Wednesday, August 1, 2012

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ - ΡΩΜΝΙΟΣ, ΤΕΥΧΟΣ 6


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ

___________


Ρωμνιός, Διμηνιαίο Νεανικό περιοδικό του Κέντρου Ενότητος και μελέτης - προβολής των αξιών μας “Ενωμένη Ρωμηοσύνη”, Η Ρωμηοσύνη και οι νέοι, Δ΄ Σύναξη νεότητος, Ιωάννινα, 3 Μαρτίου 2012, Τεύχος 6, Απρίλιος - Μάιος 2012, σσ. 48.


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===============


Θαυμάσια τα κείμενα που περιέχει το 6ον τεύχος του “Ρωμνιού”.


Σ’ αυτό περιλαμβάνονται κυρίως οι εισηγήσεις που πραγματοποίησε η νεολαία του σωματείου “Ενωμένη Ρωμηοσύνη” στην Δ΄ Συνάξή της στα Ιωάννινα που είχε ως τίτλο “Η Ρωμηοσύνη και οι νέοι”.


Ιδιαίτερης εύφημης μνείας αξίζει η εισήγηση του σεβαστού Καθηγητού π. Γεωργίου Μεταλληνού “Η Ρωμηοσύνη αποτελεί την ενότητα της Ελληνικότητας με την Ορθοδοξία”, επειδή με συγκεκριμένα προσωπικά παραδείγματα αναπτύσσει γλαφυρά το θέμα του και πείθει τον αναγνώστη.


Η συμβολή του κ. Νατσιού “Η Ρωμαίικη παράδοση τροφή του μέλλοντος της πατρίδος" - όπως πάντα τα γραπτά και οι ομιλίες του λαμπρού εκπαιδευτικού - πολύ αξιόλογη.


Αξιοπρόσεκτες επίσης οι σκέψεις του κ. Θανάση Σωτηρίου “Σμίλεψε δάσκαλε ψυχές”.


Θεολογικότατος ο χαιρετισμός στο Συνέδριο του κ. Θεόφιλου Παπαδόπουλου - Προέδρου του σωματείου “Ενωμένη Ρωμηοσύνη” και Διευθυντή της έκδοσης “Ρωμνιός”.


Για μια ακόμη φορά απονέμουμε - με όλη μας την καρδιά - τον πιο δίκαιο έπαινο για τις εξαιρετικές εκδόσεις του Σωματείου “Ενωμένη Ρωμηοσύνη”, που έχει βάλει ήδη ανεξίτηλη τη σφραγίδα της στις εθνικοθρησκευτικές εκδόσεις της πατρίδας μας.

No comments:

Post a Comment