Tuesday, February 7, 2012

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ!


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Τι έλειπε από την Εκκλησία της Ελλάδος;

Τι άλλο;

Βοηθοί επίσκοποι!!!

Αφού για την ώρα ο Μακαριότατος φρόντισε οι βοηθοί επίσκοποι να αυξηθούν σε καμιά εικοσαριά, η πατρική Αρχιεπισκοπική καρδία του δεν άντεξε να μην προσφέρει σε ακόμη δύο Αρχιμανδρίτες τη μίτρα.

Ων τα ονόματα εμείς μεν αγνοούμε.

Ο κ. Πολυγένης όμως του Εκκλησιαστικού πρακτορείου Ειδήσεων “Ρομφαία”, όχι μόνον τα γνωρίζει αλλά μας διαβεβαιώνει ότι πολλοί ιεράρχες συγχαίρουν ήδη τους Αρχιμανδρίτες που θα εκλεγούν επίσκοποι ένα μήνα και βάλε πριν την εκλογή.!!!

Αυτό σημαίνει άλλωστε “έδοξε τω Αγίω Πνεύματι και ημίν.” !!! Σωστά;

Ερώτηση: Δεν μπορεί ο διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να κάνει τίποτα καλό;

Για όνομα του Θεού!

Τι ευτελισμός του επισκοπικού αξιώματος είναι αυτός; Γιατί στην ευχή χρειάζονται και άλλοι βοηθοί επίσκοποι; Για να συμμετέχουν περισσότεροι στα πολυαρχιερατικά συλλείτουργα; Για να ευτελίζεται έτι και έτι το επισκοπικό αξίωμα; Για να προσβάλλεται βάναυσα η ορθόδοξη εκκλησιολογία;

Αλλά γιατί να σκοτίζεται για τέτοιες λεπτομέρειες ο Μακαριότατος;

Ο ίδιος είναι αυστηρά προσηλωμένος στο ρόλο που ανέλαβε έναντι του Θεού: Να υπηρετεί όλη ψυχή τε και σώματι και διανοία το ΠΑΣΟΚ και να μετατρέψει την Εκκλησία σε παράρτημα του Υπουργείου Κοινωνικής Προνοίας!!!

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΔΥΟ ΝΕΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ

Του κ. Αιμίλιου Πολυγένη
==================

Δύο νέους Επισκόπους θα αναδείξει η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας στη συνεδρίαση του Μαρτίου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr.

Οι δύο νέοι Επίσκοποι, κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι δύο αξιόλογοι Αρχιμανδρίτες που έχουν μεγάλη θητεία στην κεντρική διοίκηση της Ιεράς Συνόδου.

Επίσης και οι δύο τυγχάνουν της απολύτου εμπιστοσύνης και εκτίμησης της πλειοψηφίας των Ιεραρχών.

Πάντως πριν από λίγο στους διαδρόμους του Συνοδικού Μεγάρου, Μητροπολίτες της ΔΙΣ ευχήθηκαν και συνέχαιραν τους δύο κληρικούς.


ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment