Thursday, August 2, 2012

ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Tου Παναγιώτη Τελεβάντου

===============


Διαβάζουμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ σε ρεπορτάζ του κ. Νίκου Παπαχρήστου:


“Σε δύο σημεία της η Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση των θρησκευτικών ελευθεριών και του σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ελλάδα αναφέρεται ονομαστικά στον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.


«Τον Δεκέμβριο ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ κατέθεσε μήνυση κατά της Καθολικής Εκκλησίας για προσηλυτισμό. Ο Μητροπολίτης υποστήριξε ότι ο Αγιασμός του σχολικού έτους από έναν Καθολικό Ιερέα παρουσία και Καθολικών και Ελληνορθοδόξων μαθητών αποτελεί προσηλυτισμό των Ελλήνορθοδόξων παιδιών», αναφέρει η Έκθεση.


Σε άλλο σημείο της αναφέρει:


«Έχουν σημειωθεί σποραδικές εκφράσεις αντισημιτισμού. Τον Ιανουάριο ένας ανώτερος Έλληνας ιερέας, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι Εβραίοι ελέγχουν το τραπεζικό σύστημα και ταύτισε τον Ιουδαϊσμό με τον "Σατανισμό"».


Αξίζει να σημειωθεί ότι στην λεπτομερέστατη Έκθεση περιλαμβάνεται η εξέλιξη δικαστικών υποθέσεων και στο ΣτΕ - γίνεται αναφορά και στην υπόθεση της προσφυγής του μακαριστού Μητροπολίτη Κασσανδρείας κατά της ίδρυσης ευκτηρίου οίκου των Μαρτύτων του Ιεχωβά - αλλά ακόμη καταγράφονται μια προς μία οι θρησκευτικές εορτές που αποτελούν επίσημες αργίες για το Ελληνικό Κράτος όπως είναι τα Χριστούγεννα, τα Θεοφάνεια, η Κυριακή του Πάσχα κλπ.”


Ο Σεβασμιότατος όντως έκανε τις δηλώσεις που του αποδίδει η Εκθεση;


Υπάρχει πουθενά αναφορά του ότι ταυτίζει τον Ιουδαισμό με τον Σατανισμό;


Εξ όσων τουλάχιστον έχω υπόψη μου έχει καταφερθεί εναντίον του Σιωνισμού και όχι του Ιουδαισμού.


Στην Εκθεση υπάρχει συγκεκριμένη παραπομπή σε λόγο ή σε δημοσίευμα του Σεβασμιότατου Πειραιώς που δείχνει ότι όντως ταυτίζει την Ιουδαική θρησκεία με τον Σατανισμό;


Φυσικά ουδείς αρμοδιότερος του ιδίου του Σεβασμιότατου Πειραιώς να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την αναφορά στο πρόσωπό του της Εκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και - όπως όλοι γνωρίζουμε - ο Σεβασμιότατος έχει το θάρρος της γνώμης του και εκδίδει συνεχώς Ανακοινωθέντα για πολλά θέματα που τον αφορούν άμεσα ή έμμεσα.


Το άλλο που δεν κατάλαβα από το ρεπορτάζ του κ. Παπαχρήστου - ίσως επειδή δεν διάβασα την ίδια την Εκθεση - είναι η αναφορά στις θρησκευτικές αργίες των Ελλήνων.


Τα Χριστούγεννα δεν είναι και στις ΗΠΑ επίσημη αργία;


Δεν αντιλαμβανόμαστε πώς και γιατί ενοχλεί τις θρησκευτικές ελευθερίες επειδή τα Χριστούγεννα είναι επίσημη αργία και στην Ελλάδα.


No comments:

Post a Comment