Wednesday, August 31, 2011

Ο ΚΟΝΙΤΣΗΣ, Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, ΟΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ!


Ο ΚΟΝΙΤΣΗΣ, Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ, Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, ΟΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ!
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================
Ο Σεβασμιότατος Κονίτσης κ. Ανδρέας φαίνεται ότι έχει αγανακτήσει για καλά με την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα μας. Γι’ αυτό και δεν δίστασε να πει: “Να αγιάσουν τα χέρια εκείνων που πετάνε ντομάτες και γιαούρτια” εναντίον όσων θέλουν να αποποινικοποιήσουν τα ναρκωτικά.
ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ!
____________
Τώρα δεν νομίζω ότι μπορώ να συμφωνήσω με την πρόταση του Αγίου Κονίτσης να ρίχνουν γιαούρτια και ντομάτες στον κ. Πάγκαλο, που τον απεκάλεσε μάλιστα χοντρό.!!! (Ο κ. Πάγκαλος χοντρός, Σεβασμιότατε; Μήπως υπερβάλλετε; Κανά δυο παραπανίσια κιλά να ρίξει και θα γίνει μοντέλο!).
Αυτό που με προβληματίζει, επί παραδείγματι, είναι τι θα γίνει αν τα γιαούρτια είναι ληγμένα ή οι ντομάτες έχουν σαπίσει; Δύσκολο το έχετε να αρχίσει να τα καταβροχθίζει ο κ. Αντιπρόεδρος; Και αν πάθει δηλητηρίαση ποιος θα τρέχει μετά;
Και για να αφήσουμε τα αστεία.
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ!
_________
Σεβασμιότατε! Αυτή την ιερή αγανάκτηση που έχετε σας παρακαλούμε να τη μεταποιήσετε σε σχέδιο ανατροπής του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.
Υπάρχει πρόβλημα με τους άθεους που μας κυβερνούν;
Μόνον ο εκ γενετής τυφλός της παραβολής δεν το βλέπει!
Αλλά αν έχουμε πρόβλημα στην Πολιτεία, Αγιε Κονίτσης, στην Εκκλησία δεν έχουμε πρόβλημα;
Ακόμη μεγαλύτερο αν δεν θέλουμε να κοροιδεύουμε τον εαυτό μας.
Ο ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ
__________
Αφού, λοιπόν, το πρόβλημα αυτό όχι απλά υφίσταται, αλλά λυμαίνεται κυριολεκτικά την Εκκλησία και αφού όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ενασαρκωμένο στο πρόσωπο του εν παντί ανάξιου πρασινοφρούραρχου κ. Ιερωνύμου σας παρακαλούμε θερμά να ηγηθείτε προσπάθειας για να ανατραπεί ο συνθηκολόγος Αρχιεπίσκοπος που έχει βραχυκυκλώσει όλους τους αγώνες της Εκκλησίας.
Πού εκ του αιώνος ηκούσθη ποτέ Αρχιεπίσκοπος να υποσκάπτει όλους τους αγώνες της πίστης και της πατρίδας μας; Απίστευτα πράγματα. Ιστορίες για αγρίους. Και όμως! Ο Μακαριότατος κ. Ιερώνυμος εξακολουθεί ακόμη να βρίσκεται στο πηδάλιο της Εκκλησίας.
Ο ΣΤΡΑΤΑΡΧΗΣ ΠΑΠΑΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ
___________
Αναφερθήκατε στους ήρωες του Γράμμου και του Βίτσι, Σεβασμιότατε. Διερωτηθήκατε ποτέ αν θα μπορούσαν να ευοδωθούν οι ηρωικοί αγώνες τους αν ο Στρατάρχης Παπάγος εξυπηρετούσε τα σχέδια του εχθρού; Αδιανόητο, θα μου πείτε.
Και όμως Σεβασμιότατε! Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα στην Εκκλησία της Ελλάδος. Ο “Στρατάρχης” μας έχει με το φρόνημα αυτομολήσει στις τάξεις του εχθρού, ενώ σωματικά βρίσκεται στο έδρα του Στρατάρχη και ενεργεί ανάλογα.!!!
Το ερώτημα επομένως είναι τι πρέπει να κάνετε οι υπόλοιποι στρατηγοί του επιτελείου. Θα τον αφήσετε να καταστρέψει τα πάντα ή θα τον εξαποστείλετε - better sooner than later - στα Οινόφυτα;
Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.
*****
“ΝΑ ΑΓΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ”
==========
Εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως και Κονίτσης ενώπιον κατοίκων της περιοχής του, για τους πολιτικούς και την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο λόγος του, ξεσήκωσε τα πλήθη τα οποία τον χειροκρότησαν όταν αναφέρθηκε κατά των πολιτικών.
"Φαίνεται πως είναι επιθυμία του πρωθυπουργού να μαστουρωθούν όλοι οι Έλληνες" είπε ο μητροπολίτης και υποστήριξε πως μετά από αυτά του έρχεται να πει "ζήτω οι ντομάτες και τα γιαούρτια".
"Να αγιάσουν τα χέρια όλων εκείνων που έχουν επιλέξει να τιμωρούν, με τον τρόπο αυτό την φαυλοκρατία και την αναξιοκρατία. Να είναι βέβαιοι αυτοί που πετάνε τα γιαούρτια ότι έχουν, την απόλυτη έγκριση των ηρώων του Γράμμου", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης κ. Ανδρέας.
Χαρακτηριστική είναι η στιγμή που αναφερόμενος στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Πάγκαλο, τον αποκάλεσε "χοντρό", σχολιάζοντας στη συνέχεια τις δηλώσεις του, σχετικά με τους στρατιωτικούς.
ΠΗΓΗ:
Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΡΕΒΕΖΗΣ

