Thursday, August 2, 2012

ΝΕΑ ΕΚΡΗΞΗ ΕΜΠΑΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ


ΝΕΑ ΕΚΡΗΞΗ ΕΜΠΑΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Ιδιωτική οδός” του κ. Παναγιώτη Ανδριόπουλου:

“Μία αναγκαία διευκρίνισις σε σχέση με την επιστροφή των Πρακτικών της ημερίδας του Σεβ. Πειραιώς Σεραφείμ από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Στυλιανό και τους βοηθούς επισκόπους της Αρχιεπισκοπής.
Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες της Ιδιωτικής Οδού:

Το μήνυμα που δίδει η πράξις της επιστροφής των πρακτικών είναι ότι, ανεξαρτήτως των θιγομένων θεμάτων, ο Αρχιεπίσκοπος και οι περί Αυτόν Επίσκοποι και λοιποί Κληρικοί, ουδεμίαν επιθυμούν σχέσιν ή επικοινωνίαν μετά του Αγίου Πειραιώς.
Ως δε προς την λεγομένην Ακαδημίαν του Μητροπολίτου Βόλου και τας δραστηριότητας αυτής, ουδεμίαν έχει σχέσιν η επιστροφή των δύο βιβλίων.

Άλλωστε, ρητώς ελέγετο:

"Σας επιστρέφομεν τα αποσταλέντα πονήματα, και παρακαλούμεν όπως του λοιπού μας απαλλάξετε από την διαδικασίαν επιστροφής των αποστελλομένων".

Ωστε ομολογούνται πια ανερυθριάστως τα κίνητρα του λυκοποιμένα της Αυστραλίας;

Αλλωστε πότε και για ποιο θέμα ερυθρίασε πότε ο Σεβ. Αυστραλίας;

Οταν γράφει τα πορνικά του ποιήματα;

Οταν προδίδει την αλήθεια της Εκκλησίας με τη Συμφωνία του Μπαλαμάντ;

Οταν απειλεί με χυδαιότητα τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη;

Οταν αρνείται να υπηρετήσει ως συνοδικός στην Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου;

Οταν αρνείται να επιτρέψει στον Παναγιότατο να Μητροπολιτοποιήσει την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας για να μπορέσουν οι βοηθοί του επίσκοποι να εκλεγούν Μητροπολίτες και να λειτουργούν, όχι ως υποχείρια και υπηρέτες του όπως τώρα, αλλά ως επίσκοποι της Εκκλησίας του Χριστού;

Οταν διοργάνωσε τον οικουμενιστικό καρνάβαλο της Κανπέρας στον οποίο υποχρέωσε τους εκπροσώπους διαφόρων Ορθοδόξων Εκκλησιών να συμπροσευχηθουν με τους κάθε λογής αιρετικούς και αλλόθρησκους ακόμη και με Σαμανιστές μάγους;

Οταν κατ’ επανάληψη διατύπωσε αιρέσεις για το Χριστολογικό δόγμα;

Οταν μεθόδευσε τον αφορισμό του αγωνιστή θεολόγου κ. Νικόλαου Σωτηρόπουλου;

Οταν συμπεριφέρθηκε με ανοίκεια σκαιότητα προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας όταν επισκέφθηκε την Αυστραλία;

Οταν τρομοκρατεί κυριολεκτικά τους ιερείς και τους αρχιερείς της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, τις προξενικές αρχές και τους άρχοντες της Αυστραλιανής Συμπολιτείας;

Οταν - όπως απεκάλυψε ο καθηγητής Μέγας Φαράντος - απείλησε με ξύλο τους Ορθόδοξους αντιπροσώπους επειδή δεν δέχονταν να προδώσουν την πίστη μας και διαμαρτύρονταν ή απλά δεν συναινούσαν για τις προδοτικές - για την Ορθοδοξία - ενέργειες που μεθόδευε;

Οτι επεδίωκε να γίνει πατριάρχης και ότι η πρώτη του ενέργεια αν εκλεγόταν θα ήταν να παντρέψει τους άγαμους κληρικούς;!!!

Δυστυχώς! Ο Αγιος Αυστραλίας δεν ντρέπεται για τίποτα.

Αν είχε την ελαχίστη αίσθηση ντροπής η πρώτη ενέργεια που θα έκανε θα έπρεπε να ήταν να καταθέσει το ωμοφόριο στην Αγία Τράπεζα και να απέλθει στη Μονή της μετανοίας του.

Το δημοσίευμα της “Ιδιωτικής οδού” είναι σαφέστατο.

Ο μοναδικός γνώμονας της πρόσφατης αήθειας του Σεβ. Αυστραλίας και των άβουλων - λόγω φόβου - προς τον προιστάμενο τους βοηθών επισκόπων του, προς τον παραδοσιακό και ομολογητή Μητροπολίτη Πειραιώς, είναι ένας και ΜΟΝΟΣ:

Η απύθμενη εμπάθεια και κακοήθεια του δύστροπου Αρχιεπισκόπου.

Επειδή πριν πολλά χρόνια ο Σεβασμιότατος Αυστραλίας ήρθε σε σύγκρουση με τον νυν Μητροπολίτη Πειραιώς - ο οποίος σημειωτέον εν παρόδω τηρεί έναντι του Αυστραλίας υποδειγματική χριστιανική στάση - τώρα δέκα χρόνια και βάλε μετά τη σύγκρουση, δεν αποδέχεται την δωρεάν αποστολή βιβλίου και το επιστρέφει ως απαράδεκτο ασχέτως του περιεχομένου του!!!

Το ίδιο εξανάγκασε τους βοηθούς επισκόπους του να πραξουν, τους οποίους χρησιμοποιεί κυριολεκτικά ως ορτινάντσες και ως κλητήρες.

Τι να προσθέσουμε εμείς στις διαβεβαιώσεις του ιδίου του Αυστραλίας;

Οτι ο άνθρωπος είναι η ενσάρκωση της εμπάθειας;

Οτι ο Παναγιότατος για λόγους παντελώς ακατανόητους αφήνει τον αλλοτριοεπίσκοπο λυκοποιμένα κ. Στυλιανό να καταδυναστεύει για δεκαετίες το ποίμνιο της Αυστραλίας;

Ψόγος άπας ηττάται συνεκτείνεσθαι σπεύδων τω πλήθει της εμπαθείας και της κακοηθείας του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού.

Σημειώστε μάλιστα ότι ο κ. Ανδριόπουλος προσπάθησε να αποδώσει ανώτερα κίνητρα στην ενέργεια του Αυστραλίας. Αποπειράθηκε να περάσει το μήνυμα ότι η στάση του Αυστραλίας και των βοηθών επισκόπων του ελαυνόταν όχι μόνον από τις προσωπικές διαφορές του Αυστραλίας με τον Σεβ. κ. Σεραφείμ, αλλά ότι ο κ. Στυλιανός δήθεν ενήργησε από σεβασμό προς το Πατριαρχείο ή επειδή διαφωνεί με τις αποφάσεις του συνεδρίου για τη μεταπατερική θεολογία ή κάτι συναφές.

Εις μάτην!

Ο Σεβ. Αυστραλίας σπεύδει αυθημερόν να διαψεύσει κάθε άλλη εκδοχή.

Η εμπάθεια και ΜΟΝΗ, μας διαβεβαιώνει, και τίποτε άλλο καθοδηγεί τις ενέργειές του.

Εμείς τι να προσθέσουμε σε μια τόσο κυνική ομολογία;

Τούτο μόνον!

Παναγιότατε! Αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας.


No comments:

Post a Comment