Wednesday, August 22, 2012

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ, ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ, ΟΜΙΛΙΕΣ Δ΄


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ

__________


Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς, Ομιλίες Δ΄, Κυριακοδρόμιο, Από την Κυριακή των Αγίων Πάντων ως την ενδεκάτη Κυριακή μετά την Πεντηκοστή, Μετάφραση - Επιμέλεια Πέτρου Μπότση, Αθήνα 2012, σσ. 238.


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====================


Ο κ. Μπότσης συνεχίζει να μας χαρίζει σε ελληνική μετάφραση τους λόγους του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς - του προσφυώς αποκληθέντος “Χρυσοστόμου της Σερβικής Εκκλησίας”.


Η διεισδυτική πνευματική ανάλυση του μεγάλου Σέρβου Αγίου έχει ήδη καταστεί ιδιαίτερα αγαπητή μεταξύ των ορθόδοξων πιστών στην Ελλάδα, οι οποίοι διαβάζουν με πολλή χαρά τα βιβλία του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβοτς καθώς και όσα άρθρα του αναρτούνται στον ιστοχώρο.


Οι Αγιοι ξεπερνουν τα εθνικά σύνορα της Εκκλησίας και η αγάπη των πιστών προς το πρόσωπο και τους εν Χριστώ αγώνες τους ενώνει τους ορθόδοξους πέραν από εθνοφυλετικά κριτήρια.


Ο κ. Μπότσης σκοπεύει να μεταφέρει όλες τις ευαγγελικές ομιλίες του Αγίου Αχριδών Νικολάου στα Ελληνικά. Για την ώρα μετέφρασε και εξέδωσε σε ένα τόμο τις ομιλίες του για τον Ευαγγελισμό και τα Χριστούγεννα, σ’ ένα άλλο τόμο τις ομιλίες από την Ανάσταση μέχρι την Ανάληψη και την Πεντηκοστή και σ’ ένα τρίτο τόμο τις ομιλίες που σχετίζονται με τις Κυριακές της Μεγάλης Τεσσαροκοστής.


Με τον παρόντα τόμο τόμο έχουμε έντεκα ομιλίες που αρχίζουν από την Κυριακή των Αγίων Πάντων και εφεξής, ενώ σε δύο άλλους υπό έκδοση τόμους σκοπεύει να εκδώσει στα Ελληνικά τις ομιλίες του Αγίου για τις υπόλοιπες Κυριακές του χρόνου.


Αξιος ο μισθός του καλού μεταφραστή κ. Μπότση.


Πολύ μεγάλη η προσφορά του στην Εκκλησία μας.


No comments:

Post a Comment