεσμός των συνεργαζομένων σωματείων Θεσσαλονίκης και εκδίδει κοινά ανακοινωθέντα για σημαντικά θέματα.

Δύο επισημάνσεις.

Ελπίζουμε ότι μπορεί και πρέπει να συγκροτηθεί παρόμοιος θεσμός σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα και σε μεταγενέστερο στάδιο να συγκροτηθεί πανελλήνιος θεσμός χριστιανικών συνεργαζομένων σωματείων.

Σκεφθείτε πόση ισχύ θα έχει ένας θεσμός που θα εκπροπωπεί εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους.

Κανένας πολιτικος ή εκκλησιαστικός παράγοντας δεν θα μπορεί να τον αγνοήσει ή αν αποφασίσει να τον αγνοήσει θα γνωρίζει ότι θα πληρώσει υψηλό τίμημα γι’ αυτό.

Και το πιο ουσιαστικό. Δεν πιστεύουμε τα συνεργαζόμενα σωματεία Θεσσαλονίκης να μείνουν μόνον στο θέμα της προσπάθειας επιβολής κάρτας του πολίτη. Αναμένουμε προπαντός ότι θα μιλούν για τον οικουμενισμό, τους νεωτερισμούς κτλ..

Αναμένουμε να ακούσουμε τη φωνή τους για την Ίδρυση Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών και για την ανίερη προσπάθεια μετατροπής του ορθόδοξου μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογικό-οικουμενιστικό και επίσης να καταθέσουν τη μαρτυρία τους για τον Οικουμενισμό, για την ισότιμη συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος στο ΠΣΕ και τις θέσεις τους για τα θέματα που θα απασχολήσουν την Πανορθόδοξη Σύνοδο.

No comments:

Post a Comment