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΓΙΑ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=========


Θα πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί όταν αναδημοσιεύουμε ειδήσεις και σχόλια από ανώνυμες πηγές ή από ιστολόγια και ηλεκτρονικά μηνύματα αγνώστου αποστολέα.


Το αναφέρω αυτό επειδή όχι μόνον στο δικο μου ιστολόγιο, αλλά και σε πολλά άλλα αποστέλλονται μηνύματα από άγνωστους αποστολείς, ορισμένα από τα οποία είναι ανακριβή ή και κακόβουλα.


Η αρχή να μη δημοσιεύουμε κάτι αν δεν γνωρίζουμε την πηγή των πληροφοριών πρέπει οπωσδήποτε να είναι απαραβίαστη επειδή δυστυχώς υπάρχουν άτομα τα οποία δεν έχουν καμιά δυσκολία να συκοφαντήσουν τους συνανθρώπους τους και μάλιστα κληρικούς της Εκκλησίας.


Ελαβα από "άγνωστο" σε μένα αποστολέα ηλεκτρονική επιστολή, η οποία παρουσίασε δύο ιερείς να παίζουν beach - volley με λαικούς (γυναίκες και άνδρες). Ολοι με μαγιώ.


Η είδηση σάρκαζε ειρωνικά τη Μητρόπολη Νικοπόλεως για το φαινόμενο με το σχόλιο “και εις ανώτερα”!


ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ Ο ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

____________


Μου φάνηκε εξαιρετικά παράξενο κληρικός με την ηθική ακεραιότητα του Μητροπολίτη Νικοπόλεως να ανέχεται μια τέτοια συμπεριφορά από κληρικούς του γι’ αυτό και απηύθυνα ηλεκτρονική επιστολή στον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Θεοδόσιο Μαρτζούχο, Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως, για να διακριβώσω την αλήθεια.


Η απάντηση του Πανοσιολογιότατου ξεκαθαρίζει το θέμα και αναιρεί κάθε σκανδαλισμό των πιστών από την ανακριβή - σε πολλά - είδηση και τις σκανδαλιστικές φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΟΥ ΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΜΟ

__________


Στην απάντήση του ο Πανασιολογιότατος διευκρινίζει ότι μόνον ο ένας εκ των δύο κληρικών, που κάνει αναφορά το δημοσίευμα, ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως, ο οποίος ενήργησε εν αγνοία της προισταμένης αυτού εκκλησιαστικής Αρχής και γι’ αυτό του επεβλήθη αργία για το ατόπημα.


Είναι διαφορετικό πράγμα η Εκκλησία να αποδέχεται και να ευλογεί την παρανομία (οποιασδήποτε φύσεως) και είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα ένας ιερέας να ενεργήσει ασύνετα και η Μητρόπολη μόλις το πληροφορηθεί να τον ανακαλέσει σε τάξη και να του επιβάλει τιμωρία.


Ευχαριστώ θερμά τον Πανασιολογιότατο επειδή, με την ηλεκτρονική επιστολή του, καθησύχασε τη συνείδησή μου από το σκανδαλισμό.


Δίνω στη δημοσιότητα τη μεταξύ μας αλληλογραφία για να απαμβλυνθούν οι αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν εξαιτίας του ανακριβούς δημοσιεύματος.


Η ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ

_____________


Ο Πανοσιολογιότατος, στην ηλεκτρονικη επιστολή του, είχε την ευγένεια αυτοβούλως να επεκταθεί και σε ένα άλλο θέμα για το οποίο έγραψα πολλές φορές που αφορά τη μεταγλώττιση των ιερών κειμένων.


Τον ευχαριστώ για τις πληροφορίες ορισμένες από τις οποίες ομολογώ δεν είχα υπόψη.


Αυτή φυσικά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να συζητήσουμε το θέμα.


ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥ

__________


Προέχει να πληροφορηθούν οι πιστοί την αλήθεια για τους παρεκτραπέντες κληρικούς για να αρθεί ο σκανδαλισμός. Προς τούτο αποστέλλω στο “Τρομακτικό” και στο “Ιερόν Βήμα” το κείμενο με την ελπίδα ότι θα το δημοσιεύσουν για να αρθεί και ο όποιος σκανδαλισμός δημιουργήθηκε από το δημοσίευμα στους αναγνώστες των ιστολογίων τους.


Παραθέτω στη συνέχεια την ηλεκτρονική αλληλογραφία με τον Πανοσιολογιότατο Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως.


