Wednesday, September 18, 2013

ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ “ΠΡΟΦΗΤΗ” ΤΟΥ “ΙΕΡΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ” ΕΚΑΙΓΑΝ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ!!!


ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ “ΠΡΟΦΗΤΗ” ΤΟΥ “ΙΕΡΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ” ΕΚΑΙΓΑΝ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Διαβάσαμε στη Romfea.gr από την εφημερίδα “Τα Νέα” το ακόλουθο ρεπορτάζ:

“Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας εξεδίωξαν ένοπλους ισλαμιστές που είχαν καταλάβει επί δύο μήνες την πόλη Ντάλγκα και κατέστρεψαν εκκλησίες, ενώ οι Κόπτες κάτοικοι κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν επιθέσεις.

Ο Στρατός και η Αστυνομία της Αιγύπτου με την υποστήριξη τεθωρακισμένων και ελικοπτέρων περικύκλωσαν την πόλη, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 300 χιλιομέτρων νοτίως του Καΐρου, προτού εισβάλλουν σε αυτήν χθες. Ακολούθησε έρευνα πόρτα πόρτα για εντοπισμό ακραίων ισλαμιστών.

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες ήταν μέλη της Γκαμάα Ισλαμίγια, μιας εξτρεμιστικής σαλαφιστικής ομάδας που μπήκε επίσημα στην πολιτική ζωή της χώρας μετά την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ.

Η ομάδα αυτή συγκρότησε συμμαχία με την πολιτική πτέρυγα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας του Μοχάμεντ Μόρσι που νίκησε στις προεδρικές εκλογές του 2011. Επιδόθηκε σε καταστροφές εκκλησιών μετά την ανατροπή του Μόρσι από τους στρατιωτικούς πριν από δύο μήνες.

Τουλάχιστον επτά χριστιανοί έχουν σκοτωθεί και δεκάδες εκκλησίες κάηκαν και καταστράφηκαν από τις επιθέσεις ισλαμιστών.

Η Ντάλγκα έχει πληθυσμό 120.000 ατόμων, εκ των οποίων οι 20.000 είναι χριστιανοί.

Από τις επιθέσεις καταστράφηκε ολοσχερώς και μιαεκκλησία του 4ου αιώνα, στους καμένους τοίχους της οποίας οι εξτρεμιστές έγραψαν «η Αίγυπτος είναι ισλαμική».

Οι χριστιανοί της περιοχής ανέφεραν ότι οι ένοπλοι απαίτησαν χρήματα με αντάλλαγμα προστασία, μια πρακτική που έχει τις ρίζες της σε έναν παλαιό φόρο (που έχει καταργηθεί), τον «τζίζια», τον οποίο παλαιά πλήρωναν όσοι δεν ήταν μουσουλμάνοι.

Στη διάρκεια της χθεσινής στρατιωτικής επιχείρησης οι Αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη 88 ισλαμιστών, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονταν σε λίστα 312 καταζητουμένων.

Πολλοί από τα στελέχη των ισλαμιστών φαίνεται ότι έφυγαν νωρίς, την ώρα που άρχιζε η επιχείρηση, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα αρνείται ότι διέταξε επιθέσεις σε εκκλησίες, οι χριστιανοί όμως, που αποτελούσαν στόχο και σε προηγούμενες κρίσεις, φοβούνται τα χειρότερα.

Οι ηγέτες των χριστιανών υποστηρίζουν ότι οι αιγυπτιακές Αρχές δεν τους έχουν προστατεύσει επαρκώς, προκειμένου να εκμεταλλευθούν τη βία ως αιτιολόγηση της βίαιης καταστολής που ονομάζουν «πόλεμο στην τρομοκρατία.”

Τρία σχόλια στο εύγλωττο αυτό ρεπορτάζ:

1.) Αν επικρατήσουν οι Ισλαμιστές στην Αίγυπτο ή σε οποιανδήποτε άλλη χώρα τότε το μέλλον των χριστιανών είναι ζοφερό. Είτε θα τους εξολοθρεύσουν, είτε θα τους εξαναγκάσουν να εκπατριστούν. Είναι "ηλίου φαινεότερον" ότι μόνον κάτω από κοσμικά καθεστώτα μπορούν να επιβιώσουν οι χριστιανοί.

2.) Προφανείς είναι επίσης οι θεολογικοί λόγοι που μας υποχρεώνουν να διαμαρτυρόμαστε όταν Πατριάρχες και άλλοι ορθόδοξοι ιεράρχες δωρίζουν το “Ιερό Κοράνιο” !

Πόσο όμως περισσότερο άπρεπη είναι αυτή η ενέργεια όταν οι οπαδοί του “Προφήτη” μεταχειρίζονται τους χριστιανούς με αυτό τον τρόπο;


Διερωτώμαι: 

Ακούν ειδήσεις; Πληροφορούνται τι συμβαίνει στον κόσμο; 

Τι νόημα έχουν οι Διαθρησκειακοί Διάλογοι αφού δεν μπορούν να προστατεύσουν ούτε τη ζωή, ούτε  και την ασφάλεια των χριστιανών στις Ισλαμικές χώρες;

No comments:

Post a Comment