Monday, August 1, 2011

Ο ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑΣ ΠΙΣΣΑΡΙΔΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ


Ο ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑΣ ΠΙΣΣΑΡΙΔΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==========


Λίγο μετά τις σαφείς προειδοποιήσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, που έστειλε με τη συνέντευξή του στον “Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ”, αναφορικά με τους τεράστιους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Κυπριακή οικονομία και για την ανάγκη να συνεννοηθούν όλοι και να κάνουν τις απαιτούμενες σκληρές θυσίες για να σωθεί η οικονομία του τόπου, και δεύτερη υπεύθυνη φωνή έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους του Μακαριότατου.


Ο διαπρεπής οικονομολόγος νομπελίστας κ. Χρ. Πισσαρίδης επαναλαμβάνει βασικά τα ίδια πράγματα, που ανέφερε ο Μακαριότατος, και καλεί όλους σε συστράτευση για να αντιμετωπιστεί το θέμα που προέκυψε εξαιτίας της ανερμάτιστης οικονομικής πολιτικής του Προέδρου Χριστόφια, ο οποίος παρέλαβε από τον αείμνηστο Τάσο Παπαδόπουλο ταμεία χωρίς παθητικό και μία λίαν ακμάζουσα οικονομία και κατόρθωσε - κατόρθωμα να σου πετύχει! - μέσα σε τρία χρόνια να καταβαρθρώσει τα πάντα.


Επιστέγασμα της ανερμάτιστης πολιτικής Προέδρου Χριστόφια, αλλά και δείγμα της ανευθυνότητας με την οποία διοικεί τον τόπο, είναι και η πολύνεκρη έκρηξη στο Μαρί, η οποία άφησε εν μιά νυκτί παθητικό στον τόπο 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, την πολιτική ευθύνη της οποίας φέρει στο ακέραιο ο κ. Πρόεδρος έστω και αν δεν έχει την εντιμότητα και το πολιτικό ήθος να την αναλάβει και να παραιτηθεί αμέσως.


No comments:

Post a Comment