Tuesday, September 3, 2013

ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Ο ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ κ. “ΝΕΩΚΟΡΟΥ” ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Στο λογαριασμό του Facebook μου δημοσιεύθηκε ο πιο κάτω διάλογος στην ανάρτηση “Χρειάζεται κρυπτογράφος, Θεοφιλέστατε κ. “Νεωκόρε”:

“Filippos Tsompos; 

Αφ' ενός μαθαίνουμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος επιθυμεί να προωθήσει τον π. Νεκτάριο Αντωνόπουλο στην Αργολίδα ενώ πολλοί ιεράρχες τάσσονται υπέρ της επιλογής του κ. Καλλινίκου. 

Αφ' ετέρου προετοιμάζονται για κάμποσες αναγκαστικές παραιτήσεις τις οποίες θα επικυρώσει η τρόικα (δικαστικός-γιατροί). 

Οι 3 στις οποίες έχει δοθεί προτεραιότητα είναι οι περιπτώσεις των Σεβασμιωτάτων Κίτρους κ. Αγαθονίκου, Θεσσαλιώτιδος κ. Κυρίλλου και Φωκίδος κ. Αθηναγόρα.

Panayiotis Televantos 

ΑΡΚΕΤΑ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Filippos Tsompos 

Υπάρχει και νεώτερη ανάρτηση, κρύβουν τον Φωκίδος. Χαιρετισμούς

Panayiotis Televantos 

ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.”

Υπενθυμίζω ότι, με την ανάρτησή μου, παραπονέθηκα ότι δεν κατανοώ τι λέγει ο Θεοφιλέστατος με το άρθρο του, που δημοσιεύθηκε στη Romfea.gr.

Οι εξηγήσεις του κ. Filippos Tsompos είναι νομίζω πολύ αποκαλυπτικές και τον ευχαριστώ θερμά.

Εντούτοις, αν τέσσερις θρόνοι θα κενώσουν σύντομα και αν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατορθώσει να προωθήσει τους δικούς του, τότε  η παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου πρέπει να θεωρείται επικείμενη και η προώθηση στο Αρχιεπισκοπικό αξίωμα του Θεοφιλέστατου Διαυλείας κ. Γαβριήλ Παπανικολάου δεδομένη.

No comments:

Post a Comment