Sunday, August 12, 2012

Ο ΝΕΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΙΚΟΣ κ. ΝΟΥΣΗΣ, Ο ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ, Ο ΟΣΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ


Ο ΝΕΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΝΟΥΣΗΣ, Ο ΙΩΣΗΦ O ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ, Ο ΟΣΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

================


Στο σχόλιο που έγραψα για τις Γιανναρικές Νεορθόδοξες κακοδοξίες για το ζήτημα της τεκνογονίας - και όχι μόνον - απάντησε ο κ. Κώστας Νούσης με ένα εκτενές άρθρο από το οποίο ομολογώ ότι “I got more than I bargained”.


ΕΠΑΙΝΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ ΤΟΝ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ TEKNA ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥΣ

_________


Στο άρθρο του ο αγαπητός κ. Νούσης δεν δίστασε να ομολογήσει ξεκάθαρα το κακόδοξο του φρόνημα και να επαινέσει τον Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό και τα πνευματικά του τέκνα στη Μονή Βατοπαιδίου και τον Σεβ. Λεμεσού για τις κακόδοξες θέσεις τους για το θέμα της αποφυγής της τεκνογονίας.


Το άρθρο του κ. Νούση “έχει πολύ ζουμί” - κατά τη λαική έκφραση - και θα προσπαθήσουμε - συν Θεώ - να το ξεζουμίσουμε κανονικά με τη συστηματική αναίρεση όλων των επί μέρους κακόδοξων θέσεων που εκφράζει, επειδή τίθενται σε κίνδυνο ψυχές “υπέρ ών Χριστός απέθανεν”.


Για την ώρα θα περιοριστούμε στην αναίρεση μιας από τις πλάνες που διατύπωσε ο αγαπητός κ. Νούσης.


Ο ΙΩΣΗΦ Ο ΗΣΥΧΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΤΗΣ ΤΕΚΝΟΓΟΝΙΑΣ

________


Συγκεκριμένα ο Γιανναρικός κ. Νούσης με ρωτά στο άρθρο του αν δεν φοβούμαι μήπως ο Γέροντας Ιωσήφ ο επικαλούμενος Ησυχαστής - πνευματικός πατέρας του Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού - αναγνωριστεί μια μέρα άγιος και έτσι θα βρεθώ - κατά την άποψη του κ. Νούση εννοείται πάντοτε - να αντιλέγω με Αγιο της Εκκλησίας.


Από πού να πρωτοαρχίσει κανείς να παρουσιάζει τα μαργαριτάρια του ερωτήματος;


Ποιος σας είπε κ. Νούση ότι ο Ιωσήφ ο Ησυχαστής ήταν κατά της πολυτεκνίας και υπέρ της αποφυγής της τεκνογονίας;


ΟΛΑ τα πνευματικά τέκνα του Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστή εφαρμόζουν στο εξομοληγητήριο την πρακτική που εφαρμόζουν όλοι οι παραδοσιακοί πνευματικοί.


Ομιλώ μετά λόγου γνώσεως ότι οι πνευματικοί της Ιεράς Μονής Διονυσίου - τα πνευματικά τέκνα του αείμνηστου π. Χαραλάμπη - είναι παροδοσιακοί πνευματικοί στο θέμα της τεκνογονίας, όπως είναι και οι πνευματικοί που έχουν σχέση με τον Προηγούμενο της Φιλοθέου π. Εφραίμ της Αριζόνας.


Από όλα ανεξαίρετα τα πνευματικά τέκνα του αείμνηστου Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστού ΜΟΝΟΝ ο π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός καθοδήγησε τα δικά του πνευματικά παιδιά να εξομολογούν κακόδοξα τους εγγάμους στο θέμα της τεκνογονίας.


ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ!


Αρα ποια είναι η αξία του ερωτήματος που μου θέσατε;


Προφανώς ΚΑΜΙΑ!


ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ, ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΟΜΑΧΙΑ ΣΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ;

_________________


Θα μου επιτρέψεις, κ. Νούση, να σου υποβάλω εγώ τώρα το ίδιο ερώτημα ΟΧΙ συκοφαντώντας - όπως εσύ τον Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή - αλλά καταγράφοντας την θέση ενός Αγίου της Εκκλησίας.


Αν εγώ διατείνεσαι, κ. Νούση, πρέπει να ανησυχώ επειδή ο Γέροντας Ιωσήφ Ησυχαστής είναι ενδεχόμενο μια μέρα να ανακηρυχθεί Αγιος της Εκκλησίας - παρόλον ότι εντελώς αυθαίρετα εσύ του αποδίδεις Νεορθόδοξες θέσεις για το θέμα της τεκνογονίας - εσύ κ. Νούση, δεν πρέπει να ανησυχείς επειδή διδάσκεις και εφαρμόζεις τα ακριβώς αντίθετα από όσα διδάσκει, όχι απλά ένας μεγάλος Αγιος της Εκκλησίας, αλλά ο μεγαλύτερος Πατέρας και Διδάσκαλος της Ορθοδόξου Εκκλησίας τους τελευταίους αιώνες;


Αναφέρομαι στον Οσιο Νικόδημο τον Αγιορείτη, κ. Νούση, το κλέος της Ορθοδοξίας και το τραύμα των δαιμόνων και των κάθε λογής Οικουμενιστών, Νεωτεριστών και Νεορθόδοξων.


Τι είδους λογική είναι αυτή να θέλετε να βάλετε σε μένα την καλή ανησυχία για το ενδεχόμενο ότι ίσως ένας ενάρετος Γέροντας να ανακηρυχθεί μια μέρα Αγιος - τις θέσεις του οποίου για τρίτη φορά επαναλαμβάνω διαστρέφεις εντελώς αυθαίρετα - ενώ εσύ δεν έχεις την παραμικρή ανησυχία διότι διακηρύττεις ότι δήθεν ο Οσιος Νικόδημος ο Αγιορείτης είναι πλανεμένος και ότι δήθεν αντιφάσκει με τον Ιερό Χρυσόστομο και ότι δήθεν αντιμάχεται τη διδασκαλία του Αποστόλου Παύλου;


ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ

__________


Αλλά δεν σου έφτασε η συκοφαντία κατά του Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή ότι ήταν δήθεν υπέρ της αποφυγής της τεκνογονίας φρόντισες να βάλεις στο στόμα σου και τον Γέροντα Πορφύριο!


Αδελφέ μου!


Γνωρίζεις έστω και ένα που εξομολογείτο στον π. Πορφύριο, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο αείμνηστος ενάρετος Γέροντας, δίδασκε στο εξομολογητήριο την αποφυγή της τεκνογονίας;


Η δική μου πληροφόρηση είναι ότι ο π. Πορφύριος ακολουθούσε την ίδια ποιμαντική στο εξομολογητήριο για το θέμα της αποφυγής της τεκνογονίας που ακολουθούσε ο Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος και όλοι συλλήβδην οι σύγχρονοι άγιοι Γέροντες και οι παραδοσιακοί πνευματικοί.


Κύριε Νούση! Σύνελθε! Μην παίζεις "εν ου παικτοίς"!

No comments:

Post a Comment