Thursday, September 5, 2013

ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ ΠΥΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ ΑΠΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ



ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ ΠΥΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ ΑΠΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Ορίστε τι δηλώσεις έκαναν για το “κορίτσι του έθνους” (τουτέστιν την κυρία Ρεπούση) ο Αρχιεπίσκοπος, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και ο Σεβ. Πειραιώς, όπως τις διαβάσαμε στη Romfea.gr:

Ο ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΠΟΥΣΗ: ΚΤΗΝΑΝΘΡΩΠΟΣ
______________

Φωτιές ανάβει η πρόταση της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση στη Βουλή για προαιρετική διδασκαλία των θρησκευτικών, με την έννοια της ορθόδοξης κατήχησης.

"Η κ. Ρεπούση επιδιώκει δημοσιότητα με αυτές τις αμετροεπείς δηλώσεις που κάνει κατά καιρούς", είπε στον Αlpha 98.9 ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

"Το σύνταγμα της χώρας έχει ώς στόχο την διατήρηση όχι μόνο του λαού αλλά και το έθνους", πρόσθεσε ο κ. Σεραφείμ υπογραμμίζοντας πως αντίκειται και στην κοινή λογική.

"Ενας άνθρωπος χωρίς Θεό είναι ένας κτηνάνθρωπος", τόνισε ο Μητροπολίτης Πειραιώς.

Εκτίμησε ότι επιχειρείται η απομείωση του ρόλου της ορθοδόξου πίστεως, από κύκλους τους οποίους εκπροσωπεί η κ. Ρεπούση.

*****

ΣΕΒ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ: Η ΡΕΠΟΥΣΗ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ
___________

Δηλώσεις στο κεντρικό δελτίο του ALPHA σχετικά με την δήλωση της κα Ρεπούση για κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών, έκανε ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης σχολιάζοντας τις δηλώσεις, μεταξύ άλλων τόνισε: "Η κα Ρεπούση μετά το γνωστό της λάθος με την σφαγή των Ελληνών στην Μικρασιατική καταστροφή, συνεχίζει τώρα και πάλι την επίθεσή της εναντίον του μαθήματος των θρησκευτικών."

"Η πλειονοψηφία του Ελληνικού λαού είναι έκπληκτη από αυτή την εμμονή, η οποία από την ίδια την ζημιά που κάνει στην κα Ρεπούση βλάπτει και το κόμμα στο οποίο ανήκει", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος.

*****

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΠΟΥΣΗ: ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΕΜΜΟΝΩΝ
_________

Σχετικά με την τοποθέτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, κ. Μαρίας Ρεπούση, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, ο διευθυντής Τύπου Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κ. Χάρης Κονιδάρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

«Ειλικρινά απορώ πώς σε καιρούς τόσο κρίσιμους για την πατρίδα και το έθνος, κατά τους οποίους η Εκκλησία στέκεται με όλες της τις δυνάμεις αρωγός στην κοινωνία, ιδιαίτερα μάλιστα στα πιο αδύναμα μέλη της, η κ. Ρεπούση έχει την πολυτέλεια να ασχολείται τόσο παθιασμένα με τις βαθύτατες προκαταλήψεις της. Τέτοιες ιδεοληπτικές αγκυλώσεις και τέτοιος συνωστισμός εμμονών νομίζω ότι δεν έχουν θέση σε μία σύγχρονη κοινωνική και προοδευτική Ελλάδα».

Ορισμένες απορίες για τα σχόλια των κορυφαίων ιεραρχών μας.

Καταρχήν θέλουμε να ρωτήσουμε τον άγιο Θεσσαλονίκης: Σεβασμιότατε, υπάρχει πράγματι κίνδυνος να συρρικνωθεί η ΔΗΜΑΡ από τις δηλώσεις Ρεπούση; Αν αυτό αληθεύει μακάρι να τη φωτίσει ο Θεός να κάνει δύο τέτοιας φύσεως δηλώσεις ημερησίως.!!! Μπας και γλυτώσουμε από το συνάφι που μαζεύτηκε σ’ αυτό το χώρο.

Τώρα οι δηλώσεις του Σεβ. Πειραιώς με προβλημάτισαν σοβαρά. Εννοώ ευτυχώς που ήταν γενικές επειδή δεν βλέπω γιατί τα πυρά μας πρέπει να κατευθύνονται μόνον προς την κυρία Ρεπούση, ενώ ο κ. Τσίπρας, ο κ. Κουράκης κτλ. ανήκουν στην ίδια συνομοταξία.

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της Αρχιεπισκοπής κ. Χάρη Κονιδάρη λίαν ευχάριστη έκπληξη. Ελπίζουμε σε συνέχεια.

Πάντως οι πιο αποτελεσματικές δηλώσεις είναι αυτές του Σεβ. Θεσσαλονίκης. Να απειληθούν ανοιχτά τα κόμματα της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ για το εθνομειοδοτικό τους φρόνημα και την απροκάλυπτη Εκκλησιομαχία τους. 

4 comments:

  1. τον Θεσσαλονικης τον αποκαλουμε Παναγιοτατο
    Κ.Ν.

    ReplyDelete
  2. Μόνον εν τοις ορίοις της Μητροπόλεως του.

    ReplyDelete
  3. Εκτός κάποιοι αν νομίζουν εδω μέσα ότι είναι επαρχία και Μητρόπολη Θεσσαλονίκης....

    ReplyDelete
  4. Θεσσαλονίκης; Θα αστειεύεσαι ασφαλώς. Εδώ είναι Αστόρια.

    ReplyDelete