*****


Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΘΕΟΔΟΣΙΟ ΜΑΡΤΖΟΥΧΟ

==========


Πανοσιολογιότατε,

Την ευχή σας.

Ελαβα από άγνωστο αποστολέα το εξής ηλεκτρονικό μήνυμα:

“Ευχάριστη έκπληξη δοκίμασαν οι λουόμενοι στην παραλία Βράχος στην περιοχή της Λούτσας Πρεβέζης όταν πληροφορήθηκαν ότι οι δύο νέοι με τα πολύχρωμα μαγιό που έπαιζαν beachvolley, ήταν ιερείς (φωτο ierovima).

Οι ιερείς επεδείκνυαν τις ικανότητές τους στο beachvolley και κατάφεραν να κερδίσουν με άνεση την αντίπαλη ομάδα, στην οποία συμμετείχε γνωστή τραγουδίστρια. Οι λουόμενοι καταχειροκροτούσαν τις προσπάθειες των δύο ιερέων, οι οποίοι έδειχναν πως το διασκέδαζαν.


Οι ιερείς π. Σταύρος και π. Νικόλαος, ανήκουν στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, είναι έγγαμοι και αγαπητοί στην ενορία τους, ιδιαίτερα από τη νεολαία. Ο ένας εκ των ιερέων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Espresso", ο πατήρ Σταύρος, είναι πνευματικός της τραγουδίστριας η οποία θα παντρευτεί σε λίγους μήνες στην εκκλησία του Αγίου Θωμά στη Λυγιά όπου εφημέριος είναι ο π. Σταύρος.” (“Ιερόν βήμα”)

Πανοσιολογιότατε,


Διαπίστωσα ήδη ότι η είδηση δημοσιεύθηκε ήδη στο "Τρομακτικό" και στο "Ιερόν Βήμα".

Πριν γράψω όμως κάτι για το θέμα θα σας παρακαλούσα να με πληροφορήσετε αν αληθεύει η είδηση και αν όντως οι φωτογραφίες και το ρεπορτάζ απηχούν την πραγματικότητα.

Αν είναι αληθής η είδηση και οι φωτογραφίες διερωτώμαι αν οι ενέργειες των δύο ιερέων έγιναν με την ευλογία του Σεβασμιότατου ή τη δική σας.


Αν οι ιερείς αυτοί ενήργησαν αυθαίρετα έχετε επιληφθεί του θέματος ώστε να μην επαναληφθεί;

Τα δέοντα στο Σεβασμιότατο και στους πατέρες.


Ευχαριστώ θερμά.


Την ευχή σας,

Παναγιώτης Τελεβάντος


*****


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΜΑΡΤΖΟΥΧΟΥ

==============Αγαπητέ κ. Τελεβάντε,


Σας πληροφορώ καθηκόντως ότι:


Α. Μόνον ο ένας εκ των ιερέων ανήκει στην Μητρόπολή μας.


Β. Φυσικά είναι αδιανόητο ότι τέτοιου είδους ενέργειες έγιναν εν γνώσει της Μητροπόλεώς μας, πολύ περισσότερο με ευλογία!!!

Θεός φυλάξοι.


Γ. Ο δικός μας ιερέας ήδη επιτιμήθηκε με αργία από κάθε ιεροπραξία, προς "γνώσιν καί συμμόρφωσιν". Ταύτα.

Με την ευκαιρία της επικοινωνίας θέλω να Σας επισημάνω και μερικά ακόμα θέματα για να έχετε πληρέστερη ενημέρωση.


i. Η Μητρόπολή μας προσπαθεί να βοηθήσει τους χριστιανούς σε βαθύτερη συνειδητοποίηση της σχέσεώς τους με τον Χριστό και την Εκκλησία. Σ’ αυτόν τον σκοπό θεωρήσαμε χρήσιμο βοήθημα την απόδοση στην καθομιλουμένη των ευχών της Θ. Λειτουργίας και των Μυστηρίων Βαπτίσεως και Γάμου. Δεν μεταφράζουμε ύμνους και τροπάρια. Το σώμα της Θ. Λειτουργίας μένει γλωσσικά και μουσικά ως έχει απλώς προστίθενται ακουόμενες οι ευχές στη σημερινή γλώσσα.


ii. Δεν κάνουμε ένα ιεραποστολικό "τρικ"! Προσπαθούμε να μπορούν οι χριστιανοί να δίδουν λόγο «περί τῆς ἐν ἡμῖν ἐλπίδος". Φυσικά και σεις ξέρετε την αποξένωση των χριστιανών από την Εκκλησία. Αγωνία μας είναι να ξέρουν τι πιστεύουν. Να μπορούν να το μεταδώσουν, τουλάχιστον στα παιδιά τους! Το θεωρείτε πολύ ή παρέλκον;


iii. Είναι γνωστή η δεισιδαιμονική, ατυχώς, εν πολλοίς σχέση των χριστιανών με τις αγιαστικές πράξεις και τα μυστήρια. Προσπαθούμε να γίνει συνειδητή προσευχή και διδασκαλία μέσω των κατανοητών κειμένων.


iv. Δεν θεωρούμε ότι έχουμε μεταφράσει στην τέλεια δημοτική τα όποια βιβλικά ή λειτουργικά κείμενα. Μακρυά από μας κάθε σκέψη αποκλειστικής…τελειότητας! Απλά πιστεύουμε, κ. Τελεβάντε, στον λόγο του Γαμαλιήλ. Κάνουμε μια προσπάθεια. Αν είναι εκ Θεού θα ευοδωθεί και θα καρποφορήσει χωρίς εμάς. Αν όχι, θα χαθεί! Εμείς δεν θέλουμε να επιβάλουμε σε κανέναν τίποτα και μάλιστα αντίθετο με το θέλημα του Θεού.

