Wednesday, August 22, 2012

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ


ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου


===================


Με ιδιαίτερη συγκίνηση ακούσαμε τον Παναγιότατο να ομιλεί από τη γενέτειρά του Ιμβρο και να ζητά ευθαρσώς την άρση των αδικιών σε βάρος των καταπιεσμένων Ρωμηών κατά τον εσπερινό για τα εννιάμερα της Παναγίας.


Είναι η πρώτη φορά που ακούω τον Παναγιότατο να μιλά εκτός χειρογράφου και ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα από την ευχέρεια του λόγου και τον ειρμό της σκέψης του.


Το πρώτο σχολείο ξαναλειτουργεί στην Ιμβρο μετά από δεκαετίες πιέσεων και παραστάσεων προς την Τουρκική κυβέρνηση και ο Παναγιότατος ενθάρρυνε τους Ιμβριους να στείλουν τα παιδιά τους σ’ αυτό.


Είπε βέβαια ο Παναγιότατος μερικές παραπανίσιες κουβέντες για τον “διά τας αμαρτίας ημών” Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο λόγο του, αλλά τις προσπερνούμε χωρίς σχόλιο ως λόγους αβροφροσύνης προς τον υψηλό επισκέπτη.


Ποτέ δεν ξεχνάμε τις αλησμόνητες πατρίδες, ποτέ δεν απεμπολούμε τα ματωμένα χώματα της Μικρασίας, ποτέ δεν θα αφήσουμε ανενόχλητους τους Αγαρηνούς να μαγαρίζουν τα ιερά και τα όσια του Γένους μας.


Θα παρέθετα το ρεπορτάζ του κ. Μαγγίνα και το σχετικό βίντεο πλην όμως - για λόγους που δεν κατανοώ - ο κ. Παπαχρήστου - ιδιοκτήτης του Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ-, δεν επιτρέπει την αναπαραγωγή τους σε άλλους ιστοχώρους έστω και με ρητή αναφορά στην πηγή προέλευσης.


Ας περιοριστούμε λοιπόν να εκφράσουμε τη χαρά μας για τα γενναία και σαφή μηνύματα που έστειλε ο Παναγιότατος προς κάθε κατεύθυνση και να τον διαβεβαιώσουμε υικά ότι του συμπαραστεκόμεθα ολόψυχα στους υπεράνθρωπους αγώνες του για τα αναφαίρετα δικαιώματα των Ρωμηών και της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Τουρκία.


Ακούσαμε βέβαια και τον Τούρκο αντιπρόεδρο, Μπεκὶρ Μποζντάγ, που μαγάρισε αυτές τις μέρες τα ιερά χώματα της Θράκης, κατά την επιστροφή του στην Κωνσταντινούπολη, να εξαπολύει - για μια ακόμη φορά - την τορπίλλη του κατά του ανοίγματος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, αλλά ουδόλως εκπλησσόμεθα για τη θρασύτητα και την εκβιαστική τακτική των Τούρκων.


Ο Θεός είναι πιο μεγάλος από τη μικρότητα και κακότητα των προαιώνιων εχθρών της πίστης και του Γένους μας και δεν θα χάσουμε ποτέ τις ελπίδες μας ότι η Ορθοδοξία, ο “μέγας δεσμώτης” και οι ελάχιστοι “ελεύθεροι πολιορκημένοι” της Βασιλεύουσας (Ναι! της Βασιλεύουσας και σε όποιον αρέσει!) θα επιζήσουν από την εξοντωτική μανία των Αγαρηνών.


Πιστεύουμε σε Θεό που ανέστη εκ νεκρών και ξέρουμε ότι τα θαύματα είναι δυνατά κατά τη μετάνοιά μας και κατά το έλεος του Χριστού μας.


No comments:

Post a Comment