Wednesday, August 10, 2011

ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ


ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===========


Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής είναι μια δυναμική Εκκλησία με μεγάλες δυνατότητες και λαμπρές προοπτικές, που μπορούν να αξιοποιηθούν στο έπακρον.


Με μια προυπόθεση. Οτι όλοι οι υπεύθυνοι και στο Πατριαρχείο και στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής θα αντιληφθούν ποιο είναι το σημερινό πρόβλημα και θα κινηθούν αποφασιστικά για να το λύσουν.


Ποιο είναι λοιπόν το πρόβλημα;


Τα ατσαλένια δεσμά που χάλκευσε η προτεσταντίζουσα κληρονομιά των Μεταξάκη και Αθηναγόρα, η οποία έγινε βίωμα και τρόπος ζωής, εξαιτίας της επίδρασης της περίοικης κυρίαρχης προτεσταντικής κουλτούρας των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της μακράς Αρχιεπισκοπίας του αείμνηστου Αμερικής Ιάκωβου.


Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

______________


Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος έχει κερδίσει, όχι μόνον το σεβασμό των πολιτικών αρχών της χώρας, αλλά και τη βαθειά εκτίμηση των πιο περισπούδαστων Ακαδημαικών Ιδρυμάτων των ΗΠΑ και γι’ αυτό τον προσκαλούν τακτικά για να δώσει διαλέξεις.


Παράλληλα ο Σεβασμιότατος κατόρθωσε να μονοιάσει την Ομογένεια και να της δώσει την αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να πετύχει πολλά αν εργαστεί μεθοδικά και υπεύθυνα.


Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ

____________


Ο Γέροντας Εφραίμ και τα 19 μοναστήρια που ίδρυσε στις ΗΠΑ και στον Καναδά έχουν κατορθώσει το ακατόρθωτο.


Μεταφύτευσαν το Αγιορείτικο ήθος και επιτελούν ένα πρωτοφανές σ’ έκταση και βάθος έργο στην εκκοσμικευμένη και βαθύτατα εκπροτεσταντισμένη Εκκλησία της Αμερικής.


ΠΛΟΥΣΙΟ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΕΡΓΟ

___________


Παράλληλα η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής προσφέρει σημαντικότατη ορθόδοξη ιεραποστολική προσπάθεια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υδρογείου


Εγιναν ήδη πάρα πολλά. Πολλά απομένουν να γίνουν.


Ευγνωμονούμε τον Κύριο για την ευεργεσία και προσευχόμαστε να γίνουν πραγματικότητα στο μέλλον ακόμη περισσότερα.


Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

_____________


Ο Ελληνισμός της Αμερικής στηρίζει την Ελλάδα και την Κύπρο με τις δυναμικές παρεμβάσεις του στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο και προωθεί τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας.


Παράλληλα αναπτύσσει ένα πολύ σημαντικό έργο στήριξης όσων έχουν πληγεί από διάφορες συμφορές. Κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Ελλάδα ο Σεβασμιότατος Αμερικής έδωσε 100,000 δολλάρια στους πυρόπληκτους της Ηλείας, ως δόση ενός ποσού 4 εκατομμυρίων δολλαρίων που συγκέντρωσε για την ενίσχυση των πυροπλήκτων.


Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

__________


Το μέγεθος του τεράστιου φιλανθρωπικού έργου που επιτελεί η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, φαίνεται ανάγλυφα με όσα γίνονται την κοινότητα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Χάμπτονς, όπου αναπτύσσεται ένα πολυσχιδές φιλανθρωπικό και ποιμαντικό έργο.


Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΘΡΟΝΟ

_________


Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής στηρίζει τον Οικουμενικό Θρόνο, όχι μόνον υλικά αλλά και ηθικά με τις συνεχείς παρεμβάσεις της στην Αμερικανική ηγεσία.


Δείγμα της αφοσίωσης και της ενίσχυσης της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής - της πιο περίλαμπρης επαρχίας του του Οικουμενικού Θρόνου - είναι και η παρουσία του Σεβασμιότατου Αμερικής στη Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στην Ιερά Μονή Σουμελά σε λίγες μέρες, όπου θα τον συνοδεύουν οι προσευχές και οι ελπίδες, οι αναστεναγμοί και οι προσδοκίες των ανά την Οικουμένη Ορθοδόξων Ρωμηών.


Παραθέτουμε στη συνέχεια τρία κείμενα που μας έδωσαν την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ 100.000 ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

========


Ενθουσιώδη υποδοχή επεφύλαξαν η Δημοτική Αρχή και οι κάτοικοι της Γαστούνης στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, όταν έφτασε στο κτίριο «Σισσίνη» του Δήμου.

Τον Αρχιεπίσκοπο και την 10μελή αντιπροσωπεία της Αρχιεπισκοπής υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός, το Δημοτικό Συμβούλιο, μεγάλος αριθμός ιερέων και κόσμος από το Νομό.

Στο καλωσόρισμά του, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής για την βοήθεια που είχε προσφέρει η Αρχιεπισκοπή στη περιοχή, για το οικόπεδο που παραχώρησε στο Δήμο πλησίον του Ιονικού χωριού καθώς και για το ποσό των 144.000 δολαρίων που είχε στείλει αρχικά η Αρχιεπισκοπή στο Δήμο μετά τις πυρκαγιές.

Ο Μητροπολίτης Ηλείας καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο, του ευχήθηκε καλή παραμονή στη περιοχή, μίλησε για το ήθος, τις γνώσεις και τις ικανότητές του και τον ευχαρίστησε για ότι προσφορά κάνει για την Ηλεία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια είπε ότι «η Ηλεία είναι τυχερή γιατί έχει ένα τόσο μεγάλο μεγέθους Μητροπολίτη, ο οποίος εκτιμάται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι στις προηγούμενες μέρες που ήταν στη Κύπρο τον πλησίασε Επίσκοπος του νησιού και του είπε πως στην Ηλεία που πας είναι ένας από τους σημαντικότερους ιεράρχες που έχει η ορθοδοξία μας».

