Thursday, August 2, 2012

ΤΙ ΛΕΝΕ ΔΥΟ ΕΞΑΙΡΕΤΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ





ΤΙ ΛΕΝΕ ΔΥΟ ΕΞΑΙΡΕΤΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ - Ο ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΧΕΡΡΟΝΗΣΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Του Παναγιωτη Τελεβάντου

=============


Παράλληλα με τις αθεολόγητες παρεμβάσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, που θεωρεί ότι το χρέος της Εκκλησίας εξαντλείται με τη διοργάνωση συσσιτίων(!!!), δύο όντως πνευματικοί - με την όλη σημασία της λέξεως - επίσκοποι της Εκκλησίας μας, με θεολογική συγκρότηση και ορθόδοξο περιεχόμενο, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος, δίνουν την πραγματική διάσταση της κρίσης και δείχνουν ότι η Εκκλησία είναι η μόνη παρηγοριά του λαού μας και η ακαταίσχυντη ελπίδα του για την παρούσα και τη μέλλουσα ζωή και ξεκαθαρίζουν ότι ο ρόλος της Εκκλησίας δεν είναι δυνανόν να εξαντλείται στα συσσίτια.


Ευτυχώς που η Ιεραρχία διαθέτει αναστήματα όπως τους Σεβασμιότατους Μεσογαίας και Πέτρας με ορθόδοξη θεολογική συγκρότηση. Αλίμονον αν είχαμε μόνον “πανηγυρτζίδες” που δεν χάνουν ευκαιρία να μαζευτούν από περάτων έως περάτων της Ελληνικής Επικράτειας για πανηγύρια ασήμαντης μορφής όπως είναι τα ονοματήρια, τα γενέθλια ή τα εγκαίνια επισκοπείου στην Κοζάνη.


Τόσον οι δηλώσεις του Σεβ. Μεσογαίας αλλά και το βίντεο με συνέντευξη που πήρε Κρητικό τηλεοπτικό κανάλι από τον Σεβ. Πέτρας κ. Νεκτάριο - με αφορμή την εορτή του Αγίου Νικολάου - δίνουν το αληθινό στίγμα της κρίσης και βάζουν τον δάκτυλον επί τον τύπο των ήλων.


Ας προσέξουμε τις σκέψεις των δύο διακεκριμένων ιεραρχών της Εκκλησίας μας, οι οποίοι απέχουν συστηματικά και συνειδητά από πανηγύρια, γενέθλια, πολυαρχιερατικά συλλείτουργα και παρόμοιες ανάξιες του υψηλού αξιώματος της αρχιερωσύνης πρακτικές, που εξευτελίζουν την Εκκλησία και εκκοσμικεύουν το φρόνημα των πιστών.


Ανέφερε συγκεκριμένα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος σε λόγο που εκφώνησε σε σχετικά πρόσφατη χειροτονία που τέλεσε:


"Σήμερα αγαπητέ μου είναι μια μεγάλη μέρα, όχι μόνο για σένα αλλά για όλη την Εκκλησία.


Σήμερα ανανεώνεται ο σπόρος του Αγίου Πνεύματος.


Σήμερα όλοι όσοι προσήλθαν εδώ, κλήρος και απλός κόσμος, ήλθαν για να ευχηθούν και να προσευχηθούν για να γίνεις ένας καλός παπάς.


Και καλός παπάς δεν είναι αυτός που κάνει μόνο φιλανθρωπίες και συσσίτια, αλλά αυτός που έχει την ικανότητα να μεταλαμπαδεύει τη χάρη του Αγίου Πνεύματος μέσω του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας."


Το ίδιο αξιοπρόσεκτες θεολογικά είναι και οι σκέψεις του Σεβασμιότατου Πέτρας που αναπτύσσει στη συνέντευξη που έδωσε σε τηλεοπτικό κανάλι και που προτάσσουμε της ανάρτησης.


No comments:

Post a Comment