Tuesday, August 21, 2012

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ, ΠΑΥΛΟΣ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ, ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΛΟΓΟΙ


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ

__________


Παύλος ο Απόστολος των εθνών, Επίσημοι λόγοι εορτής Αποστόλου Παύλου εις τον Αρειον Πάγον παρά την Ακρόπολιν, Επιμέλεια: Αρχιμ. Χρυσόστομου Κ. Παπαθανασίου, Δρ. Νομικής & Θεολογίας, Ιεροκήρυκος Μητροπολιτικού ναού Αθηνών, Εκδόσεις “Γρηγόρη”, Αθήνα 2012, σσ. 495.


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=================


Υπάρχουν πολλές αντιρρήσεις για τους περισσότερους συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου αλλά ουδείς διαμφισβητεί το ήθος, την παιδεία και το ορθόδοξο φρόνημα του Πανοσιολογότατου Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Κ. Παπαθανασίου, διευθυντή του προσωπικού γραφείου του Μακαριότατου.


Το ογκώδες βιβλίο “Παύλος ο Απόστολος των εθνών” περιλαμβάνει όλες τις ομιλίες που εκφωνήθηκαν κατά την εορτή του Αποστόλου Παύλου στην Πνύκα από το 1925 μέχρι το 2011.


Γίνεται αναφορά στον ομιλητή κατά την εορτήν του Αποστόλου Παύλου και στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών επί των ημερών του οποίου εκφωνήθηκε ο λόγος.


Η πρακτική του εσπερινού και της ομιλίας στην Πνύκα άρχισε επί Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσοστόμου Α΄(Παπαδοπούλου) και ουδέποτε διεκόπη εκτός από τα μαύρα χρόνια της κατοχής.


Οι κατά καιρούς ομιλητές στην Πνύκα προσεγγίζουν το έργο και το πρόσωπο του Αγίου Αποστόλου Παύλου από πολλές σκοπιές και έτσι εμπλουτίζουν την ερμηνευτική παράδοση.


No comments:

Post a Comment