Thursday, September 26, 2013

ΝΕΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ!




ΝΕΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Διαβάσαμε από το Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Romfea.gr" από το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

“Άνδρες μιας οργάνωσης που συνδέεται με την Αλ Κάιντα και μάχονται στη Συρία στο πλευρό των ανταρτών πυρπόλησαν σήμερα τα αγάλματα και τους σταυρούς σε δύο εκκλησίες της πόλης Ράκα, στα βόρεια της χώρας, ενώ κατέστρεψαν το σταυρό του καμπαναριού της μίας από αυτές.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (EIIL) που έχουν υπό τον έλεγχό τους την πόλη αυτή έκαψαν τα αγάλματα και τους σταυρούς στο εσωτερικό του ελληνορθόδοξου ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Κατόπιν έκαναν το ίδιο στην εκκλησία των Μαρτύρων που ανήκει στην Αρμενική Καθολική Εκκλησία, γκρέμισαν το σταυρό στο καμπαναριό της και τοποθέτησαν στη θέση τους το λάβαρο της οργάνωσής τους.

Το Παρατηρητήριο κατήγγειλε αυτές τις ενέργειες που "είναι αντίθετες με την ελευθερία της λατρείας και πλήττουν τη συριακή επανάσταση".

Πολλοί μουσουλμανικοί και χριστιανικοί χώροι λατρείας έχουν μπει στο στόχαστρο από την έναρξη των συγκρούσεων στη Συρία, μεταξύ ανταρτών και δυνάμεων του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η οργάνωση Human Rights Watch είχε καταγγείλει ότι στα τέλη του 2012 έγιναν επιθέσεις σε εκκλησίες στα χωριά της Λαττάκειας από "ομάδες που δήλωναν ότι ανήκουν στην αντιπολίτευση" ενώ στις αρχές του 2013 έγινε στόχος και ένας σιιτικός χώρος λατρείας.

Από την πλευρά τους, οι αντάρτες κατηγορούν το καθεστώς ότι βομβαρδίζει τεμένη σε όλη τη χώρα.”

Ο Θεός να φυλάει τους εμπερίστατους αδελφούς μας του Πατριαρχείου Αντιοχείας και γενικά όλες τις μειοψηφίες, οι οποίες διατρέχουν θανάσιμο κίνδυνο από την δράση των Τζιχαντιστών που δρουν στη Συρία.

Ας ελπίσουμε ότι οι προσευχές των εκατομμυρίων αγίων που άγιασαν στα χώματα της Συρίας θα αποτρέψουν την τελική επικράτηση των Ισλαμοφασιστών επειδή σε διαφορετική περίπτωση η ασφάλεια και η ζωή των χριστιανών της Συρίας και όλων των μειονοτήτων είναι τραγικά προδιαγραμμένη.

Και όμως! 

Ενώ δεν περνά σχεδόν μέρα που να μην ακούσουμε τα κατορθώματα των Ισλαμιστών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου, εξακολουθούν ακόμη οι Οικουμενιστές να μιλούν για την αξία των Διαθρησκειακών διαλόγων ως όργανου που θα συμβάλει στην ειρηνική συμβίωση των θρησκειών.!!!

No comments:

Post a Comment