Saturday, August 20, 2011

ΑΛΛΟΚΟΤΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΖΙΜΠΑΠΟΥΕ ΣΕΡΑΦΕΙΜ



ΑΛΛΟΚΟΤΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΖΙΜΠΑΠΟΥΕ
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====
Παράξενες θεωρίες εξέφρασε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζιμπάπουε κ. Σεραφείμ σε πρόσφατο άρθρο του για τον κίνδυνο της διάσπασης της ενότητας του λαού στην Κύπρο.
Εγραψε συγκεκριμένα ο Σεβασμιότατος:
“Ο Μητροπολίτης Κύκκου δεν παύει όμως σε κρίσιμες στιγμές της πορείας μας να ομιλεί ως Αρχιεπίσκοπος, ιδιαίτερα η δημόσια έκκληση του ενώπιον της Ελεούσας του Κύκκου για εσωτερική ενότητα και ομοψυχία του Λαού μας και της Πολιτικής και Εκκλησιαστικής μας Ηγεσίας, για να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τη διαβολεμένη Τουρκία που θέλει τον αφανισμό μας από το χάρτη της Ιστορίας”
(Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ).
Οχι Σεβασμιότατε!
Κάνετε πολύ μεγάλο λάθος!.
Ο Μητροπολίτης Κύκκου δεν ομιλεί ως Αρχιεπίσκοπος, αλλά ως υποψήφιος Αρχιεπίσκοπος, και μάλιστα σε μια περίοδο που ο Αρχιεπισκοπικός Θρόνος δεν είναι κενός.
Αντιπαρέρχομαι με θυμηδία τα περί ενότητος λαού και ηγεσίας, κτλ., κτλ., για να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό και τα άλλα εμετικής αηδίας κατάλοιπα της Μακαριακής περιόδου, που αποκλειστικό σκοπό έχουν να κρατήσουν στην προεδρία τον Χριστόφια. Απλά προκαλούν αναγούλα σε κάθε νοήμονα και αξιοπρεπή άνθρωπο.
Το 65% τουλάχιστον του εκλογικού σώματος είναι εναντίον του Χριστόφια, όλα τα πολιτικά κόμματα του ζητούν να παραιτηθεί και ο Σεβασμιότατος μας μιλά για ενότητα και για πράσινα (για να ακριβολογούμε για ερυθρά και Κυκκώτικα) άλογα.
Αυτό που δεν κατάλαβα από το άρθρο του Σεβασμιότατου είναι το εξής:
“Μπορεί τα πολιτικά παιχνίδια της Βουλής από εκκλησιαστικούς κύκλους να μπλόκαραν την επιλογή του πληρώματος της Εκκλησίας της Κύπρου στο Θρόνο του Αποστόλου Βαρνάβα τον Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρο”, γράφει.
Επειδή ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι ποσώς τι εννοεί - πιθανόν επειδή δεν γνωρίζω το παρασκήνιο των Αρχιεπισκοπικών εκλογών - και επειδή είναι ενδεχόμενο πολλοί άλλοι να βρίσκονται στην ίδια θέση καλόν θα ήταν ο Σεβασμιότατος, με την πρώτη ευκαιρία, να μας εξηγήσει με σαφήνεια τι σημαίνουν αυτά που έγραψε.
Η δική μας γνώση του θέματος είναι ότι τα πολιτικά κόμματα πρόσφεραν ανοιχτή υποστήριξη στην υποψηφιότητα του Σεβασμιότατου Κύκκου, έστω και αν η συνασπισμένη τους δύναμη δεν έδωσε, όχι μόνον τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο στο Σεβασμιότατο Κύκκου, αλλά ούτε καν την πρωτιά των ψήφων στην εκλογική αναμέτρηση.

No comments:

Post a Comment