Wednesday, August 1, 2012

ΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ Π.Ε.Θ. ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ


ΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ Π.Ε.Θ. ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===================


Αναφέρουν οι θεολόγοι του Νομού Πιερίας σε ανακοίνωσή τους για το μάθημα των Θρησκευτικών:


“Οι θεολόγοι του Νομού Πιερίας, κληρικοί και λαϊκοί, θεωρούμε πως οι προτεινόμενες αλλαγές είναι αντισυνταγματικές, αντιπαιδαγωγικές και αντορθόδοξες.


Παρακαλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να σεβαστεί τη θέληση και το δικαίωμα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων ορθοδόξων μαθητών και γονέων και να διατηρήσει τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος.


Επιπλέον με σεβασμό παρακαλούμε και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να ενεργήσει ώστε το μάθημα να παραμείνει ορθόδοξο και να καταβληθεί σοβαρή προσπάθεια βελτίωσης των Θρησκευτικών βιβλίων και του τρόπου διδασκαλίας του.


Με τιμή για το Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας


Στέργιος Μπούγιας Ολυμπία Γκρεμούλα”


Παρόμοια είναι η έκκληση των θεολόγων του Νομού Αργολίδος για το μάθημα των Θρησκευτικών:


“Για όλα τα παραπάνω είμαστε αντίθετοι προς τα νέα Π.Σ τα ήδη ≪πιλοτικώς≫ εφαρμοζόμενα. Κατά την εκτίμηση του παραρτήματος μας Π.Ε.Θ Ν. Αργολίδας, τα Νέα Προγράμματα Σπουδών, θα μπορούσαν να έχουν άλλη μορφή και δομή, εναρμονιζόμενη με τη θρησκευτική πίστη των πατέρων μας (ορθοδοξία), συγχρόνως όμως ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ σε σύγχρονους προβληματισμούς οδηγώντας τους στο ζωντανό νερό της Αγιοπατερικής και Λειτουργικής μας παραδόσεως.


Φρονούμε συνεπώς και σας παρακαλούμε να το συμμεριστείτε αυτό και σεις Μακαριώτατε, πως είναι θεμιτό να καταρτισθούν νέα αναλυτικά προγράμματα (στη θέση αυτών που επικρίνουμε) με τη συνδρομή εγκρίτων θεολόγων και Παιδαγωγών.


Τα προγράμματα αυτά επίσης να είναι εμπλουτισμένα με Νέες Τεχνολογίες και να δίνουν έμφαση στη βιωματικότητα αλλά και την διαθεματική προσέγγιση.


Γι’ αυτό και ζητούμε την απ’ αρχής πλήρη και ουσιαστική αναμόρφωση τους (θα μπορούσε η Π.Ε.Θ να παρουσιάσει εδώ ορισμένα πρότυπα προγράμματα σπουδών) στην οποία θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψη όλα όσα κατεγράφησαν σ’ αυτό το Υπόμνημα.


Με σεβασμό για το πρόσωπο Σας,


Το Παράρτημα Π.Ε.Θ Ν. Αργολίδος


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κων/νος Παπαγεωργίου Παν. Τσούλος


Θερμά συγχαίρουμε τους αγαπητούς θεολόγους των Νομών Αργολίδος και Πιερίας για τις γενναίες παρεμβάσεις τους, αλλά δεν θα παραλείψω να σημειώσω - για χιλιοστή φορά - ότι το πιο ουσιαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε για τη διατήρηση του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών δεν είναι οι άθεοι πολιτικοί, αλλά οι γνωστοί κύκλοι που κρύβονται πίσω από τον “κακό δαίμονα” του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου, ο οποίος - με τις πλάτες του “πρασινοφρούραχου” Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου - υποσκάπτει απροκάλυπτα τους αγώνες της Εκκλησίας.


Θα παρακαλέσω λοιπόν θερμά όλους να υψώσουν φωνή εναντίον του Αρχιεπισκόπου προσωπικά και να του ζητήσουν ευθύνες για το κατάντι τοσούτον μάλλον εφ’ όσον τελευταία μας το παίζει “Παπαφλέσσας”.


"Ολα τα είχε η Μαριορή ο φερετζές της έλειπε!" Ο Λιάπης Παπαφλέσσας!!!


Δόξα τη μακροθυμία σου Κύριε!

No comments:

Post a Comment