Thursday, September 5, 2013

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΧΛΙΔΗ ΚΥΠΡΙΟΥ ΙΕΡΑΡΧΗ



ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΧΛΙΔΗ ΚΥΠΡΙΟΥ ΙΕΡΑΡΧΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη Romfea.gr ότι:

“Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, συμμεριζόμενος τη θλίψη και αγωνία του λαού της Κύπρου, ένεκα της οικονομικής και πολιτικής κρίσης, τόσο στο ίδιο το νησί, όσο και στη γειτονική Ανατολή, και επαισθανόμενος τα επερχόμενα, για τα οποία απαιτείται εκ μέρους μας, περισσότερο παρά ποτέ άλλοτε,  περισυλλογή, μετάνοια, ταπείνωση και προσευχή, δεν θα εορτάσει εφέτος τα ονομαστήριά του.

Επίσης ο κ. Νεόφυτος δεν θα δεχθεί ευχές, παρά μόνο θα λειτουργήσει απλά σε ναό της καθ᾽ ημάς Μητροπολιτικής περιφέρειας, ευχόμενος υπέρ ειρήνης του σύμπαντος κόσμου, πρεσβείαις του οσίου Νεοφύτου του Εγκλείστου και πάντων των Αγίων.”

Ετσι γιορτάζουν τα ονοματήριά τους οι ορθόδοξοι ιεράρχες. 

Με τον ίδιο τρόπο γιόρτασε τα δικά του ονοματήρια πρόσφατα και ο Αγιος Κύκκου. 

Ο Αγιος Ταμασού, επίσης, είπε ότι δεν θέλει δώρα για τη γιορτή του αλλά εισφορές για το κοινωνικό έργο της Μητροπόλεως.

Είναι αδιανόητο ο κόσμος να πεινά, να ψάχνει στα σκουπίδια να βρει φαγητό, οι άνθρωποι να  χάνουν τις δουλειές τους, οι νέοι να ξενιτεύονται ομαδικά λόγω ανεργίας και ορισμένοι ιεράρχες να ζουν σε χλιδή ή να φεστιβαλίζουν για να προωθήσουν την υποψηφιότητά τους για τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος ζει και χαίρει άκρας κατ' άμφω υγείας.  

Επαινούμε, εκ βαθέων, τον πνευματικό τρόπο που υιοθετούν ορισμένοι ιεράρχες της ιδιαίτερης μας πατρίδας για να γιορτάσουν τις ονομαστικές τους εορτές και ελπίζουμε ότι και οι υπόλοιποι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου θα τους μιμηθούν σ’ αυτό τον τομέα. 

Πλην όμως οφείλουμε να αναφέρουμε ότι για ένα εκ των Κυπρίων ιεραρχών, υπάρχουν σοβαρότατες και απολύτως τεκμηριωμένες καταγγελίες, για διασπάθιση μυθικών ποσών για πολυτέλειες στη Μητρόπολή του.

Ο λόγος που δεν αναφέραμε ακόμη το όνομά του είναι
1.) Επειδή αυτός που μας έδωσε τις απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες μας δέσμευσε να μην κάνουμε για την ώρα ονομαστική αναφορά στο θέμα.
2.) Ελπίζουμε, όμως, επίσης ότι, επειδή δεν είδαν ακόμη το φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες του θέματος, ο Σεβασμιότατος έχει τη δυνατότητα να ακυρώσει κάθε χλιδή και πολυτέλεια στη Μητρόπολή του.

No comments:

Post a Comment