Ίδωμεν.

Παρακαλούμε να εύχεστε για μας που "θαλασσοπνιγόμαστε" (Ιωάννης Απόκαυκος).


Με ευχές για κάθε καλό από Θεού.


Έχετε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου και των πατέρων,

Με αγάπη,


π. Θεοδόσιος


*****ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΜΑΡΤΖΟΥΧΟΥ

===========


Σεβαστέ μου π. Θεοδόσιε,


Ευχαριστώ θερμά για την επιστολή σας.


Αναπαύθηκα ιδιαίτερα με όσα μου γράψατε για την ανεύθυνη είδηση και την άμεση κατά Θεόν αντίδραση της Μητροπόλεως.


Ευχαριστώ επίσης θερμά για τις πληροφορίες για τη μεταγλώττιση των λειτουργικών ευχών.


Θα γράψω κάτι σχετικό για να απαμβλύνω τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν με το ανακριβές δημοσίευμα.


Οσο για την παράκλησή σας να προσεύχομαι “για τους θαλασσοπνιγμένους” νομίζω πως δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να αρχίσω να προσεύχομαι για τον Παναγιώτη πριν αρχίσω να προσεύχομαι γιά άλλους. Εκτός και αν η παράκλησή σας σε αυτό ακριβώς στοχεύει. Να με φιλοτιμήσει να αρχίσω να προσεύχομαι.


Τα δέοντα στο Σεβασμιότατο και στους πατέρες.


Την ευχή σας,


Παναγιώτης


Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΣΜΕΝΕΙ


Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΣΜΕΝΕΙ


Του Βασίλη Χαραλάμπους

=========


Η Παναγιά η Κουκουζέλισσα

τα καλογέρια

πούχουν πιάσει

ανοιχτά για ψάρεμα

περιμένει

να επιστρέψουν.


(Από την ποιητική Συλλογή “Αθωνικό διάβα”)

Ο ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ" ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ “ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ


Του π. Αθανάσιου Λαγουρού

================

. Διαβάζουμε στοὺς καινούργιους τηλεφωνικοὺς λογαριασμούς: «Ὁ τηλεπικοινωνιακός σας λογαριασμός (ΟΤΕ) ἀνανεωμένος! Γίνεται ἀκόμα πιὸ λειτουργικός, ἀναλυτικὸς καὶ φιλικὸς γιὰ ἐσᾶς!»

. Καὶ στὴν ἄλλη πλευρὰ αὐτοῦ τοῦ «φιλικοῦ, λειτουργικοῦ» καὶ ἀσφαλῶς “κατανοητοῦ” λογαριασμοῦ διαβάζουμε ἐπίσης τὰ ἑξῆς “κατανοητά”: «Ἡ τιμολογηθεῖσα διάρκεια διαφοροροποιεῖται ἀπὸ τὴν πραγματικὴ διάρκεια λόγῳ τῆς ἐλαχίστης διαρκείας χρεώσεως ἀνὰ κλήση καὶ τοῦ διαφορετικοῦ βήματος χρεώσεως τῶν ὑπηρεσιῶν».

. Αὐτὰ τὰ “κατανοητά” ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ στὸν ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ καὶ ΦΙΛΙΚΟ λογαριασμό, ποὺ ἀπευθύνεται σὲ ΟΛΟΥΣ τοὺς Ἕλληνες, μορφωμένους πολὺ ἢ λίγο.

. Ποιός μέσος Ἕλληνας κατανοεῖ αὐτὲς τὶς νεοελληνικὲς φράσεις, χωρὶς ἐξήγηση καὶ ἀποκωδικοποίηση;

. Ἰδοὺ πῶς ξεμπροστιάζεται ἀνελέητα ἡ ἐπιφανειακή, ξυλοσχιστικὴ καὶ ὑποκριτικὴ ἀντίληψη τῆς ἀντικαταστάσεως τῶν λειτουργικῶν κειμένων μὲ “μεταφρασμένα”, ἐπειδὴ τάχα δὲν «κατανοεῖται» ἡ γλῶσσα τῆς Λατρείας τῆς Ἐκκλησίας. Ἂς δοκιμάσει κάποιος ἀπὸ τοὺς ξεγελασμένους ὑποστηρικτὲς τῆς θλιβερῆς καὶ εὐτελοῦς αὐτῆς “μεταφραστικῆς” ἀντιλήψεως νὰ ἐξηγήσει στὰ νέα ἑλληνικὰ τί θέλει νὰ πεῖ αὐτὸ τὸ συγκεκριμένο «φιλικὸ καὶ ἀνανεωμένο» μήνυμα τοῦ τηλεφωνικοῦ λογαριασμοῦ καὶ μετὰ ἂς συνεχίσει…μὲ τὰ κοντάκια καὶ τὰ ἐξαποστειλάρια!