Ο κ. Δημήτριος είπε πως η Αρχιεπισκοπή συγκέντρωσε για τους πυρόπληκτους 4 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, τα οποία δεν έστειλε να τα διαχειριστεί το κράτος αλλά τα διαχειρίστηκε η ίδια μαζί με ειδικευμένη εταιρεία ώστε να μην χαθεί ούτε ένα cents.

Αφού έκανε απολογισμό που χορηγήθηκαν τα 4 εκατομμύρια δολάρια, έδωσε στο Δήμαρχο Πηνειού κύριο Αλέξη Καστρινό επιταγή 100.000 δολαρίων για την εκτέλεση έργων στον Δήμο Πηνειού.


ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”



*****


Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΜΠΤΟΝΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ

============

Η Ελληνορθόδοξη Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Χάμπτονς πρόκειται να πραγματοποιήσει την εκδήλωση «Γαλάζιο Όνειρο» με σκοπό την στήριξη Ιδρύματος για παιδιά με νευροϊνωμάτωση (Children's Tumor Foundation) αλλά και την εξοικονόμιση πόρων για την ανέγερση νέου Ενοριακού Κέντρου. Επίσημος προσκεκλημένος της εκδήλωσης θα είναι ο επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου και παρουσιαστής της εκπομπής «Καλημέρα Αμερική», Τζορτζ Στεφανόπουλος, που υπήρξε συνεργάτης του Προέδρου Κλίντον κατά την πρώτη προεδρική θητεία του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου 27 Αυγούστου, στο Sharing Grounds, ένα ιδιωτικό κτήμα στην περιοχή Bridgehampton της Νέας Υόρκης.


Με αυτή την εκδήλωση, η Ελληνορθόδοξη Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Χάμπτονς συνεχίζει το πολυδιάστατο φιλανθρωπικό έργο της, στην κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για την καλύτερη κατανόηση της ασθένειας της νευροϊνωμάτωσης καθώς και για την εξασφάλιση των πόρων που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών που ζουν στην περιοχή του East End του Long Island. Το Ίδρυμα για την αντιμετώπιση των όγκων στα παιδιά, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στη βελτίωση της υγείας των ατόμων με νευροϊνωμάτωση. Από τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν το εβδομήντα τοις εκατό θα διατεθούν στο εν λόγω Ίδρυμα και το υπόλοιπο τριάντα τοις εκατό θα διατεθεί για την ανέγερση του νέου Ενοριακού-Κοινοτικού Κέντρου.


Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία Κοιμήσεως Θεοτόκου Χάμπτονς


Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία Κοιμήσεως Θεοτόκου Χάμπτονς, εκτός από την εξυπηρέτηση των πνευματικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών αναγκών του ποιμνίου της, έχει θέσει ως μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες της, την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου προς όφελος όλης της τοπικής κοινωνίας. Σε συνεχή βάση, η ενορία στηρίζει πολλούς κοινωνικούς συλλόγους μεταξύ των οποίων το Bridgehampton Head Start Program, το Suffolk Perinatal Coalition, το Hamptons Health Society, τις Δομινικανές Αδελφές, διάφορα συσσίτια και το Νοσοκομείο του Σαουθάμπτον.Αυτή την χρονιά, σε αυτή την πρώτη εκδήλωση του είδους της, η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία Κοιμήσεως Θεοτόκου Χάμπτονς, προσπαθώντας να οικοδομήσει ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους ενορίτες, πραγματοποιεί την φιλανθρωπική εκδήλωση «Γαλάζιο Όνειρο».


Αξίζει να σημειωθεί ο σημαντικός ρόλος του προϊσταμένου της Ενορίας, Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αλεξάνδρου Καρλούτσου και των δραστήριων ομογενών της Κοινότητας, για την πραγματοποίηση όλων αυτών των σημαντικών φιλανθρωπικών δράσεων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.


Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις φιλανθρωπικές δράσεις της ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Χάμπτονς: www.kimisishamptons.org


Επίσης, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Children's Tumor: www.ctf.org



ΠΗΓΗ:


Πυλώνας Εκκλησαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ


*****


Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ

=========



Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, κατόπιν προσκλήσεως του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, θα συνοδεύσει τον Παναγιώτατο στην προσκυνηματική επίσκεψη που πραγματοποιεί φέτος το Δεκαπενταύγουστο για δεύτερη χρονιά στην Μονή της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο κοντά στην Τραπεζούντα.


Πόντο κοντά στην Τραπεζούντα.


Η Μονή της Παναγίας Σουμελά, η οποία σύμφωνα με την παράδοση ιδρύθηκε το 386 μ.Χ. από τους Αθηναίους μοναχούς Βαρνάβα και Σωφρόνιο, σε απόκρημνη πλευρά του όρους Μελά, νότια της Τραπεζούντας, αποτελεί για 16 αιώνες σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού.


Στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που θα πραγματοποιηθεί στην Παναγία Σουμελά θα συλλειτουργήσει και ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.


Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος θα αναχωρήσει για την Πόλη την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011 για να ταξιδέψει μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Τραπεζούντα.


Τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο θα συνοδεύουν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φασιανής κ. Αντώνιος και ο Αρχιδιάκονος π. Παντελεήμων Παπαδόπουλος, οι οποίοι έλκουν την καταγωγή από τον Πόντο.



ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΜΗΝ


No comments:

Post a Comment