Monday, September 2, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΟΜΟΤΙΜΟΥ ΠΑΠΑ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΥ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΟΜΟΤΙΜΟΥ ΠΑΠΑ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Διαβάσαμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Δόγμα” την ακόλουθη ανταπόκριση του κ. Ιωάννη Λότσιου:

“Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε μια είδηση ότι ο επίτιμος Πάπας Βενέδικτος εκμυστηρεύτηκε σε συνομιλητή του, ότι η απόφαση του να παραιτηθεί ήταν αποτέλεσμα μιας «μυστικής εμπειρίας» που συνεχίστηκε επί μήνες.

Η είδηση που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Zenit ότι ο Θεός είπε στον Βενέδικτο να παραιτηθεί φαίνεται πως τελικά δεν ευσταθεί. 

Ο προσωπικός γραμματέας του παραιτηθέντος Πάπα, Αρχιεπίσκοπος Georg Ganswein, μιλώντας στο World Catholic Report, τόνισε πως «αυτή η ιστορία είναι εντελώς ψευδής» σημειώνοντας ότι πρόκειται για «μια είδηση ψεύτικη από το άλφα ως το ωμέγα, δεν υπάρχει τίποτα αληθές σε αυτό το άρθρο».”

Ειλικρινά δεν αντιλαμβανόμαστε τον λόγο της οργής του γνωστού ως “ομορφόπαιδου του Βατικανού”, κατά το περιοδικό “Vanity Fair”, “Αρχιεπισκόπου” Georg Ganswein, Γραμματέα του Ομότιμου Πάπα Βενέδικτου.

Δηλαδή; 

Μήπως ο Γραμματέας του Ομότιμου Αγιότατου Πάπα Βενέδικτου φαντάστηκε ότι είτε το διέψευδε, είτε δεν το διέψευδε υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που θα πίστευε την αρλούμπα ότι ο Αγιότατος είχε μυστικές εμπειρίες που τον οδήγησαν στην απόφαση να παραιτηθεί;

Θα μου πείτε: Μα εδώ υπάρχουν τόσοι και τόσοι που πιστεύουν “στο χαμόγελο από την αιωνιότητα!” 

Γιατί κάποιοι άλλοι να μην πιστέψουν και την ιστορία για τις μυστικές εμπειρίες του Πάπα Βενέδικτου;

Σε κάθε περίπτωση καλοδεχούμενη η διάψευση του Γραμματέα του Αγιότατου Ομότιμου Πάπα. 

Υπερβαίνει κάθε όριο αυτοσεβασμού να καταφεύγει κάποιος σε τέτοιες αθλιότητες για να αποδείξει την υποτιθέμενη “αγιότητά” του.

Το έχω γράψει στο παρελθόν και θα το επαναλάβω και τώρα.

Δεν υπάρχει καμία εξαίρεση στον κανόνα ότι ουδείς -ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΥΔΕΙΣ- άγιος άνθρωπος φανερώνει τις μυστικές εμπειρίες του. 

ΜΟΝΟΝ ο Θεός φανερώνει -κατά το Αγιο θέλημά Του- αυτές τις εμπειρίες ΠΑΡΑ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ του αγίου ανθρώπου, που αποστρέφεται την δόξα των ανθρώπων και επιζητεί ΜΟΝΟΝ τη δόξα του Θεού.

Ουδείς Αγιος διαφημίζει την αγιότητά του. 

Αν κάποιος το κάνει δύο τινά συμβαίνουν: Είτε πρόκειται για πλανεμένο, είτε για Θεομπαίκτη. Πάντως ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να είναι Αγιος.

Οταν κάποιος μιλά για το άκτιστο φως που βλέπει, για τις μυστικές εμπειρίες που έζησε, για τις ευωδίες που μυρίστηκε, για τα "χαμόγελα από την αιωνιότητα" και άλλα παρόμοια, υπάρχει η ΑΠΟΛΥΤΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ότι πρόκειται για πλανεμένο ή για Θεομπαίκτη- χωρίς να αποκλείεται το συναμφότερον. 

No comments:

Post a Comment