. Ἀσφαλῶς οἱ ἀνωτέρω ἐνδεικτικὲς σκέψεις πάνω σὲ ἕνα μικρὸ (ἀλλὰ πυκνό) παράδειγμα δὲν διεκδικοῦν τὴν ἀλάθητη ἀντίκρουση τῶν “μεταφραστικῶν” ἐπιχειρημάτων. Ἀποδυναμώνουν ὅμως τὴν ὑποκριτικὴ καὶ ὑπερβολικὴ (καταχρηστικὴ) προβολὴ καὶ χρήση τοῦ ἐπιχειρήματος τοῦ δῆθεν ἀκατανοήτου τῆς λειτουργικῆς γλώσσης.


ΠΗΓΗ:


Χριστιανική Βιβλιογραφία


Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΚΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΣΠΑΡΩΦ
Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΚΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΣΠΑΡΩΦ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Τις τελευταίες βδομάδες γίναμε θλιβεροί μάρτυρες του γύρου θριάμβου του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα.


Ο δαφνοστεφής αγώνας του εκκίνησε από την “Αγία Ρωσία” (παλαιότερα γνωστή και ως “Τρίτη Ρώμη”), πορεύθηκε στους ομοιδεάτες του εθνοφυλετιστές της Ρουμανίας για να εδραιώσει μια πολύτιμη συμμαχία, ακολούθως μετέβη στη Σερβία για να εξουδετερώσει - με απειλές και υποσχέσεις - το πιο ισχυρό πυροβολικό εναντίον του εθνοφυλετισμού, προχώρησε στη συνέχεια στο Μαυροβούνιο για να εκβιάσει, και αφού πέτυχε στο ακέραιο τους Βαλκανικούς στόχους του, εισέβαλε ακάθεκτος στην Αντιόχεια όπου πρόσφερε δώρα ηγεμονικά και στήριξη σε ώρα έσχατης ανάγκης.


Εχοντας συλλέξει τρόπαια θριάμβου από παντού τερμάτισε νικητής και τροπαιούχος στην Κωνσταντινούπολη και κατέληξε στην... Ιμβρο για να γιορτάσει με τον Παναγιότατο τα εννιάμερα της Παναγίας!!!.


ΕΠΙΤΥΜΒΙΑ ΠΛΑΚΑ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

__________


Απλή ανάγνωση του Ανακοινωθέντος του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη Σύναξη των Προκαθημένων των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων και της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Κύπρου οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι “απέσβετο και λάλον το ύδωρ” του Φαναρίου για να προχωρήσει με τους δικούς τους σχεδιασμούς στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο. Μια προσεκτική ανάγνωση του Ανακοινωθέντος του Πατριαρχείου για τη Σύναξη των Προκαθημένων φανερώνει ότι συνιστά ουσιαστικά επιτύμβια πλάκα των σχεδιασμών του Φαναρίου.


ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ

____________


Ο Πατριάρχης Αντιοχείας - ο πρώτος μεταξύ των Πρωθιεραρχών που απάντησε θετικά στην πρόσκληση του Παναγιότατου - τώρα αρνείται ακόμη και να συμμετάσχει στη Σύναξη των Προκαθημένων και στέλλει αντί αυτού βοηθό επίσκοπο!!! Ούτε τα προσχήματα δεν τήρησε!!!


ΑΦΡΟΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Η ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΞΗΣ

_________


Το συμπέρασμα; Αν ο Οικουμενικός Πατριάρχης προχωρήσει αφρόνως στη σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου το λιγότερο κακό που θα προκύψει από αυτήν είναι ένας μεγάλος διχασμός των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Και το μεγαλύτερο κακό; Η αίρεση το εθνοφυλετισμού να θεσμοθετηθεί έμμεσα ως “ορθόδοξη” διδασκαλία από Πανορθόδοξη Σύνοδο.!!!


Με άλλα λόγια. Μόνον Ορθόδοξη ή Αγία δεν μπορεί να αποδειχθεί στην πράξη η μέλλουσα να συνέλθει Αγία και Μεγάλη Σύνοδος!


Ο ΤΥΠΟΙΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

_____________


Κακά τα ψέματα. Τύποις ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Στην ουσία όμως ο Οικουμενικός Πατριάρχης της Ορθοδοξίας είναι ο μουσικολογιότατος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων. Λύνει και δένει κυριολεκτικά! Σε όλα τα επίπεδα.


Και να ήταν φερέγγυος; Δυστυχώς! Οικουμενιστής, εκκοσμικευμένος, όργανο της ρωσικής επεκτατικής πολιτικής, εθνοφυλεστιστής, νεωτεριστής, υβριστής του Αγίου Ισαάκ του Σύρου και πάει λέγοντας.


ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

________________


Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης πρώην Ερζεγοβίνης κ. Αθανάσιος (Γιέφτιτς), είχε προτείνει από καιρού, να αναβληθεί η σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Η δεύτερη σκέψη είχε πει είναι πιο σώφρονη, ακολουθώντας σ’ αυτό την προτροπή του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς που πρώτος οριοθέτησε το άκαιρο και επικίνδυνο της σύγκλησης Πανορθοδόξου Συνόδου.


ΑΦΡΟΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΣΚΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΣΠΑΡΩΦ

_____________


Ελπίζουμε ότι το Φανάρι με το ένστικτο αυτοσυντήρησης που το δίδαξε η μακρά Ιστορία του θα έχει τη σύνεση να μην προχωρήσει άκριτα σε μια κίνηση όπου το Πατριαρχείο Μόσχας έχει έτοιμο το “ματ ρουά” με ελάχιστες κινήσεις στη σκακιέρα.


Ενα παγνίδι με τον Κασπάρωφ μπορεί να φαίνεται προκλητικό και γοητευτικό, αλλά οι ελπίδες να καταβληθεί ο αντίπαλος είναι ανύπαρκτες.


Ο μουσικολογιότατος κ. Ιλαρίων είναι ο εκκλησιαστικός εκτελεστικός βραχίονας του υπουργείου εξωτερικών της Ρωσίας. Είναι σε θέση να υπόσχεται, είναι σε θέση να δωροδοκεί, είναι σε θέση να εκβιάζει. Εχει χρήμα, έχει δύναμη, έχει την αμέριστη συμπαράσταση του Ρωσικού κράτους, αλλά και τη βούληση να επιβάλει τους όρους του στο παιγνίδι.


Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο Παναγιότατος θα διαπράξει το εγκληματικό λάθος να συγκαλέσει Σύνοδο, η οποία ούτε Αγία, ούτε Οικουμενική, ούτε Ορθόδοξη, είναι δυνατόν να αποδειχθεί εν τοις πράγμασιν.


“FELIX CULPA”

_________


Αλλωστε δεν μας διαφεύγει ότι και τα σχέδια του Φαναρίου ούτως ή άλλως δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη. Ποιος ξέρει; Ο Αγιος Θεός έχει τον τρόπο να βγάζει από το πικρό γλυκύ.


Οσο να είναι όμως στον ουρανίσκο των πιστών έχει αφήσει μια πολύ πικρή γεύση. “Menschliches, Alluzumenschliches”! Δυστυχώς! “Power politics”! Οχι το Πνεύμα της δρόσου που διασυρίζει εν τω μέσω της καμίνου.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΡΕΣΒΥΓΕΝΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΕΦΛΑΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


Εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου

=================


Συνέρχεται, τη προσκλήσει και υπό την προεδρείαν της Α.Θ.Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Σύναξις των Προκαθημένων των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων και της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας Κύπρου εις Φανάριον μεταξύ 1ης και 3ης Σεπτεμβρίου ε.ε. . Της Συνάξεως ταύτης θα μετάσχωσιν αυτοπροσώπως οι Μακαριώτατοι Πατριάρχαι Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος και Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμος, οίτινες αφικνούνται σήμερον εις ΚΠολιν. Τον Πατριάρχην Αντιοχείας κ. Ιγνάτιον, κωλυθέντα τελικώς να παραστή, αν και ούτος πρώτος πάντων των προσκληθέντων Πατριαρχών ασμένως απεδέξατο την πρόσκλησιν όπως μετάσχη της Συνάξεως ταύτης, θα εκπροσωπήση ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Απαμείας κ. Ισαάκ.


Οι Μακαριώτατοι Πατριάρχαι, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου μετά των Αρχιερέων συνοδών Αυτών και ο εκπρόσωπος του Πατριάρχου Αντιοχείας θα συγχοροστατήσουν μετά της Α.Θ.Παναγιότητος και των Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου κατά την τελεσθησομένην Θείαν Λειτουργίαν, τη Πέμπτη, 1η Σεπτεμβρίου ε.ε., επί τη εορτή της Ινδίκτου, και θα συνυπογράψoυν την επί τούτω καταστρωθησομένην Πράξιν επί τη ενάρξει του νέου εκκλησιαστικού έτους.


Αι εργασίαι της Συνάξεως θα αρχίσουν το εσπέρας της ιδίας ημέρας εν τω εν Φαναρίω Πανσέπτω Πατριαρχικώ Ναώ και θα ασχοληθούν μετά της καταστάσεως των Αγιωτάτων Ορθοδόξων Εκκλησιών εν τη Μέση Ανατολή κατά την παρούσαν χρονικήν συγκυρίαν, ως και μετά των Ορθοδόξων εν γένει πραγμάτων, περιλαμβανομένου και του θέματος της πορείας προς την Αγίαν και Μεγάλην Σύνοδον της Αγιωτάτης Ορθοδόξου Εκκλησίας.


