Friday, August 3, 2012

ΑΓΙΕ ΚΟΡΙΝΘΟΥ! ΠΟΙΟ ΛΥΚΟ ΒΑΛΑΜΕ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ;


ΑΓΙΕ ΚΟΡΙΝΘΟΥ! ΠΟΙΟ ΛΥΚΟ ΒΑΛΑΜΕ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ;


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=================


Διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του κ. Αιμίλιου Πολυγένη στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία” με πληροφορίες από το Korinthia News που επιγράφεται: “Μητροπολίτης Κορίνθου: «Βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα!»:


“Την έντονη αντίδρασή του εξέφρασε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, σχετικά με την πρόταση της Βουλευτή του ΔΗ.ΜΑΡ. κα Ρεπούση να καταργηθεί ο εκκλησιασμός στα σχολεία.


Ο Μητροπολίτης Κορίνθου αφού εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση σε όσα ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος για την κα Ρεπούση, μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να πιστεύουμε σε όποιον Θεό θέλουμε και να τον λατρεύουμε όπως θέλουμε. Το Σύνταγμα έχει όρους και όρια…Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, όπως λέει το Σύνταγμα, είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι».


«Με έκπληξη ακούσαμε όσα είπε η κα Ρεπούση. Και τα είπε όχι σαν κα Ρεπούση που έχει την ευθύνη των λεγομένων της, αλλά σαν εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας! Δηλαδή, «βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κορίνθου.


Σε άλλο σημείο τόνισε: «Και η κα Ρεπούση, πιστή στις ιδεολογικές της αρχές και τις πολιτικές της πεποιθήσεις, παραβαίνει το Σύνταγμα και βολιδοσκοπεί τον κόσμο, αν θα πρέπει να σταματήσει ο εκκλησιασμός στα σχολεία. Μήπως έπρεπε ο Αρχιεπίσκοπος να της πει συγχαρητήρια; Όταν εδώ χανόμαστε και αυτή η κυρία ψάχνει να βρει τον τρόπο να μας αφελληνίσει;».


Ο δυναμικός Ιεράρχης αναφερόμενος στον Αρχιεπίσκοπο, μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Γι΄ αυτό και ο - κατ΄ ομολογία όλων - πράος Αρχιεπίσκοπος έφτασε στο σημείο να πει «Ως εδώ και μη παρέκει!» Αυτό μας μάρανε; Ακόμα και ο Στάλιν ανακάλεσε την απόφασή του και άνοιξε τις εκκλησίες, ως ελπίδα για τους πολίτες της τότε Σοβιετικής Ένωσης. Αυτό δεν τους έγινε μάθημα; Κι έρχονται να το εφαρμόσουν στη Δημοκρατική Ελλάδα; Στηρίζουμε και αποδεχόμαστε όσα είπε και αποφάσισε ο Αρχιεπίσκοπος.»


«Και όπως είπε «θα μας βρουν αντιμέτωπους»! Κυρά μου, να ρωτήσεις τους Έλληνες αν θέλουν να κόψουν από τα παιδιά τους την εκκλησία! Να το ρωτήσει ευθέως. Και να αλλάξει το Σύνταγμα! Ειδάλλως να κάτσει εκεί που κάθεται και να παραιτηθεί! Και να αφήσουν τα τερτίπια επιτέλους!!», πρόσθεσε κλείνοντας ο κ. Διονύσιος."


Μας αρέσει βέβαια το ξέσπασμα του Σεβασμιότατου Κορίνθου, αλλά δεν μπορούμε να κρύψουμε ότι ο τίτλος του ρεπορτάζ μας έδωσε την εντύπωση ότι ο Σεβασμιότατος Κορίνθου τα έβαλε με τον Αρχιεπισκόπο Ιερώνυμο.


Δυστυχώς!


Περιορίστηκε να συγυρίσει δέοντως την αχαρακτήριστη κυράτσα του “συνωστισμού” που αποχώρησε από την αίθουσα της Βουλής για να μην αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας του Πόντου και η οποία τώρα ζητά να σταματήσει ο εκκλησιασμός των μαθητών.


Πολύ ασχοληθήκαμε όλοι με αυτό το γύναιο, Σεβασμιότατε, η οποία σε κάθε περίπτωση από κανένα δεν διορίστηκε για να φυλάει τα πρόβατα.


Οι εθνομηδενιστές, εκσυχρονιστές και Εκκλησιομάχοι του Κούβελη την όρισαν ως εκπρόσωπο παιδείας του κόμματος τους αλλά ευτυχώς η πρότασή τους για να προωθηθεί στην επιτροπή παιδείας της Βουλής ή και στο Υπουργείο Παιδείας προσέκρουσε στη σθεναρή αντίσταση της Νέας Δημοκρατίας.


Αλλος λύκος πρέπει να μας απασχολεί όλους, Σεβασμιότατε, επειδή όντως τον βάλατε εσείς οι Ιεράρχες για να φυλάει τα πρόβατα πλην όμως προτίμησε άλλους ρόλους: Του “πρασινοφρούραρχου” και του θεματοφύλακα της Νεορθοδοξίας.


Κάτω από τα “πατρικά” και προστατευτικά ράσα του φώλιασαν και φωλιάζουν οι μεγαλύτεροι εκκλησιομάχοι και εθνομηδενιστές, ενώ σε φανερά και μυστικά διαβούλια με τους άθεους Πασόκους, αντιστρατεύθηκε απροκάλυπτα τα συμφέροντα της Εκκλησίας και του ποιμνίου του και τους άφησε ανενόχλητους να γκρεμίσουν τα πάντα, από το οικογενειακό δίκαιο μέχρι το μάθημα των Θρησκευτικών.


Σεβασμιότατε, πριν ρίξουμε όλοι τις ανώδυνες βολές μας κατά της Οθωμανολάγνας Ρεπούση θεάρεστο θα ήταν να στρέφαμε όλα τα πυροβόλα μας “πυρ ομαδόν” κατά του λυκοποιμένα της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Πουθενά, ποτέ και σε κανένα τομέα δεν έχει ακουστεί ο ηγέτης να συνωμοτεί κατά των συμφερόντων που έπρεπε να εκπροσωπεί και να προασπίζεται.


Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πρέπει να εξοστρακιστεί στα Οινόφυτα πριν καταστρέψει τα πάντα, πριν καταστήσει τον Οικουμενισμό το περιεχόμενο του μαθήματος των θρησκευτικών με τις μεθοδεύσεις του προσφυώς αποκληθέντα “κακού δαίμονα” του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος κ. Σταύρου Γιαγκάζογλου και των ΚΑΙΡΟΣκόπων του.


Τα λοιπά “εκ του πονηρού” ή το λιγότερο “εκ του αφελούς.”


No comments:

Post a Comment