Thursday, September 12, 2013

ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚ. κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΥΛΕΙΑΣ κ. ΓΑΒΡΙΗΛ



ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚ. κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΥΛΕΙΑΣ κ. ΓΑΒΡΙΗΛ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Σε άρθρο του, που επιγράφει “Διαδήλωση στην πρεσβεία του Κατάρ στο Παρίσι”, ο έγκυρος αναλυτής κ. Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Οταν υπήρξε αυστηρή κριτική στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και στο σημερινό Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπο Διαυλείας κ. Γαβριήλ  για την επίσκεψη τους στο Κατάρ και τις συζητήσεις τους για επιχειρηματική συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδος με το ιδιαίτερα επιθετικό ισλαμικό κράτος, δόθηκε η απάντηση ότι "το χρήμα δεν έχει θρησκεία, ούτε ηθική". 

Αλήθεια, σήμερα, μετά τα όσα αποκαλύπτονται για το ρόλο του Κατάρ στην εξόντωση των χριστιανών στη Συρία και η ηθική του αυτουργία στην απαγωγή των Μητροπολιτών οι κύκλοι της Ιεράς Συνόδου και της Αρχιεπισκοπής εξακολουθούν να υποστηρίζουν τις ίδιες απόψεις και να έχουν τις ίδιες αντιλήψεις;

Δεν χωράει στο μυαλό μας πως μαζί με τη Γαλλία θα ήταν και η Εκκλησία της Ελλάδος χρηματοδότης του Κατάρ στην εξόντωση των Χριστιανών της Συρίας;" 

Συγχαίρουμε τον έγκυρο αναλυτή κ. Γ. Παπαθανασόπουλο για την ευθύτητα αλλά και για το δυναμισμό που υποβάλλει τα ερωτήματα.

Ωστε έτσι απάντησαν;!!! 

Οτι το χρήμα δεν έχει ηθική;!!! 

Μπράβο απάντηση από ορθόδοξους ιεράρχες!!!

Το χρήμα είναι αντικείμενο και τα αντικείμενα δεν έχουν ηθική, επειδή δεν έχουν νόηση και ελευθερία της βουλήσεως. 

Οι άνθρωποι, όμως, έχουν και μάλιστα οι ορθόδοξοι ιεράρχες, οι οποίοι δεν είναι δυνατόν να συμμαχούν ακόμη και με το διάβολο για να πετύχουν οικονομικά οφέλη.

Θυμάμαι πριν δεκαετίες όταν σπούδαζα στην Αγγλία ότι η Αγγλικανική “Εκκλησία” είχε κάνει επενδύσεις σε εργοστάσιο που κατασκεύαζε  προφυλακτικά.!!! 

Οταν ξεσηκώθηκε ντόρος απάντησε ότι η “Εκκλησία” -και με τον όρο εννοούσε τον Αγγλικανισμό!!!-, πρέπει να επενδύει τα λεφτά της όσο πιο προσοδοφόρα μπορεί!

Και καλά οι Αγγλικανοί!

Αλλά να τα ακούμε αυτά από ορθόδοξους ιεράρχες; 

Πολύ δεν πάει;      

No comments:

Post a Comment