Εν τοις Πατριαρχείοις, τη 31η Αυγούστου 2011


Εκ της Αρχιγραμματείας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ


Ἐν Πειραιεῖ τῇ 31 Αὐγούστου 2011


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν


Τό Σωματεῖο μέ τόν βαρύγδουπο τίτλο «Ἑλληνική Ἕνωση γιά τά Δικαιώματα τοῦ Ἀνθρώπου» (Ε.Ε.Δ.Α.) ὅπως δημοσιεύεται στήν σημερινή ἔκδοσι τῆς Ἐφημερίδος «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ» σέ ρεπορτάζ τῆς κ. Σοφίας Πακαλίδου προβαίνει σέ ἀνακοίνωσι ἀναφορικά μέ τήν ἀπό ἄμβωνος ὁμιλία τῆς 14/8/2011 τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. ΑΝΘΙΜΟΥ καί δράττεται «τῆς εὐκαιρίας» νά διαστρεβλώσει τό λόγο μου καί νά ἐξυβρίσει καί συκοφαντίσει τήν ἐλαχιστότητά μου, ἀποδίδοντάς μου ἀναποδείκτως τήν ἐξόχως ἀποκρουστική γιά Κληρικό καί δή Ἐπίσκοπο τῆς Ἀμωμήτου καί Ἁγιωτάτης Ὀρθοδόξου Καθολικῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας μομφή τοῦ δῆθεν «ρατσιστή».


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

___________


Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. ΑΝΘΙΜΟΣ τυγχάνει ἐγνωσμένος γιά τό ἀδαμάντινο ἦθος, τήν βαθεῖα πνευματική συγκρότησι, τήν ἀδαπάνητη τεραστία κοινωνική προσφορά του στήν Ἀλεξανδρούπολι καί τήν Θεσσαλονίκην καί τήν ἑλληνόψυχη κραταιά ἀγάπη πρός τήν μητέρα Πατρίδα καί ἀσφαλῶς δέν ἔχει ἀνάγκη οὐδεμιᾶς ὑπερασπίσεως ἑπόμενος τῶν ἡρωϊκῶν μορφῶν τοῦ Γένους, ἄνευ τῆς μαρτυρίας καί τοῦ μαρτυρίου τῶν ὁποίων ὅπως ἄλλωστε εἶχε ἀποφασίσει καί ἡ 5η ὁλομέλεια τοῦ Κ.Κ.Ε. γεγονός πού γενικῶς ἀποσιωπᾶται, ἡ Θεσσαλονίκη θά ἦτο σήμερον τό Soloun τῶν Σλαυοβουλγάρων τῶν Σκοπίων, ἡ Θράκη τό ὑπόλοιπον τῆς «Μεγάλης» Βουλγαρίας καί ἡ Ἤπειρος καί ἡ Θεσπρωτία τό ὑπόλοιπον τῆς «Μεγάλης» Ἀλβανίας. Συνεπῶς σέ αὐτή τήν χώρα πού γέννησε μάρτυρες καί ἥρωες ἀλλά δυστυχῶς καί Ἐφιάλτες καί Νενέκους ἡ διεκδίκηση σήμερα τῶν ἀπαραγράπτων δικαίων τοῦ Γένους χαρακτηρίζεται ὑπό ἐνίων κύκλων, μέ ἀνύπαρκτη κοινωνική ἀποδοχή, ὡς δῆθεν «ρατσισμός».


Η ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

______________


Διερωτᾶται ὅμως κάθε ἐχέφρων πῶς συμπίπτει μυστηριωδῶς ἡ στοχοθεσία ἀποδεδειγμένων ἀνθελληνικῶν κύκλων ὡς λ.χ. τῶν «Σλαυομακεδόνων» τῶν Η.Π.Α. ἤ τοῦ γνωστοῦ σιωνιστοῦ George Soros ἡγεμονικοῦ μέντορος τῶν Σκοπιανῶν ψευδομακεδόνων, ὁ ὁποῖος χρηματοδότησε τήν συγγραφή ἀπό Τούρκους καί Κροάτες τετράτομου ἔργου γιά τήν ἀποδόμησι τῆς ἱστορίας τῶν Βαλκανίων, διά τοῦ ὁποίου ἐπεχειρήθη προσφάτως νά ἐκτοπισθεῖ ἡ ἀληθινή ἱστοριογραφία καί στήν χώρα μας μέ τίς δηλώσεις διαφόρων αὐτοπροσδιοριζομένων ὡς δῆθεν προοδευτικῶν καί ἀνανεωτῶν τῆς ἑλληνικῆς κοινωνίας;


ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΣΛΑΣΜΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ "ΙΕΡΟΝ ΚΟΡΑΝΙΟ"

