Monday, August 1, 2011

ΑΓΙΕ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ! ΑΝΑΤΡΕΨΕΤΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ!















ΑΓΙΕ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ! ΑΝΑΤΡΕΨΕΤΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Δεν ξέρω γιατί λειτουργεί με αυτό τον τρόπο ο Σεβασμιότατος Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος.

Εκεί που θέλεις να του πεις - με όλη σου την καρδιά - “Εύγε Σεβασμιότατε!”, σε αναγκάζει να σταθείς περίλυπος και επικριτικός απέναντί του.

Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ
_________

Με υπόμνημά του στη Σύνοδο διαμαρτύρεται - και πολύ καλά κάνει ασφαλώς - για την αφωνία της Συνόδου για πολλά κακώς κείμενα στην Εκκλησία και την πατρίδα μας.

Οχι πάντως για όλα.!

ΠΑΡΕΛΕΙΨΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΠΛΕΙΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
___________

Λέξη δεν ανέφερε για το μάθημα των θρησκευτικών, το Κοινωνικό Τμήμα της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, τους ανεκδιήγητους συμβούλους του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και τους ΚΑΙΡΟΣκόπους, που λυμαίνονται - με επικεφαλής το στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Σταύρο Γιαγκάτζογλου - τον ορθόδοξο και υποχρεωτικό χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών.

Ούτε ανέφερε το παραμικρό για την απαράδεκτη κατάσταση στο ραδιοσταθμό της Εκκλησίας και την άρα, τη μάρα, τη σάρα και το κακό συναπάντημα που δορυφορεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ούτε καν έκανε αναφορά ο Σεβασμιότατος Καλαβρύτων για την ανάγκη αποκατάστασης επιτέλους της κανονικής τάξης στη Μητρόπολη Αττικής.

Ούτε ζήτησε - όπως όφειλε - να ζητήσει ενημέρωση της Ιεραρχίας από τον Σεβ. Μεσσηνίας, για την πορεία του διαλόγου με τους Παπικούς, όπως έκαναν οι ομολογητές και γνωστοί για την αρετή τους Μητροπολίτες Γλυφάδος κ. Παύλος και Κυθήρων κ. Σεραφείμ.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
______________

Ο Σεβασμιότατος Καλαβρύτων, στο υπόμνημά του, περιορίστηκε μόνον στη φτώχεια που έφερε η οικονομική κρίση και το Μνημόνιο και στάθηκε πολύ επιπόλαια υπέρ των “αγανακτισμένων”, που είναι τόσο σοβαρή περίπτωση, ώστε εκπροσωπούνται από τους στενούς συνεργάτες του Ανδρέα Παπανδρέου, Καθηγητές Κασιμάτη και π. Μπέη!!!

Αναφέρθηκε επίσης δι' ολίγων - προς τιμήν του - για την αριθμοποίηση του ανθρώπου, που θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση της "κάρτας του πολίτη" και των άλλων καρτών.

Στηλίτευσε επίσης - και πάλιν προς τιμήν του φυσικά - την πρόθεση του κ. πρωθυπουργού να νομιμοποιήσει το γάμο προσώπων του ιδίου φύλου.

Και για όσα μεν παρέλειψε να αναφέρει ο Σεβασμιότατος ελπίζουμε ότι θα επανέλθει στο σύντομο μέλλον και θα πάρει σαφή θέση.

ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ ΛΟΓΩ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ!!!
___________

Εκείνο όμως που μας πλήγωσε βαθιά ήταν η απόφαση του Σεβασμιότατου Καλαβρύτων να ξαναμιλήσει τον Οκτώβρη επειδή τώρα μπαίνουμε στο Δεκαπενταύγουστο!!!

Προσπαθούμε να καταλάβουμε - χωρίς καμιά επιτυχία - πώς η σιωπή συνάδει με τις Παρακλήσεις προς την Υπεραγία Θεοτόκο!!!

Αντί η περίοδος αυτή να θεωρηθεί κατεξοχήν περίοδος προσευχής και αγώνα και επίκλησης της χάριτος της Θεομήτορος για να μας απαλλάξει από το άγος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και των άθεων που μας κυβερνούν, όλως παραδόξως, ο Σεβασμιότατος αναγγέλλει την απόφασή του να σιωπήσει λόγω Δεκαπενταυγούστου.!!!, που δεν διαρκεί - εξ όσων τουλάχιστον γνωρίζουμε - μέχρι τον Οκτώβρη!!!

ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ! ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ;
___________

Σεβασμιότατε! Συνειδητοποιείτε, ναι ή όχι, ότι υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα για τα οποία η Ιεραρχία έπρεπε να πάρει θέση;

Αν όχι, γιατί γράφετε υπομνήματα;

Αν ναι, γιατί μας αναγγείλατε ότι θα κάνετε διακοπές μέχρι τον Οκτώβριο;

Για να έχουν όλο τον καιρό στη διάθεσή τους οι άθεοι με τον συνωμότη Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να περάσουν ανενόχλητοι όλους τους αντιχριστιανικούς νόμους;

ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ
____________

Σας παρακαλούμε θερμά να επανέλθετε και να μιλήσετε κατά Θεόν για όλα τα θέματα και να απαιτήσετε να συγκληθεί ΑΜΕΣΩΣ η Σύνοδος της Ιεραρχίας για να δεσμεύσει τον εν παντί ανάξιο και αφερέγγυο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ
___________

Είναι απολύτως αναγκαίο να δημιουργηθεί κίνημα στην Ιεραρχία εναντίον του Αρχιεπισκόπου. Η καθαίρεση ενός Αρχιεπισκόπου δεν είναι βέβαια ευχερές έργον πλην όμως μπορεί να υπάρξει από πολλούς αρχιερείς τέτοια αντιπολίτευση, ώστε να ταρακουνήσει τον πρασινοφρούραρχο Αρχιεπίσκοπο που είχε - συν τοις άλλοις - τη θρασύτητα να στείλει συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον κ. πρωθυπουργό, επειδή υπέγραψε με το Μεσοπρόθεσμο Μνημόνιο τον εξανδραποδισμό της πατρίδας μας.

ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΚΑΝΕ Ο ΖΑΚΥΝΘΟΥ;
__________________

Σεβασμιότατε!

Την εποχή του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου ένας βασικά ιεράρχης - ο Ζακύνθου Χρυσόστομος - έκανε αντιπολίτευση και κατόρθωσε να δημιουργήσει ολόκληρη κατάσταση υπολογίσιμη από όλους εναντίον του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου.

Τώρα δεν μπορούν να υπάρξουν ορισμένες δεκάδες αρχιερείς για να βάλουν τον πρασινοφρούραρχο Αρχιεπίσκοπο στη θέση του;

Για όνομα του Θεού!

Είναι σοβαρό να ελπίζουμε ότι με ένα πεμπτοφαλαγγίτη Αρχιεπίσκοπο μπορούν να ευοδωθούν οι αγώνες της Εκκλησίας;

ΝΑ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΠΑΤΡΙΚΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ
___________

Και για να μην ξεχνιόμαστε!

Σεβασμιότατε κάποιοι στη Μητρόπολή σας άρχισαν τις αποτειχίσεις.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους οδεύουν ακάθεκτοι προς το σχίσμα.

Και το λέγω αυτό, όχι επειδή δεν μπορώ να κάνω τη διάκριση μεταξύ αποτείχισης και σχίσματος, αλλά επειδή, σε ένα από τα ιστολόγια που ελέγχει ο σατανικός και σοβαρά παρανοικός Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Βαδραχάνης, προαναγγέλουν ότι ο π. Ευθύμιος Τρικαμηνάς θα αγνοήσει την καθαίρεση της Συνόδου και θα αρχίσει να λειτουργεί ως να μην καθαιρέθηκε ποτέ!!!

ΟΥΔΕΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΝ π. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗ, ΑΛΛΑ...
_________________

Αντιλαμβάνομαι την απολύτως δικαιολογημένη απορία σας.

Και ποιος σοβαρός άνθρωπος παίρνει στα σοβαρά τον Αρχιμανδρίτη Μελέτιο Βαδραχάνη;

Ασφαλώς κανένας.

Εκτός των άλλων είναι χαρακτηριστικό - για να μην πω διασκεδαστικό ότι, - σε ένα από τα ιστολόγια που ελέγχει - έγραψε εναντίον του κ. Νικόλαου Σωτηρόπουλου και την ίδια ώρα πήγε, σε άλλο ιστολόγιο που ελέγχει, και τον υπερασπίστηκε.!!!

Οπως λένε οι Αμερικανοί πρόκειται για “mental case”.!!!

Ποιος νουνεχής άνθρωπος αμφιβάλλει γι’ αυτό;

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι, στο συγκεκριμένο θέμα, δεν έχει ορθή πληροφόρηση.

Γι’ αυτό για όνομα του Θεού!

Κάνετε - με την ευκαιρία του Δεκαπενταγούστου - την πατρική διαλλακτική κίνηση για να αγκαλιάσετε τα παιδιά σας πριν προσχωρήσουν επίσημα σε σχίσμα!

No comments:

Post a Comment