Thursday, September 19, 2013

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ κ. ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΠΟΡΙΕΣ



ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ κ. ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΠΟΡΙΕΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Διαβάσαμε στη Romfea.gr το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Αιμίλιου Πολυγένη:

“Ανατρεπτικός εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε ότι η Εκκλησία λόγω της κρίσης δεν μπορεί να χτίζει γηροκομεία για ηλικιωμένους.

Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος μεταξύ άλλων ανέφερε: "Ειναι φυσιολογικό για την Σερβική Εκκλησία να χτίζει διαμερίσματα και να διατηρεί ξενοδοχεία."

"Όλα αυτά θα είναι προς δόξαν Θεού και για το καλό του λαού", τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου.

Ωστόσο, ο κ. Αμφιλόχιος αρνήθηκε ότι η "Εκκλησία ασκεί επιχειρηματικές δραστηριότητες εάν διατηρεί ξενοδοχεία."

Επίσης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα πρέπει να είναι περισσότερο εξοικοιωμένοι με τα θέματα της Εκκλησίας για να αντιληφθούν αυτά τα ζητήματα.

Τέλος να αναφερθεί ότι η Σερβική Εκκλησία διεκδικεί χιλιάδες στρέμματα γης, μεταξύ των οποίων και στην περιοχή του Μαυροβουνίου.”

Είναι βέβαιο ότι έχουν αποδοθεί με ακρίβεια στα Ελληνικά οι δηλώσεις του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιου;

Ουδόλως μας εκπλήττει ότι ο Σεβασμιότατος υποστήριξε την ανάγκη η Εκκλησία να αποκτήσει οικονομική αυτοτέλεια για να επιτελεί το έργο Της, αλλά δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο Σεβ. Μαυροβουνίου είπε ότι δεν είναι προτεραιότητα της Εκκλησίας η περίθαλψη των ηλικιωμένων.

Καμιά φορά, όταν μεταφέρουμε από άλλη γλώσσα κείμενα, είναι ενδεχόμενο να δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, φυσικά, η διόρθωση των πραγμάτων είναι ευχερής. Δίνονται οι απαραίτητες εξηγήσεις και η ιστορία τελειώνει.

No comments:

Post a Comment