_________________


Συκοφαντοῦμαι ἀναποδείκτως ὑπό τῆς Ε.Ε.Δ.Α. ὅτι ἀρθρώνω δῆθεν «ρατσιστικό» λόγο γιά τούς μουσουλμάνους ἐνῶ ἔχω πολλαπλῶς urbi et orbi διακηρύξει ὅτι οὐδέποτε στρέφομαι κατά προσώπων, ὅσον κατάστικτα ἐκ γεωδῶν παθῶν καί ἄν εἶναι, παρά μόνον κατά τῶν πάσης φύσεως ἰδεοληψιῶν καί στρεβλώσεων τῆς ἀληθείας. Ἁπλή ἀνάγνωσις τοῦ ἀπό 7/1/2001 ἀνακοινωθέντος μου πού ἀναφέρεται στήν σφαγή τῆς Κοπτικῆς κοινότητος τῆς Αἰγύπτου, ἀλλά καί τῆς ἀπό 11/2/2010 συγκριτικῆς μελέτης μου ἐπί τοῦ Χριστιανισμοῦ καί τοῦ Μουσουλμανισμοῦ πού ἐδημοσιεύθη σέ συνεχείες στήν ἑβδομαδιαία Ἐφημερίδι «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» καί πού δέν ἠδυνήθησαν οἱ ἐκπρόσωποι τῶν Μουσουλμάνων νά ἀποκρούσουν καί εὑρίσκονται ἀνηρτημένα στό Διαδίκτυο ἀποδεικνύει πασιδήλως τά ἀνωτέρω καί συγκεκριμένως ὅτι οὐδέποτε κατεφέρθην κατά τῶν Μουσουλμάνων συμπολιτῶν ἤ συνανθρώπων μας ὡς προσώπων ἀλλά ἀντιθέτως ἀπέδειξα ἀμαχήτως ἀπό τό φερόμενον ὡς δῆθεν ἱερόν κείμενον τοῦ ἰσλαμισμοῦ, τό Κοράνιον, ὅτι ὁ Μουσουλμανισμός ἀποτελεῖ κατασκευασμένο συμπίλημα πολιτικοθρησκετικοστρατιωτικῆς ὑφῆς, πού οὐδεμίαν σχέσιν κέκτηται μέ τήν ἀποκάλυψιν τοῦ αἰωνίου Θεοῦ καί πού ἐνῶ δέχεται πλήρως καί σαφῶς τήν Μεσσιανική ἰδιότητα, τοῦ ὑπό τῶν Προφητῶν τῆς Π. Διαθήκης προαναγγελθέντος μόνου καί ἀληθοῦς Μεσσίου Ἰησοῦ Χριστοῦ καί τήν ὑπερφυσική εἴσοδό Του στήν ἀνθρώπινη ἱστορία, ἀποπειρᾶται ὡς ὁ κατεγνωσμένος ὑπό τῆς Ἁγίας Α΄ Οἰκουμενικῆς Συνόδου ἀρχαῖος αἱρετικός Ἄρειος καί ὁ ἐν ἔτει 1850 ἀναφανείς νέος αἱρεσιάρχης Κάρολος Ράσσελ τῆς ἀνώνυμης μετοχικῆς φυλλαδικῆς ἑταιρείας «Σκοπιά τοῦ Πύργου» τῶν «μαρτύρων τοῦ Ἰεχωβᾶ», νά ἀπομειώσει καί νά ἐκμηδενίσει τό θεανδρικό πρόσωπο, τό κήρυγμα καί τόν λόγο τοῦ ἐνσαρκωθέντος Υἱοῦ τοῦ Θεοῦ, ἀναδεικνυόμενος οὕτω ὁ Μουσουλμανισμός σαφέστατα ὡς ἀληθές ὄργανο τοῦ βυθίου καί ἀρχεκάκου δράκοντος, τοῦ αἰσχίστου Ἑωσφόρου, μισοῦντος τόν ζώντα Θεόν.


ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΔΙΟΤΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΜΑΙ

___________


Δημοσίᾳ ἐκφράζω τήν εὐγνωμοσύνη μου πρός τήν Ε.Ε.Δ.Α. διά τήν ἐξύβρισί μου καί τήν συκοφαντική μου δυσφήμησι, διότι ἀξιοῦμαι ὁ ἐλάχιστος καί οὐτιδανός τῶν εὐαγγελικῶν δωρεῶν πού ἀναγγέλονται ὑπό τοῦ αἰωνίου Θεοῦ εἰς τό κατά Ματθαῖον Εὐαγγέλιον (5:11-12) «Μακάριοι ἐστέ ὅταν ὀνειδίσωσιν ὑμᾶς καί διώξωσι καί εἴπωσιν πᾶν πονηρόν ῥῆμα ψευδόμενοι ἕνεκεν ἐμοῦ. Χαίρετε καί ἀγαλλιᾶσθε ὅτι ὁ μισθός ὑμῶν πολύς ἐν τοῖς οὐρανοῖς. Οὕτω γάρ ἐδίωξαν τούς προφήτας τούς πρό ὑμῶν».


ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

____________


Τέλος μία ἁπλή περιήγησι στά 30 συσσίτια τῆς Μητροπολιτικῆς μου Περιφερείας στά ὁποία καθημερινά σιτίζονται 3.000 συναθρωποί μας ἀνεξαρτήτως τῆς θρησκείας τους, τῆς γλώσσας τους ἤ τῆς ἐθνικῆς τους καταγωγῆς, μεταξύ τῶν ὁποίων καί ἀρκετοί Μουσουλμάνοι θά καταδείκνυε τοῦ λόγου τό ἀληθές.


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